Veronika Jeníková

Acteur

Veronika Jeníková is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Artus, Merlin a Prchlici

1995 | Komedie, Familiefilm

Tsjechië 1995. Komedie van Véra Plivová-Šimková, Drahomira Králova, Vera Plívová-Simková en Drahomíra Králová. Met o.a. Pavel Novy, Veronika Jeniková, Valerie Kaplanová, Magdalena Reifová en Rostislav Marek.

Rap gemaakte BEETHOVEN ('S SECOND)-kielzogvaarder met een vleugje Disney op z'n Tsjechisch. Grootmoeder laat op een gegeven moment een zwervende Dalmatische hond binnen, terwijl het gezin Prchlic er al een heeft: Artus. De beesten zijn gelukkig, ravotten en halen een boel overhoop, zodat besloten wordt dat de indringer, Merlin gedoopt, weer moet gaan, maar dan heeft de familie Prchlic buiten de waard gerekend met de schrandere dieren, die nog een leuke verrassing in petto hebben. Onschuldig en onschadelijk vermaak, waarnaar men kan kijken als men zich geen raad meer weet, maar waar eigenlijk niks aan. Het pretentieloze scenario is van Katerina Priscáková. Het camerawerk is van Antonin Holub.

Antonyho sance

1986 | Drama

Tsjechië 1986. Drama van Vit Olmer. Met o.a. Barbora Strakova, Veronika Jeníková en Lubos Vesely.

Anthony en Marta trouwen van de ene op de andere dag zonder elkaar goed te kennen. Pas na hun trouwen hoort Marta dat haar man een dochtertje heeft uit een eerder huwelijk, dat zij nu moet opvoeden. Ook verder blijkt Anthony haar het nodige verzwegen te hebben. Marta besluit bij Anthony weg te gaan, maar hun gescheiden wegen brengen hen uiteindelijk zover dat ze samen opnieuw een poging willen wagen

Pásla kone na betóne

1982 | Drama

Servië en Montenegro 1982. Drama van Štefan Uher en Stefan Uher. Met o.a. Milka Zimková, Veronika Jeniková, Peter Stanik, Peter Vonš en Jiři Klepl.

Een ironische komedie die op het Tsjechische platteland speelt. Pavlinka, de onwettige dochter van Johanka, overkomt hetzelfde als haar moeder. De tijden en gebruiken zijn echter veranderd en het is niet moeilijk een man te vinden en vervolgens een bruiloft te vieren, waarop alle inwoners van het dorpje te gast zijn. De film is rijk aan schilderachtige details en gaat uit van het feministische gezichtspunt van scenario-schrijfster Milka Zimková, die ook Johanka speelt. Het camerawerk is van Stanislav Szomolanyl.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Veronika Jeníková op televisie komt.

Reageer