Roberto Montero

Regisseur

Roberto Montero is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Django arriva... iaga o muori

1971 | Western

Italië 1971. Western van Roberto Montero. Met o.a. Brad Harris en Jose Torres.

De held in deze spaghetti-western is Durango, hoewel de Italiaanse makers hem ongegêneerd afficheren als Django! In tegenstelling tot Django en Sartana laat hij zich betalen voor zijn dienstverlening: als er een gestolen kudde moet worden opgespoord en teruggehaald, doet hij dat tegen tien procent van de waarde. Een bankier doet een beroep op hem om een woeste Indiaan in te rekenen, maar weigert achteraf te betalen. De Indiaan breekt uit en Durango staat tegenover twee boeven: de schurkachtige bankier, die een prijs op Durango's hoofd laat zetten en de Indiaan, die wraak wil nemen. Hij gooit het op een akkoordje met de Indiaan als er 800.000 dollar valt te veroveren, die de bankier heeft ontfutseld van arme boeren. Zoveelste western, zoveelste verhaaltje. Minder gewelddadig dan andere soortgenoten, maar beslist niet beter. De verveling slaat algauw toe, ook bij de meest doorgewinterde western-fan. Scenario van M. Guerra en V. Vighi. Camerawerk van Mario Mancini.

Le Due facce del dollaro

1967 | Western

Frankrijk/Italië 1967. Western van Roberto Montero. Met o.a. Maurice Poli, Jacques Herlin, Gérard Herter en Gabriella Giorgelli.

Drie mannen en een vrouw weten een goudzending te bemachtigen. Gedurende hun vlucht krijgen ze echter ruzie om het bezit van het goud. Een vaker bespeeld thema dat hier maar matig wordt uitgewerkt.

Il mostro dell' isola

1953 | Misdaad, Actiefilm

Italië 1953. Misdaad van Roberto Montero. Met o.a. Boris Karloff, Franco Marzi, Renata Vicario, Patrizia Remiddi en Iole Fierro.

De autoriteiten in Rome zijn verontrust over de toename van smokkel in verdovende middelen via het eiland Ischia. Politieman Marzi krijgt de opdracht de leider te ontmaskeren en de bende op te doeken. Op Ischia maakt hij kennis met Karloff, een vreedzame filantroop die beschouwd wordt als de weldoener van het eiland. Wanneer de kleine Remiddi, dochter van Marzi, ontvoerd wordt, ontpopt Karloff zich tot de monsterachtige leider van de drugssmokkelaars. Povere thriller die opgebouwd werd rond de faam van Karloff (vandaar ook de misleidende titel), die zich hier bovendien duidelijk niet thuisvoelt. Het voorspelbare scenario van Montero en Alberto Vecchietti komt alleen maar tot leven als Karloff zich via zijn sadistische kant toont. Fotografie van Augusto Tiezzi. In Amerika uitgebracht in 1957 als MONSTER OF THE ISLAND.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Roberto Montero op televisie komt.

Reageer