Barbara Laage: cast.
Er zijn 23 films gevonden.

Projection privée

1973 | Drama

Frankrijk 1973. Drama van Françoise Leterrier en Francois Leterrier. Met o.a. Jean-Luc Bideau, Françoise Fabian, Bulle Ogier, Jane Birkin en Jacques Weber.

Een regisseur wil een film maken over een tragische episode toen hij zijn vriendin bedroog met een jongere vrouw en zij zich verdronk. Inmiddels is hij met een tweede vriendin getrouwd die vreest dat de geschiedenis zich zal herhalen met de actrice die 'haar rol' gaat spelen. Bovendien weet zij dat de werkelijkheid anders is dan hij denkt en in zijn scenario heeft geschreven. De film combineert psychologisch drama met de ontluistering van het creatief proces: fictie wordt gevoed door werkelijkheid maar vervalst die werkelijkheid ook als het dramatisch beter uitkomt. De sobere en eerlijke aanpak wordt gesteund door het voortreffelijk acteren.

Défense de savoir

1973 | Thriller

Frankrijk​/​​Italië 1973. Thriller van Nadine Trintignant. Met o.a. Jean-Louis Trintignant, Michel Bouquet, Bernadette Lafont, Charles Denner en Juliet Berto.

Advocaat van kleine zaken wordt toegewezen aan een vrouw wier vriend is vermoord. Bij ontrafelen van de intriges valt zijn verdenking op rechtse politicus die belangrijke kandidaat is bij verkiezingen. Kritisch en pessimistisch beeld van politieke corruptie geeft misdaad-film extra waarde. Scenario (van latere regisseur Alain Corneau) is voornaamste kwaliteit, plus goede spelprestaties.

Domicile conjugal

1970 | Komedie, Drama

Frankrijk​/​​Italië 1970. Komedie van François Truffaut. Met o.a. Jean-Pierre Léaud, Claude Jade, Daniel Ceccaldi, Hiroko Berghauer en Barbara Laage.

In de Antoine Doinel-cyclus - vier speelfilms plus één episode in de portmanteauproductie L'Amour à 20 ans uit 1962 - chroniqueert dit deel het huwelijk-met-hindernissen van onze (anti)held met de lieftallige Christine. Hartsunie of niet, het zwervend oog van de rusteloze Antoine valt ook op de bekoorlijke Japanse Kyoko (Hiroko Berghauer). Léaud groeide mee met de rol die zijn naam in filmhistorisch marmer beitelde, evenals Jade (1948-2006) met de hare. Doinel was deels Truffauts alter ego; de regisseur vroeg zelfs Jade ten huwelijk, maar kwam daar te elfder ure op terug.

Thérèse et Isabelle

1968 | Drama, Erotiek

Frankrijk​/​​Verenigde Staten 1968. Drama van Radley Metzger. Met o.a. Essy Persson, Anna Gael, Barbara Laage, Anne Vernon en Maurice Teynac.

De volwassen Th[KA1]er[KA2]ese keert in de vakantietijd terug naar de kostschool, waar ze jaren eerder een lesbische verhouding had met een ongeremde medeleerlinge. In deze chique sexploitatie (naar een roman van Violette Leduc) wordt weinig tijd verspild aan psychologische verdieping, maar spel en regie houden toch meer in dan uitsluitend voer voor voyeurs. Die komen overigens niets te kort: Metzgers pogingen tot variatie in locaties en presentatie van de erotiek leiden tot malle excessen in de schoolkapel, en de opzet tot provocatie werkt averechts. De bezadigde dagelijkse gang van zaken zorgt voor een ironisch contrast, maar de fotografie gaat zich al te opvallend te buiten aan geometrische beeldcomposities.

Vacances portugaises

1963 | Drama, Komedie

Frankrijk 1963. Drama van Pierre Kast. Met o.a. Françoise Arnoul, Michel Auclair, Jean-Pierre Aumont, Jean-Marc Bory en Françoise Brion.

Een Frans echtpaar nodigt kennissen uit voor een weekend in hun villa bij Lissabon om de huwelijksverveling te doorbreken. De logeerpartij heeft een beslissende invloed op de amoureuze relaties van de gasten en na hun vertrek zijn gastvrouw en gastheer ook weer wat meer tevreden met de eigen situatie. Dit elegante en intelligente stratego van de liefde wordt afstandelijk geobserveerd, waarbij de architectuur van de woning een beslissende rol speelt bij het ontwijken en ontmoeten van de verschillende partners. Het spel wordt voornamelijk op dialoogniveau gespeeld, maar de uitgelezen rolbezetting en de contrasten in toonaard zorgen ervoor dat de film geen moment dor is.

Ça va être ta fête

1961 | Actiefilm

Frankrijk 1961. Actiefilm van Pierre Montazel. Met o.a. Eddie Constantine, Barbara Laage, Stephan Schnabel, Claude Cerval en Saro Urzì.

Eddie moet in Lissabon een dubbelspion uitschakelen, maar is door zijn opdrachtgevers onvoldoende ingelicht, zodat hij voor onverwachte complicaties komt te staan. Een standaard Eddie-film waaraan geen touw valt vast te knopen, maar waarin de te verwachten harde klappen vallen.

Paris Blues

1961 | Muziek, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1961. Muziek van Martin Ritt. Met o.a. Paul Newman, Sidney Poitier, Joanne Woodward, Diahann Carroll en Louis Armstrong.

Telkens als je deze film weer opnieuw ziet, heb je het gevoel dat je hem beter vindt. Het is een ongewoon verhaal over twee jazz-muzikanten, Newman en Poitier die op de Parijse rive gauche wonen en de tijd vinden om toeristes Woodward en Carroll te verleiden. De muziek van Duke Ellington is verplichte kost voor jazz-liefhebbers. Scenario van Jack Sher, Irene Kamp en Walter Bernstein. Camerawerk van Christian Matras.

le Caïd

1960 | Komedie, Misdaad

Frankrijk 1960. Komedie van Bernard Borderie. Met o.a. D Fernandel, Barbara Laage, Georges Wilson, Marcel Bozzuffi en Claude Piéplu.

Filosofie-professor krijgt tijdens treinreis buit van bankroof bij zijn bagage en wordt in Parijs belaagd door concurrerende gangsterbendes. Gangsterliefje ziet hem voor meesterkraker aan. Regisseur en tegenspelers in Fernandel-vehikel zijn gespecialiseerd in serieuzer misdaadgenre, wat deze parodie wel zo aardig maakt.

Bomben auf Monte Carlo

1960 | Komedie

Duitsland 1960. Komedie van Georg Jacoby. Met o.a. Eddie Constantine, Marion Michael, Gunther Philipp, Gunnar Möller en Barbara Laage.

Wel een heel droevige nieuwe versie van de Albers- Rühmann-klucht uit 1931.

Y'en a marre

1959 | Misdaad, Actiefilm

Frankrijk 1959. Misdaad van Yvan Govar. Met o.a. Pierre Trabaud, Dominique Willms, René Dary, Yves Vincent en Danielle Godet.

Een agent van Interpol probeert, vermomd als journalist, een bende handelaars in drugs en blanke slavinnen te bestrijden en dringt zich via relaties met vrouwen in hun milieu binnen. Deze onhandige misdaadthriller propeert het gebrek aan spanning te maskeren met nodeloos uitgesponnen schietpartijen en onfris sadisme.

The Happy Road

1957 | Komedie, Drama, Actiefilm

Frankrijk​/​​Verenigde Staten 1957. Komedie van Gene Kelly. Met o.a. Gene Kelly, Barbara Laage, Bobby Clark, Brigitte Fossey en Michael Redgrave.

Debuut van Kelly als regisseur in een aardig drama over twee kinderen die weglopen van een Zwitserse school. Dat veroorzaakt natuurlijk paniek bij de vader (weduwnaar) van de een en de moeder (gescheiden) van de ander, die er dan ook beiden achteraan gaan.

Le Captif

1957 | Avonturenfilm

Frankrijk 1957. Avonturenfilm van Maurice Labro. Met o.a. André Versini, Jean Chevrier en Barbara Laage.

Een atoomgeleerde verdwijnt in de jungle en verscheidene grootmachten gaan op zoek naar hem om hem zijn geheimen te ontfutselen. Degelijke avonturenfilm, professioneel ingeblikt door Labro. Ook bekend als UN HOMME À VENDRE.

Deuxième bureau contre inconnu

1957 | Misdaad, Actiefilm

Frankrijk 1957. Misdaad van Jean Stelli. Met o.a. Frank Villard, Barbara Laage, Gérard Buhr, Olivier Mathot en Fernand Fabre.

In het vervolg op ALERTE AU DEUXIEME BUREAU wordt Kapitein Thiery naar Marseille gestuurd, waar een collega om het leven kwam toen hij een smokkelbende op het spoor was. Dank zij de hulp van een avonturierster die haar loyaliteiten verlegt, weet hij de schuldigen te ontmaskeren. Een weinig oorspronkelijke, maar vlot gemaakte en onderhoudende B-film.

Les assassins du dimanche

1956 | Drama

Frankrijk 1956. Drama van Alex Joffé. Met o.a. Jean-Marc Thibault, Barbara Laage, Dominique Wilms, Paul Frankeur en Georges Poujouly.

Een garagehouder ontdekt te laat dat hij een reisgezelschap in gevaarlijk defecte touringcar heeft laten vertrekken. Na aarzeling over de consequenties voor zichzelf en zijn gezin gaat hij hen achterna om een fataal ongeval te voorkomen. Met beperkte middelen overtuigend en boeiend gemaakte film die een pleidooi is voor solidariteit zonder prekerig te worden, ondanks de beslissende invloed van de biechtvader. De situering tijdens een wielerwedstrijd zorgt extra spanning. Het scenario is van Gabriel Arout en Alex Joffé. Het camerawerk is van Jean Bourgoin. Mono.

Guilty?

1956 | Drama, Misdaad

Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk 1956. Drama van Edmond T. Gréville. Met o.a. Barbara Laage, John Justin, Donald Wolfit, Andrée Debar en Frank Villard.

Een Franse verzetsstrijder wordt verdacht van moord op zijn geliefde, maar zijn advocaat weet met behulp van een politieagente aan te tonen dat de bewijzen vervalst zijn. De meeste rechtszaakfilms hebben ondanks hun overbekende stramien een ingebouwde spanningsboog, maar deze is wel érg traag. Wolfit grijpt de kansen die de rol van de rechter hem biedt, gulzig aan.

Action immédiate

1956 | Actiefilm

Frankrijk 1956. Actiefilm van Maurice Labro. Met o.a. Henri Vidal, Barbara Laage, Nicole Maurey, Jacques Dacqmine en Louis Arbessier.

Geheimagent Coplan wordt naar Zürich gestuurd om gestolen formule te achterhalen. Spionnenorganisatie biedt formule te koop voor 100.000.000 francs, maar ze hebben de plannen gekopieerd en een wezenlijk onderdeel zelf gehouden. Eerste vroege verfilming van Paul Kenny-roman - die pas in jaren zestig serie zou worden met overneming van James Bond-elementen - is vol afwisseling gemaakt en heeft overtuigende hoofdrol van Vidal.

Les Aventures de Gil Blas de Santillane

1955 | Avonturenfilm, Romantiek

Frankrijk​/​​Spanje 1955. Avonturenfilm van René Jolivet. Met o.a. Georges Marchal, Susana Canales, Barbara Laage, Jacques Castelot en Marthe Mercadier.

Tegen zijn wil is Gil Blas medeplichtige van bandieten die aristocrate op weg naar koning in Madrid beroven. Hij rehabiliteert zich in reeks van avonturen en trouwt haar. Voorspelbare schermavonturen in fraaie landschappen met weinig gevoel voor spektakel, maar wel met tempo gefilmd.

Una Parigina a Roma

1954 | Komedie

Duitsland​/​​Italië 1954. Komedie van Erich Kobler. Met o.a. Alberto Sordi, Anna-Maria Ferrero, Barbara Laage, Erwin Strahl en Paul Hoerbiger.

Riccardo (Strahl), een arme Oostenrijkse muziekstudent aan het conservatorium in Rome, verdient wat bij in een nachtclub. Hij wordt verliefd op een rijk en levendig Italiaans meisje, lief en royaal, dat hem voorstelt aan Alberto (Sordi), muziekcriticus en uitgever. Riccardo is een begaafd pianist en tenslotte wordt er een belangrijk concert voor hem georganiseerd. Hoe gaat dat verder - bij zijn onderbuurman, een beeldhouwer, ontmoet hij een Frans model en hij wordt hals-over-kop verliefd. Als de Française zich realiseert dat ze niet de juiste vrouw voor hem is, gaat Riccardo weer terug naar zijn Italiaanse. Eind goed, al goed. Aardige, maar geen wereldschokkende film.

Quai des blondes

1954 | Misdaad

Frankrijk 1954. Misdaad van Paul Cadéac. Met o.a. Michel Auclair, Barbara Laage, Madeleine Lebeau, Darío Moreno en René Blancart.

Een triest en vaag verhaal over sigarettensmokkel in Tanger, waaraan een einde komt wanneer een slimme commissaris de hele bende achter slot en grendel zet. Erg gedateerde film, die vooral flink gebruik maakt van de toen bij de Franse kijker nauwelijks bekende Middellandse Zee-stranden (beelden van Marcel Grignon). Dat is ongeveer het enige interessante aan deze film, die een stompzinnig scenario heeft. Opmerkelijk is wel nog Hossein, die zijn eerste echte rolletje speelde, als schietende gangster: 'Ik speelde toen als Brando. Of liever gezegd, ik speelde alsof ik als Brando speelde.' Er bestaan kopieën met een andere lengte.

Act of Love

1953 | Romantiek, Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1953. Romantiek van Anatole Litvak. Met o.a. Kirk Douglas, Dany Robin, Barbara Laage en Robert Strauss.

Goed verteld verhaal van een Amerikaanse soldaat (Douglas) die een relatie heeft met een meisje (Robin) in het Parijs van WO II, maar haar uiteindelijk in de steek laat, ondanks goede bedoelingen.

La Putain respectueuse

1952 | Drama, Misdaad

Frankrijk 1952. Drama van Marcello Pagliero. Met o.a. Barbara Laage, Yvan Desny, Marcel Herrand en André Valmy.

Een prostituée is getuige van de moord op een zwarte man en geeft aanvankelijk toe aan de pressie van enkele notabelen om een onschuldige, andere man met een donkere huidskleur daarvan te beschuldigen. Na een reeks gewetensconflicten zal ze alsnog de waarheid aan het licht brengen. Sartre`s beroemde toneelstuk heeft met de jaren veel overtuigingskracht verloren en deze vlakke verfilming is zeker geen ideale pleitbezorger. Sfeervolle fotografie (van Eugen Schüfftan), maar weinig doorleefd spel, waardoor het resultaat een gangbaar trottoirdrama werd met wat diepzinniger dialogen.

L' Esclave

1952 | Drama

Frankrijk 1952. Drama van Yves Ciampi. Met o.a. Daniel Gélin, Eleonara Rossi-Drago, Barbara Laage, Gérard Landry en Louis Seigner.

Een jonge componist heeft na een ongeval aan een verblijf in een ziekenhuis een morfine-verslaving overgehouden, maar komt daar dankzij zijn echtgenote overheen. De zenuwen voor de premi[KA2]ere van zijn symfonie doen hem weer naar de morfine grijpen en hij wordt opgenomen voor een ontwenningskuur. Deze uitdrukkelijk niet sensationele en in zijn per se waardige opzet zelfs wat dorre film, krijgt authenticiteit door het spel van G[KA1]elin (die later in zijn autobiografie onthulde dat hij in deze periode echt met drugsverslaving te kampen had).

B.F.'s Daughter

1948 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1948. Drama van Robert Z. Leonard. Met o.a. Barbara Stanwyck, Van Heflin, Charles Coburn, Richard Hart en Keenan Wynn.

Stanwyck als dominerende rijkelui's dochter die het huwelijk van de anti-kapitalistische professor Heflin ruïneert. Een desastreuze film, naar de roman van J.P. Marquand. De film kan gekenmerkt worden als een 'socio-exploitation'-werkje, dat handig probeerde in te haken op de na-oorlogse socialistische gezindheid van het publiek, door toespelingen op de bittere ervaringen van de depressie-jaren in de V.S. die vooral gekenmerkt werden door grote werkloosheid en armoede.