Julius Matula

Regisseur

Julius Matula is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Nobosjá

1988 | Familiefilm, Fantasy

Servië en Montenegro/Tsjechië 1988. Familiefilm van Julius Matula en Julius Matula. Met o.a. Ján Kroner, Ondřej Vetchý, Zuzana Skopolová-Jányová, Václav Knop en Karol Machata.

Overmoedige bosarbeider zonder vrees Ondra (Kroner) wordt door zijn wijze vader de wijde wereld in gestuurd om te leren wat angst is. De koene Ondra ontmoet wezelachtige avonturier Ferko (Vetchy). Samen trekken zij verder tot ze bij een betoverd slot komen, waar een schone prinses (Skopalová) gevangen zit; Ondra bevrijdt haar, maar daarna wordt hij voor het eerst pas echt bang als zij een enge rover op hun pad tegenkomen. Nadat Ondra zijn lesje geleerd heeft, loopt het echter goed af en hij mag met de prinses trouwen en ze leefden nog lang en gelukkig. Variatie op een oude volksvertelling en lopende bandproductie uit de voormalige Tsjechoslovaakse republiek. De fotografie werd verzorgd door Ján Duris. Scenario van Bohumil Steiner en Jaroslav Petrik.

Muz na dráte

1986 | Thriller, Drama

Servië en Montenegro 1986. Thriller van Julius Matula. Met o.a. Jiri Bartoska, Josef Velda, Helga Matulová, Frantisek Nemec en Stanislava Bartosová.

Een psychologische thriller. Een eerlijk man vindt gestolen geld dat per abuis in zijn auto is verstopt en probeert het te houden. Hij wordt gechanteerd en zijn gezinsleven wordt verwoest door een affaire met een serveerster. Hoewel hij niet aan het geld kan komen, wordt hij door een vriend verraden en ingerekend. Ethische verhandelingen vertragen de voortgang.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Julius Matula op televisie komt.

Reageer