Dong Jingsong

Cameraman

Dong Jingsong is cameraman.
Er zijn 4 films gevonden.

Black Coal, Thin Ice

2014 | Thriller, Drama

China 2014. Thriller van Diao Yi'nan. Met o.a. Liao Fan, Gwei Lun Mei en Wang Xuebing.

In het noorden van China worden de afgehakte lichaamsdelen van een man gevonden. De norse, onverschillige rechercheur Zhang gaat op onderzoek uit, maar raakt daarbij zelf ernstig gewond. Als vijf jaar later de moordenaar opnieuw toeslaat wordt zijn hulp toch weer ingeroepen. Eigenzinnige mix van ouderwetse noir en sociaal realisme, vol briljante absurdistische scènes die als metafoor voor het moderne China gezien kunnen worden. Op het filmfestival van Berlijn bekroond met de Gouden Beer, waar het onder meer Richard Linklaters Boyhood versloeg.

11 Flowers

2011 | Drama

China/Frankrijk 2011. Drama van Wang Xiaoshuai. Met o.a. Liu Wenqing, Wang Jinchun en Yan Ni.

Aan het einde van de Culturele Revolutie, op het Chinese platteland gesitueerde coming of age-film, over een elfjarig jochie, zijn lieve, hard werkende moeder en zijn wijze vader, een intellectueel annex kunstenaar. Regisseur Wang Xiaoshuai maakte in 1997 de grimmige aanklacht Frozen, die hij uit angst voor repercussies presenteerde onder een pseudoniem. De toon van het fraai gefotografeerde 11 Flowers is totaal anders: het is een levendig, maar ook wat braaf drama, waaraan de Chinese autoriteiten nauwelijks aanstoot kunnen nemen.

Sun Spots

2009 | Drama

China 2009. Drama van Yang Heng. Met o.a. Li Tian, Yi Ling Chen, Yu Liang en Boping Tian.

Verhaal over de tragische relatie tussen een getatoeëerde gangster en een meisje met liefdesverdriet.

Night Train

2007 | Drama

China/Frankrijk 2007. Drama van Diao Yi'nan. Met o.a. Liu Dan en Qi Dao.

Drama over dertigjarige vrouw die ter dood veroordeelden begeleidt. In het weekeinde reist ze met de nachttrein naar de grote stad, op zoek naar liefde. Minimalistische, somber stemmende aanklacht, waarin Diao de schaduwzijde toont van de spectaculaire groei van de supermacht China.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dong Jingsong op televisie komt.

Reageer