María Casanova is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Sesión continua

1984 | Drama

Spanje 1984. Drama van José Luis Garcí en José Luís Garci. Met o.a. Adolfo Marsillach, Jesús Puente, María Casanova, José Bódalo en Rafael Hernández.

Twee vrienden werken aan een gemeenschappelijk ideaal: het maken van een film waarvan de titel zal luiden: 'Langzaam verlies ik de moed'. Een walgelijk zoete, zich herhalende film, alleen geschikt voor de fans van de met een Oscar onderscheiden Garcí.

El Pan debajo del brazo

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Antonio Ozores, María Casanova, Pepe Da Rosa, Fedra Lorente en Juanito Navarro.

De film vertelt het verhaal van drie paren die een kind krijgen. We zien een opeenvolging van anekdoten over de identiteit van de toekomstige ouders. Weer een van die talloze komedies van Mariano Ozores. Deze keer snijdt hij problemen aan als abortus, werkloosheid en de onveiligheid van de burger; dit alles op de simpelste manier. Niets bijzonders.

Las autonosuyas

1983 | Komedie

Spanje 1983. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. Alfredo Landa, María Casanova, José Bódalo en Fernando Sancho.

De burgemeester van een dorp mengt zich in de kwestie van het zelfbeschikkingsrecht en besluit dit op zijn eigen situatie toe te passen. Daarom bereidt hij een referendum voor. Alweer een samenwerking tussen Victaíno Casas en Rafael Gil, en net zo stompzinnig als de andere.

El Crack II

1983 | Mysterie, Thriller

Spanje 1983. Mysterie van José Luis Garci. Met o.a. Alfredo Landa, María Casanova, Manuel Tejada, Arturo Fernández en Miguel Angel Rellán.

De detective Arete biedt het hoofd aan een corrupte zakenman. Het tweede avontuur van deze detective uit Madrid - de hoofdrolspeler uit EL CRACK. Deze film is nog erger dan de vorige.

Padre no hay más que dos

1982 | Familiefilm, Komedie

Spanje 1982. Familiefilm van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Fernando Esteso, Paloma Hurtado en María Casanova.

Twee in ongenade gevallen variété-artiesten vormen samen met hun kinderen een muziekgroep. De gewoonlijk nogal ruwe komieken Esteso en Pajares spelen in deze kinderfilm de hoofdrollen. De film is helaas net zo onuitstaanbaar als alle andere Spaanse produkties in dit genre.

El currante

1982 | Komedie

Spanje 1982. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Antonio Ozores, María Casanova en Tomas Zori.

Een van de laatste films waarin Ozores en Pajares samenwerken. De populaire Spaanse komiek speelt het personage dat hem op de televisie beroemd maakte: de zeer rauwe arbeider. Niets aan toe te voegen.

De camisa vieja a chaqueta nueva

1982 | Komedie

Spanje 1982. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, María Casanova en Antonio Garisa.

Een voormalige franquistische militant wil zijn verleden verbloemen. Een ultra-rechtse propagandafilm die niet veel meer dan treurige sociologische waarde heeft.

El Crack

1981 | Mysterie, Thriller

Spanje 1981. Mysterie van José Luis Garci. Met o.a. Alfredo Landa, María Casanova, Manuel Tejada, José Bódalo en Miguel Angel Rellán.

Een detective uit Madrid krijgt de opdracht om een verdwenen meisje terug te vinden. Mislukte poging om een film noir op zijn Spaans te maken. Desondanks viel de film dermate in de smaak bij het publiek dat er een hele serie van gemaakt werd.

Tobi

1978 | Sciencefiction

Spanje 1978. Sciencefiction van Antonio Mercero. Met o.a. Lolo García, María Casanova, Silvia Tortosa, Antonio Ferrandis en Andrés Mejutto.

De meest uiteenlopende personen vechten om een gevleugeld kind. Echt afschuwelijk, met uitzondering van een paar cinefiele grappen.

Solos en la madrugada

1978 | Romantiek

Spanje 1978. Romantiek van José Luis Garci. Met o.a. José Sacristán, Fiorella Faltoyano, Emma Cohen, María Casanova en Palomo Linares.

De liefdescrisis van een omroeper op leeftijd. Een masochistische smartlap, evenals de andere films van deze regisseur.