Eiji Funakoshi

Acteur

Eiji Funakoshi is acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

Hyoten

1967 | Drama

Japan 1967. Drama van Satsuo Yamamoto. Met o.a. Ayako Wakao, Eiji Funakoshi, Michiyo Ookusu en Kei Yamamoto.

Een man met een trauma over de dood van zijn dochter adopteert de dochter van de moordenaar. Een van de troebele en perverse psychologische melodrama's die onophoudelijk geproduceerd werden in de jaren 1960-1970.

Tsuma no Hi no Ai no Katamini

1966 | Drama

Japan 1966. Drama van Sokichi Tomimoto. Met o.a. Ayako Wakao, Eiji Funakoshi, Hisako Takihana en Izumi Hara.

Een schrijfster wordt invalide ten gevolge van reuma. Terwijl ze wordt verwend door haar man blijft ze hopen ooit weer eens te kunnen lopen. Een onverdraaglijk deerniswekkend en weinig afwisselend melodrama, geschreven door Keisuke Kinoshita die tevens de regisseur is. Gebaseerd op de autobiografie van Mieko Ikegami, toentertijd een bestseller in Japan.

Obi o Toku Natsuko

1966 | Drama

Japan 1966. Drama van Shigeo Tanaka. Met o.a. Ayako Wakao, Eiji Funakoshi, Mikijiro Hira en Yuzo Hayakawa.

Een geisha wordt de minnares van een machtig industrieel. Hij wijst haar uiteindelijk af voor een huwelijk. Een klassiek Japans melodrama uit de jaren 1960-1970. Veel vals sentiment met pseudo-feministische trekjes.

Manji

1965 | Drama, Erotiek

Japan 1965. Drama van Yasuzo Masamura en Yasuzo Masumura. Met o.a. Ayako Wakao, Kyoko Kishida, Yasuke Kawazu en Eiji Funakoshi.

Een echtpaar raakt verstrikt in de fascinerende netten van een pervers biseksueel meisje. Onfris en enigszins obsceen erotisch drama behorend tot een periode waarin de Japanse film zich op dit soort thema's stortte. Het scenario is van de beroemde regisseur Kaneto Shindo naar de roman van de altijd lugubere Junichiro Tanizaki.

Kuro no Chotokkyu

1965 | Misdaad, Thriller

Japan 1965. Misdaad van Yasuzo Masumura. Met o.a. Jiro Tamiya, Yukiko Fuji, Eiji Funakoshi, Daisuke Kato en Tatsuya Ishiguro.

Een in Osaka werkende zakenman staat op het punt om achter de waarheid te komen van een louche zaakje waarin één van zijn cliënten uit Tokio is verwikkeld. Redelijke thriller, werk van een filmmaker en scenarioschrijver van wie de Japanse critici indertijd hoge verwachtingen hadden.

Kizudarake no Sanga

1965 | Romantiek

Japan 1965. Romantiek van Satsuo Yamamoto. Met o.a. Ayako Wakao, Eiji Funakoshi, Sô Yamamura en Eiko Taki.

Een vrouw die om zijn geld met een industrieel op leeftijd is getrouwd, wordt verliefd op een eenvoudige student. De verboden romance is een typisch genre van de Japanse film uit de jaren 1960-1970. Het scenario is van de beroemde cineast Kaneto Shindo.

Watashi wa Nisai

1964 | Komedie

Japan 1964. Komedie van Kon Ichikawa. Met o.a. Hiroo Suzuki, Fujiko Yamamoto, Eiji Funakoshi en Kumeko Urabe.

De eerste twee jaren uit het leven van de kleine Taro. Een interessante tragi-komedie over een gezin, gezien door de ogen van jongste kind, die de hoofdrol vervult. Een waardevolle werk van een van de belangrijkere cineasten van de Japanse film, Kon Ichikawa.

Zohyo Monogatari

1963 | Avonturenfilm, Komedie

Japan 1963. Avonturenfilm van Kazuo Ikehiro. Met o.a. Shintarô Katsu, Eiji Funakoshi, Shiho Fujimura en Katsuhiko Kobayashi.

De hoge pieten uit het leger trekken door de bossen om soldaten te recruteren onder boerenzonen. Redelijk goede avonturenfilm met komische trekjes.

Shitoyakana Kedamono

1963 | Komedie

Japan 1963. Komedie van Yuzo Kawashima. Met o.a. Ayako Wakao, Yunosuke Itoh, Eiji Funakoshi en Yuko Hamada.

Het dagelijks leven van een groep personen die een appartement in Tokio deelt. Tragikomedie met een ongewoonlijke afloop, geschreven door de gewoonlijk sinistere Kaneto Shindo, zowel auteur als regisseur van verschillende van de belangrijkste Japanse films uit deze tijd.

Hoseki Dorobo

1963 | Komedie

Japan 1963. Komedie van Umeji Inoue. Met o.a. Fujilo Yamamoto, Hitomi Nozoe, Hiroshi Kawaguchi en Eiji Funakoshi.

Als het licht uitvalt, raakt een dame in haar hotelkamer een halssnoer met 20-karaats diamanten kwijt. Een zeer middelmatige film, geschreven en bewerkt door een en dezelfde persoon.

Nobi

1959 | Oorlogsfilm

Japan 1959. Oorlogsfilm van Kon Ichikawa. Met o.a. Eiji Funakoshi, Mantaro Ushio, Yoshihiro Hamaguchi, Osamu Takizawa en Yoshihiro Hamaguchi.

Japanse soldaten vechten om te overleven aan het eind van de Filippijnse veldtocht tijdens WO II. We volgen de tuberculeuze Funakoshi, die zijn eenheid is kwijtgeraakt, op zijn tocht. Realistisch en schokkend: een deprimerende kijk op wat de verdoemenis op aarde is, met een ontnuchterende anti- oorlogsboodschap.

Man'in densha

1957 | Drama

Japan 1957. Drama van Kon Ichikawa. Met o.a. Hiroshi Kawaguchi, Michiko Ono, Chishû Ryû, Haruko Sugimura en Eiji Funakoshi.

Een jongeman, pas afgestudeerd aan de universiteit, wordt geconfronteerd met een hele reeks tegenslagen. Hij zal uiteindelijk eindigen als conciërge in een kleine basisschool in een afgelegen streek. Een vrij sterk, zij het bij vlagen nogal gechargeerd psychologisch drama over menselijke vereenzaming. Ook bekend als THE CROWDED TRAIN.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eiji Funakoshi op televisie komt.

Reageer