Carlo Dapporto: cast.
Er zijn 11 films gevonden.

Nel giorno del Signore

1990 | Romantiek, Komedie

Italië 1990. Romantiek van Bruno Corbucci. Met o.a. Lando Buzzanca, Erminio Macario, Carlo Dapporto en Igli Villani.

Raffaello Sanzio (Buzzanca), schilder, beeldhouwer en architect, een van de grootste kunstenaars aller tijden, leefde van 1483 tot 1520. Er zou een schitterende film over hem te maken zijn, maar deze romantische tragikomedie van Corbucci stelt weinig voor. De vriend van de schilder wordt beschuldigd van moord op een edelvrouw die een oogje had op Rafaël. Rafaël probeert de onschuld van zijn vriend te bewijzen. Buzzanca is weliswaar sympathiek maar fout gecast.

Una donna tutta sbagliata

1989 | Drama

Italië 1989. Drama van Mauro Severino. Met o.a. Ombretta Colli, Roberto Alpi, Flavio Bonacci, Isa Bellini en Laura Tanziani.

Een vierdelige mini-serie over een ouder wordende zangeres tijdens een huwelijkscrisis. Als ze op tournee is, gaat haar man er vandoor met een jongere vrouw. Hij biecht haar alles op, en zelfs komen ze tijdens een korte vakantie niet tot elkaar. Zij vindt een nieuwe liefde, maar haar gezondheid gaat achteruit. Intussen ontdekt haar man dat het leven met zijn jonge vriendin ook geen rozegeur en maneschijn is. Redelijk gespeeld, nergens verrassend, meer soap dan drama.

La Famiglia

1987 | Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1987. Komedie van Ettore Scola. Met o.a. Vittorio Gassman, Emanuele Lamaro, Andrea Occhipinti, Stefania Sandrelli en Cecilia Dazzi.

Een familiekroniek die bijna de gehele 20e eeuw omvat. Ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van grootvader, komt de familie bijeen. De film is origineel omdat het verhaal zich geheel afspeelt in een groot huis, waarvan de muren de geschiedenis lijken buiten te sluiten. Scola weet op een minutieuze en gevoelige manier een periode weer te geven, waarin gedrag en mentaliteit evolueren naarmate de tijd vordert. Bovendien bevat de film een subtiele hoeveelheid humor en emotie. Echter toch niet geheel geslaagd omdat er zoveel personages in de film voorkomen, dat velen nauwelijks meer dan een silhouet blijven. Scenario van Ruggero Macari, Furio Scarpelli, Graziano Diana en Scola. Camerawerk van Ricardo Aronovich.

Polvere di stelle

1973 | Komedie

Italië 1973. Komedie van Alberto Sordi. Met o.a. Alberto Sordi, Monica Vitti, John Phillip Law, Wanda Osiris en Eduardo Faieta.

Revue-gezelschapje heeft in 1943 geen publiek meer en trekt noodgedwongen naar het front. Succes bij de Amerikaanse militairen. Liefderijke reconstructie van een bijna uitgestorven theatervorm en een bewogen tijdperk, maar erg lang uitgesponnen.

Scandali al mare

1961 | Romantiek, Komedie

Italië 1961. Romantiek van Marino Girolami. Met o.a. Carlo Dapporto, Raimondo Vianello, Mario Carotenuto en Bice Valori.

Een situatiekomedie over een hotelemployé die in een modieus vakantieoord aan de kust werkt en te kampen heeft met hoornige playboys die uit zijn op romantische en seksuele avontuurtjes tijdens de zomer. Hij wordt doodmoe van de voortdurende verleidingsspelletjes en streken van deze lieden. Eerder onnozel dan humoristisch.

Primo applauso

1957 | Musical

Italië 1957. Musical van Pino Mercanti. Met o.a. Claudio Villa, Carlo Dapporto, Eva Vanicek en Tecla Scarano.

Een barkeeper met een goeie stem droomt van een carrière als zanger. Om zijn droom te verwezenlijken moet hij allerlei moeilijkheden overwinnen. Maar tenslotte wordt hij ontdekt en hij maakt zijn debuut voor de Italiaanse staatstelevisie, waar hij de sensatie van de avond is. Dat is het begin van zijn succes.

Giove in doppiopetto

1954 | Musical, Komedie, Fantasy, Familiefilm

Italië 1954. Musical van Daniele D'Anza. Met o.a. Carlo Dapporto en Delia Scala.

Een muzikale fantasie met een vleugje Griekse mythologie. Giove neemt de gedaante van een sterveling aan en gaat naar de aarde op zoek naar veroveringen en om aan een huwelijk met Giunone te ontsnappen.

Il Paese dei campanelli

1953 | Komedie, Musical

Frankrijk​/​​Italië 1953. Komedie van Jean Boyer. Met o.a. Mario Riva, Sophia Loren, Carlo Dapporto, Alberto Sorrentino en Riccardo Billi.

De echtgenotes van eilandbewoners blijven met passagierende zeelieden flirten, ondanks tegenmaatregelen van hun mannen. Pas als de vrouwen van de zeelieden op het eiland arriveren om hen met gelijke munt terug te betalen, doet jaloezie de huwelijkstrouw triomferen. Deze traag uitgevallen musical blijft op alle punten ondermaats, zelfs de fotografie van Loren en de landschappen zijn foeilelijk van kleur.

Ci troviamo in galleria

1953 | Komedie, Musical

Italië 1953. Komedie van Mauro Bolognini. Met o.a. Carlo Dapporto, Nilla Pizzi, Sophia Loren, Alberto Sordi en Fiorenzo Fiorentini.

Deze fantasieloze musical, over de belevenissen van een rondreizend revuegezelschap, is gebouwd rond twee inmiddels vergeten platensterren. Loren heeft een tweedeplansrol als soubrette. Het opmerkelijkste is nog het kleurproc[KA1]ed[KA1]e - Ferraniacolor - waarmee (op een allesbehalve aangename manier) oogverblindende effecten worden bereikt.

La presidenta

1952 |

Italië 1952. Pietro Germi. Met o.a. Ave Ninchi, Carlo Dapporto en Silvana Pampanini.

Deze fantasieloze musical, over de belevenissen van een rondreizend revuegezelschap, is gebouwd rond twee inmiddels vergeten platensterren. Loren heeft een tweedeplansrol als soubrette. Het opmerkelijkste is nog het kleurproc[KA1]ed[KA1]e - Ferraniacolor - waarmee (op een allesbehalve aangename manier) oogverblindende effecten worden bereikt.

La Presidentessa

1952 | Komedie

Italië 1952. Komedie van Pietro Germi. Met o.a. Silvanna Pampanini, Carlo Dapporto en Ave Ninchi.

Een ballerina, die van een preutse voorzitter van het gerechtshof de stad moet verlaten, wint de sympathie van het publiek onder een valse identiteit van de echtegenote van de Minister van Justie. Als die komt opdagen wordt de hele situatie nog gecompliceerder. Een typische Germi-film, maar in deze lijkt de regisseur nog wat onbeholpen en onzeker in de regie. Pampanini is heerlijk om te zien en de decors en kostuums zijn schitterende 19e eeuwse reprodukties.