Leandro Castellani: regie.
Er zijn 4 films gevonden.

Se non avessi l'amore

1990 | Drama, Biografie

Italië 1990. Drama van Leandro Castellani. Met o.a. Antonio Sabato jr, Gaia Zoppi, Giacomo Piperno, Ottavia Piccolo en Franco Interlenghi.

Prachtig sociaal drama, naar het leven van Pier Giorgio Frassati (1901-1925), die op 20 mei 1990 door de paus zalig verklaard werd. Turijn, begin 1900. Giorgio Frassati (Sabato Jr.) is eerstgeborene in een gezin, dat behoort tot de gegoede burgerij. Zijn vader is oprichter en directeur van het dagblad La Stampa, zijn moeder is een kunstenares van niveau. Ondanks zijn rijkdom trekt de jongeman zich het lot aan van de armen en verworpenen. Hij en zijn zusje stellen zich in dienst van de allerarmsten. Een ontroerende en emotioneel sterke film.

Il coraggio di parlare

1988 | Drama, Misdaad

Italië 1988. Drama van Leandro Castellani en Leandro Castellari. Met o.a. Gianluca Schiavoni, Riccardo Cucciolla, Lello Arena, Giuliana Calandra en Enzo Cannavale.

Jongeren worden door de mafia gebruikt om drugs te verhandelen. Ze zijn minderjarig en kunnen niet veroordeeld worden. Een goed gemaakte film, met uitstekende acteurs, waarin de situatie in Zuid-Italië aan de kaak wordt gesteld.

Don Bosco

1988 | Biografie, Historische film

Italië 1988. Biografie van Leandro Castellani. Met o.a. Ben Gazzara, Patsy Kensit, Karl Zinny, Raymond Pellegrin en Philippe Leroy.

Het verhaal van Don Bosco, de 19e eeuwse heilige van Turijn, die wezen en straatkinderen, armen en hongerigen hielp en hun hoop en liefde gaf. Gazzara speelt goed, maar dat kan niet van sommige andere acteurs gezegd worden. 1988 was het honderdste sterfjaar van Don Bosco.

La cinque giornate di Milano

1970 | Historische film, Avonturenfilm

Italië 1970. Historische film van Leandro Castellani. Met o.a. Ugo Pagliai, Arnoldo Foà, Raoul Grassilli, Fosco Giachetti en Franca Nuti.

Mini-serie in vijf afleveringen, goed geproduceerd en prachtig gespeeld. De geschiedenis wordt geen geweld aangedaan in dit historisch drama over de vijf cruciale dagen in Milaan in de tijd van de Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie. Wenen, maart 1848: de eerste tekenen van rebellie dwingen Metternich (Giachetti) de diplomaat Alexander von Hubner (Pagliai) naar Milaan te sturen als gezant van de keizer. Von Hubner ontmoet de burgemeester van Milaan en verschillende patriotten. Op 18 maart 1848 openen de troepen van maarschalk Radetzky het vuur op de opstandelingen. Die bestormen het hoofdbureau van politie en laten het kruithuis in de lucht vliegen. Von Hubner besluit naar Wenen terug te keren en de Oostenrijks-Hongaarse troepen van Radetzky maken zich op om Milaan te verruilen voor een ander strijdtoneel.