Maurits Balfoort

Regisseur, Scenarist

Maurits Balfoort is regisseur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

De vorstinnen van Brugge

1972 | Komedie

België 1972. Komedie van Maurits Balfoort. Met o.a. Dora van der Groen, Marilou Mermans, Albert Hanssens, Rita Lommée en Raymond Willems.

Folkloristische zedenschildering, in twaalf televisie- afleveringen, met centraal een aantal Brugse vrouwen, in de jaren 1894 tot 1923. Gebaseerd op de romans Het kwartet der Jacobijnen en De nood der Bariseeles, het toneelstuk Caritate, de novelle Een mei van vroomheid en de novellenbundel Aan het Minnewater van Maurits Sabbe. Het scenario is van regisseur Balfoort.

Wij, Heren van Zichem

1969 | Komedie

België 1969. Komedie van Maurits Balfoort. Met o.a. Bob Storm, Alfons Exelmans, Dora van der Groen, Robert Marcel en Luc Philips.

Eindeloze, onevenwichtige maar oerpopulaire kroniek rond een aantal figuren uit de volksromans van Ernest Claes: de hereboer Coene, Lewie 'de Witte', Pastoor Munte, Jef de Smid, Wannes Raps, Rozelien e.a. In totaal een serie van 26 afleveringen, die de éénmanssignatuur draagt van regisseur Balfoort.

De filosoof van Haeghem

1967 |

België 1967. Maurits Balfoort. Met o.a. Romain De Coninck, Carlos van Lanckere, Luc Tanghe, Jenny Tanghe en Clemy van Outryve.

Amateuristische verfilming van Jef Scheirs' gelijknamig volksboek over de sappige, maar compositiegebrekkige 'avonturen' van twee broers die in het dorp Haeghem samen op een boerderij wonen: van Lanckere is een gierig, verzuurde man met trouwplannen en De Coninck een goedlachse levensgenieter, bijgenaamd 'de filosoof'.

Jeroom en Benzamien

1966 | Komedie

België 1966. Komedie van Maurits Balfoort. Met o.a. Luc Philips, Robert Marcel, Jo Crab, Martha De Wachter en Mieke Verheyden.

Legendarische miniserie uit de pioniersjaren van de BRT, de Vlaamse televisie, erg vrij naar het gelijknamige boek van Ernest Claes over twee kooplieden in ruste, glansrollen voor Philips en Marcel, gedragen door de éénmanssignatuur van regisseur Balfoort. Nu verouderd en nog nauwelijks te pruimen maar destijds een evenement op de buis waarvoor iedereen thuis bleef.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Maurits Balfoort op televisie komt.

Reageer