Aleksei Buldakov

Acteur

Aleksei Buldakov is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Privet duralei

1996 | Romantiek

Rusland 1996. Romantiek van Eldar Rjasanov. Met o.a. Vjatshelav Polunin, Tatjana Drubitsh, Tatjana Dogileva, Boris Sjtserbakov en Aleksandr Shivindt.

Rusland is eindelijk na 1991 bevrijd van het gehate communistische juk. Maatschappelijk is dat niet direct een verbetering. Yuri (Polunin), ooit leraar, raakt zijn baan kwijt en zijn vrouw (Dogileva) heeft hem verlaten. Zij verdient pakken geld met belachelijke adviezen aan ambitieuze politici hoe zij hun imago kunnen oppoetsen. Yuri moet zich tevreden stellen met een nederig baantje bij de gemeentereiniging van Moskou als schoonmaker van standbeelden. In zijn kommervolle bestaan wordt hij gekweld door nare nachtmerries en hij droomt over een zekere Pauline (Drubitsh), die hij tijdens de Oktober Revolutie van 1917 heeft leren kennen en die met hem een geheim deelt: de vindplaats van juwelen, die verborgen zijn in een standbeeld. Bijna blinde buurvrouw Xenia lijkt op Pauline. Met behulp van haar geleidehond vinden zij inderdaad juwelen en kan de kostbare oogoperatie voor Xenia betaald worden, zodat zij eindelijk Yuri kan zien, maar de onnozele hals glijdt van een dak en breekt de nodige botten. De 71-jarige regisseur Rjasanov heeft de onderdrukkende regimes weten te overleven en het is hem altijd gelukt een film te draaien. Hij geniet in eigen land de reputatie als de Russische Ernst Lubitsch, maar daarvoor is deze satire, bedoeld als geschenk bij het 850-jarige bestaan van de Russische hoofdstad, toch te lang. Het scenario is van regisseur Rjasanov en Aleksei Timm.

Osobennosti nacionalnoi okhoty

1995 | Drama

Rusland 1995. Drama van Aleksander Rogozhkin. Met o.a. Ville Haapasalo, Viktor Bitskovz, Sergei Russkin, Aleksei Buldakov en Semyon Strugatshov.

Een jonge Fin, Raivo (Haapasalo), is gefascineerd van de Russische jacht, die hij uit beschrijvingen kent en van taferelen op schilderijen uit de tsaristische periode. Hij wil een boek schrijven en gaat nu voor research naar Rusland, waar hij uitgenodigd wordt door een stel bevoorrechte militairen om deel te nemen aan een jachtpartij in de buurt van Sint Petersburg, dat niet al te ver is van zijn vaderland. Wat hij meemaakt beantwoordt totaal niet aan zijn verwachtingen: hij wordt getracteerd op een slachtpartij van vee, liederlijke uitspattingen met willige boeredeernen en vooral een forse zuip- en vreetpartij, inclusief diefstal van militaire spullen door generaal Mikhalych (Buldakov, die niet geheel ontoevallig op generaal Lebed lijkt), die de gestolen waar verhandelt aan de hoogste bieder. Naïef vraagt hij wanneer de echte jacht nu begint... De prachtige opnames van de winterse landschappen vormen een opzettelijk contrast met de augiasstallen, waarin de Russen zich bevinden. De kluchtige komedie der vergissingen is een geslaagde satire op de nieuwbakken Russische maatschappij nadat men het communistische juk had afgeschud. Het scenario van regisseur Rogozhkin toont aan dat de weg naar de nieuwe orde vol hindernissen is en dat men die slechts met vallen en opstaan bereikt. Het mooie camerawerk is van Andrei Zhegalov. De film zal meer gewaardeerd worden door kijkers, die onder de communistische terreur geleefd en geleden hebben, dan kijkers die het van buitenaf hebben meegemaakt. Deze laatste categorie vindt de winterse taferelen uit de tsaristische periode die tot vervelends toe herhaald worden, op den duur afknappend en ziet dat eindeloze gezuip van drank op een gegeven moment toch niet meer zitten en haakt dan af. Te gek zijn wel het vervoer van een koe in het bommenluik van een grote tweemansstraaljager, de aanvoer van flessen wodka per helicopter en het rondscheuren door de nachtelijke bossen in een Lada-jeep van de politie met een arrestant, wiens blaas op knappen staat, in de wagen. Meervoudig bekroond op een festival in eigen land.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Aleksei Buldakov op televisie komt.

Reageer