Maria Ewing

Acteur

Maria Ewing is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Old Rococo!

1996 | Drama, Biografie, Muziek

Duitsland/Verenigd Koninkrijk 1996. Drama van Colin Nears. Met o.a. Brian Blessed, Timothy Bateson, Della Jones, John Del Carlo en Alberto Rinaldi.

Geboren in 1792 in Pesaro werd Rossini vooral in zijn tijd bekend als componist van vrolijke liederen. Amper achttien schreef hij reeds zijn eerste opera [KL]La cambiale di matrimonio[KLE]. Hij werkte aan een hels tempo, soms tot zes opera`s op twee jaar. Ironie was zijn sterkste punt. Hierdoor werd er heel wat over hem geroddeld en het is nu zelfs niet meer mogelijk om fictie en realiteit te onderscheiden in zijn leven. Hij haalde zijn tijdsgenoten genadeloos over de hekel. Hij keek geamuseerd naar alles wat verkeerd ging in de wereld. Toen zijn opera [KL]Il barbiere di Siviglia[KLE] in premi[KA2]ere ging was dit zijn eerste flop. Nadien zou het zijn populairste werk worden. In 1824 werd hij directeur van een opera in Parijs. Op zijn zevenendertigste schreef hij het epos [KL]Guillaume Tell[KLE]. Het werd zijn laatste opera. Nadien schreef hij nog wat liederen, maar niets memorabel. Jarenlang was hij ten prooi aan een depressie tot hij zich op zijn drie[KA3]enzestigste leek te herpakken en nog enkele grootse werken componeerde. Hij stierf in 1868. De film is een mengeling van documentaire beelden, operafragmenten en gespeelde sc[KA2]enes (met Blessed als Rossini en Bateson als Stendhal). Op een uiterst speelse wijze wordt de kijker ingeleid in de wereld en het werk van de componist en de tijd waarin hij leefde. Boeiend didactisch kijkvoer. Nears schreef het scenario en sprak de commentaar in. Francesca Ross stond in voor de montage en Giancarlo Leggeri, Raymond Grosjean en Chris O'Dell stonden achter de camera. Stereo.

Salome

1992 | Musical, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1992. Musical van Christopher Higham. Met o.a. Maria Ewing, Kenneth Riegel, Michael Devlin, Robin Leggate en Gillian Knight.

Salome voert de dans van de zeven sluiers op in ruil voor het hoofd van Johannes de Doper op een schotel. Peter Hall's alom geprezen Royal Opera-produktie van Richard Strauss' beroemde eenakter-opera krijgt hier een hele mooie tv-registratie. Een must voor alle operaliefhebbers.

Les Noces de Figaro

1976 | Muziek

Frankrijk/Duitsland 1976. Muziek van Jean-Pierre Ponnelle. Met o.a. Hermann Prey, Mirella Freni, Dietrich Fischer-Dieskau, Kiri Te Kanawa en Maria Ewing.

Deze verfilming van Mozarts opera, gemaakt voor de Franse televisie, lag negen jaar op de plank voor de eerste vertoning (in een bioscoop). Ondanks enkele fouten is deze film redelijk geslaagd. Een goede vertolking, hoewel de playback goed zichtbaar is en dirigent Karl Böhm treuzelt op plaatsen waar meer tempo vereist is.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Maria Ewing op televisie komt.

Reageer