Ian McNiece

Acteur

Ian McNiece is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Nine Lives of Tomas Katz

2000 | Fantasy

Verenigd Koninkrijk/Duitsland 2000. Fantasy van Ben Hopkins. Met o.a. Thomas Fisher, Janet Henfrey, Ian McNiece, Tim Barlow en Tony Maudley.

Ergens in de buurt van Londen kruipt een vreemde, bleke man, Tomas Katz (Fisher), uit een mangat. Hij houdt een taxi tegen en eensklaps zit Tomas, gekleed als taxi-chauffeur achter het stuur. Hij rijdt het centrum van Londen binnen, pikt een minister op, en bij aankomst blijkt Tomas de minister te zijn. Hij verklaart het Verre Nabije Midden Oosten de oorlog. Via diverse transformaties brengt hij Londen in de greep van chaos en anarchie. Slechts een man is op de hoogte van zijn bestaan: de blinde hoofdinspecteur van politie (McNeice), een volgeling van Zarathoestra. Op zijn schouders rust de taak om Engeland en de wereld te redden. Een verschrikkelijk amateuristische poging om experimentele film, film noir, improvisatie en experimentele film met elkaar te vermengen. Het hele project verzinkt in ongrijpbare symboliek, die er enkel in slaagt de toeschouwer te verwarren. De meesten zullen trouwens binnen het half uur afhaken. Hopkins schreef zelf het scenario en produceerde de film met een minimaal budget. Uitsluitend voor de liefhebbers (indien die er zijn). Fotografie is van Julian Court.

The Russia House

1990 |

Verenigde Staten 1990. Fred Schepisi. Met o.a. Sean Connery, Michelle Pfeiffer, Klaus Maria Brandauer, Roy Scheider en James Fox.

Een wat minder geslaagde verfilming van een roman van excellent spionagethrillerschijver John le Carré (The Spy Who Came in from the Cold, The Constant Gardener). Sean Connery speelt een gedesillusioneerde Britse uitgever die een geheimzinnig manuscript ontvangt van een knappe Russin (Pfeiffer). De Britse geheime dienst én de CIA mengen zich meteen in de zaak en sturen de uitgever op onderzoek uit in Moskou. Het had een meeslepende romance kunnen worden tussen Connery en Pfeiffer, die beiden hun best doen, maar het zo goed als onbegrijpelijke verhaal wil maar niet op gang komen.

84 Charing Cross Road

1987 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1987. Romantiek van David Hugh Jones. Met o.a. Anne Bancroft, Anthony Hopkins, Judi Dench, Jean De Baer en Maurice Denham.

De film beschrijft op onvergetelijke wijze de twintig jaar durende correspondentie tussen de Amerikaanse schrijfster Helene Hanff (Brancroft) en de Britse tweedehands boekhandelaar Frank Doel (Hopkins). Ook al scheidt de oceaan hen, toch groeit er een uiterst vriendschappelijke relatie tussen hen. Ongemeen boeiend in beeld gebracht, waarbij men aan kleine details het verloop van de tijd kan merken. De twee hoofdrolspelers zijn waarlijk subliem. Zelden werd een film gemaakt waaruit zoveel liefde voor het boek straalt. Hugh Whitemore bewerkte de in boekvorm verschenen correspondentie van Helene Hanff tot een film die geen enkele boekenliefhebber mag missen. Geproduceerd door Mel Brooks. Aan de camera stond Brian West.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ian McNiece op televisie komt.

Reageer