Gianni Crea

Regisseur

Gianni Crea is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

I sette del gruppo selvaggio

1977 | Western

Italië 1977. Western van Gianni Crea. Met o.a. Femi Benussi, Gordon Mitchell, Mario Brega en Dean Strattford.

De stad Stanton wordt geteisterd door een bende meedogenloze bandieten, en hun laatste wreedheid was het ontvoeren, verkrachten en vermoorden van een jonge weduwe. Sheriff Perry (Strattford) is een oprecht en moedig politieman, maar Jeff (Mitchell), de broer van de gedode weduwe, vindt zijn werkwijze te traag, want Jeff is niet bang voor een vuurgvecht. De geschilpunten tussen de twee helden heeft tot gevolg dat er twee personen worden gedood, die hen beide zeer na staan. Ze besluiten de krachten te bundelen en met behulp van een aantal andere mannen zorgen zij ervoor, dat de bandieten uitgeschakeld worden. Een western, zoals vele keren eerder gemaakt, niets bijzonders dus.

Se ti incontro ti ammazzo

1971 | Western

Italië 1971. Western van Gianni Crea. Met o.a. Gordon Mitchell, Donald O'Brien, Femi Benussi en Dean Stratford.

Eén man vecht alleen tegen een misdadiger die zich omringt met gehuurde revolverhelden. Gebruikelijk geschiet zonder enige fantasie met een scenario dat ook niets te bieden heeft. Alleen maar aardig voor hen die het leuk vinden dat er geschoten wordt en die zich niet afvragen waarom.

Il Magnifico West

1971 | Western

Italië 1971. Western van Gianni Crea. Met o.a. Vassili Karis, Lorenzo Fineschi, Dario Pino, Italo Gasperini en Enzo Pulcrano.

Een oppervlakkige spaghetti-western met Karis als een anonieme held die een klein stadje in Texas wil bevrijden van de dictatuur van ene Marlin. Het genre bereikt hier een nieuw dieptepunt als in de finale van de film Karis en zijn huurlingen zich verkleden als vrouwen om Marlin te misleiden. Je gelooft je ogen niet.

Todos o ninguno

1970 | Western

Italië/Spanje 1970. Western van Gianni Crea. Met o.a. George Greenwood, Angel Aranda, Igli Viliani, Miguel De la Riva en Ramon Cortes.

Greenwood keert terug naar een stad om zijn ex-partner te zoeken. Die heeft hem destijds in de steek gelaten. Die man, Gonzalez, is inmiddels sheriff geworden en wordt door Greenwood uit de weg geruimd. De man die hem toen heeft geholpen, Aranda, wordt nu de nieuwe sheriff; een stroman, want Greenwood overheerst de omgeving. De western was zo mager dat ondanks de co-produktie met Italië een officiële Italiaanse release nimmer plaats vond.

La lagge della violenza...tutti on nessuno

1969 | Western

Italië 1969. Western van Gianni Crea. Met o.a. Lincoln Tate, Angel Aranda en Igli Villani.

Goedkope spaghettiwestern met waardeloze dialogen en dito acteerwerk, maar inclusief de gebruikelijke vuur- en vuistgevechten. Een man die een paar jaar onschuldig in de gevangenis heeft gezeten, wil na zijn vrijlating wraak nemen op degenen die hem erin geluisd hebben, te beginnen met de corrupte sheriff.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gianni Crea op televisie komt.

Reageer