Hasan Uzma

Acteur, Producer

Hasan Uzma is acteur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

The Infidel

2010 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 2010. Komedie van Josh Appignanesi. Met o.a. Omid Djalili, Richard Schiff, Archie Panjabi, Yigal Naor en Stewart Scudamore.

Ondernemer Mahmud is een relaxte moslim: af en toe een drankje, niet te vaak bidden. Maar wanneer zijn zoon wil trouwen met de stiefdochter van een radicale imam, moet hij blijk geven van meer devotie. Op dat moment komt Mahmud er achter dat hij ooit geadopteerd, en in werkelijkheid Joods is. Britse lowbudget komedie pakt een van de meest gevoelige actualiteiten opgewekt bij de kop en schudt culturele en religieuze identiteiten lekker door elkaar. De Brits-Iraanse komiek Djalili is innemend als de goedmoedige familieman-in-crisis.

Tabutta Rövasata

1996 | Komedie, Drama

Turkije 1996. Komedie van Dervis Zaim. Met o.a. Ahmet U[KA5]gurlu, Tuncel Kurtiz, Ay[KA10]sen Aydemir, Serif Erol en Fuat Onan.

Mahsun Supertitiz (U[KA5]gurlu) leeft als dakloze in een zeer oude wijk van Istanbul. In die stad kan een eindeloze ijskoude mist hangen en kan het dagen achtereen regenen. Mahsun voorziet in zijn levensonderhoud als hulpje van een visser en als dat niet meer lukt, wordt hij schoonmaker van een openbaar toilet. Omdat hij een strafblad heeft (hij steelt regelmatig auto`s om zich tegen de koude te beschermen) raakt hij door een hardhandig optreden van de politie al zijn schamele bezittingen kwijt en brengt rampspoed over zijn lotgenoten, die hem tot nog toe voor het ergste hadden weten te behoeden. De film geeft een indringend beeld van het allerlaagste niveau van de Turkse samenlevening, dat sympathieke kanten kent (de onderlinge solidariteit), maar tegelijkertijd verschrikkelijk deprimerend is (eenzaamheid, frustratie, seksuele onderukking). De film die met het absolute minimum aan geld gemaakt is, zit goed in elkaar en het debuut van scenioschrijver-regisseur Zaim mag zeer veelbelovend genoemd worden. Het camerawerk is van Mustafa Ku[KA10]sçu. Ook bekend als TABUT.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hasan Uzma op televisie komt.

Reageer