Sylvia Syms (1934): cast.
Er zijn 48 films gevonden.

Neville's Island

1998 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1998. Thriller van Terry Johnson. Met o.a. Timothy Spall, David Bamber, Jeff Rawle, Simon Ashley en Sylvia Syms.

The House of Angelo

1997 | Avonturenfilm, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1997. Avonturenfilm van Jim Goddard. Met o.a. Edward Woodward, Sarah Woodward, Joe Shaw, Sylvia Syms en Isla Blair.

P.D. James's Original Sin

1997 | Mysterie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1997. Mysterie van Andrew Grieve. Met o.a. Roy Marsden, Ian Bannen, Cathryn Harrison, Sylvia Syms en Tim Dutton.

Gerard Etienne is de nieuwe voorzitter van The Peverell Press, een van Londens oudste uitgeverijen. Vlak na zijn benoeming wordt hij vermoord. Inspecteur Adam Dalgliesh, die het onderzoek leidt, is ervan overtuigd dat de sleutel voor de oplossing van de mysterieuze moordzaak in een ver verleden gezocht moet worden

Ghosts: The Chemistry Lesson

1995 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1995. Horror van Terry Johnson. Met o.a. Samantha Bond, Alan Cumming, Jack Klaff, Louise Rea en Sylvia Syms.

Philip (Cumming) is een wat verlegen leraar die samen met Maddy (Bond), op wie hij heimelijk verliefd is, en hun leerlingen kampeert in de buurt van een stenen heksenkring. `s Nachts is hij getuige van een groep mensen die naakt in de cirkel dansen. Hij wordt opgemerkt door Heloise (Rea), een vroegere studente van hem. Het lijkt wel of hij met haar zijn schroom verliest. Het meisje is in het bezit van de armband die Maddy eerder op de dag verloren was. Tot haar eigen verbazing voelt Maddy zich de volgende dag erg aangetrokken tot Philip, waarin ze voordien nooit iets speciaal zag. Hoe ze zich er ook tegen verzet ze kan hem niet uit haar hoofd zetten, zelfs als dit betekent dat ze hierdoor haar man Trevor (Klaff) moet verliezen. Maar dan beginnen er vreemde dingen te gebeuren rond Maddy. Originele en bijzonder spannend vertelde hekserijcocktail zoals enkel de Engelsen die kunnen serveren. De sfeer wordt langzaam maar zeker opgebouwd naar een zenuwslopende climax. Ongetwijfeld de meest huiveringwekkende aflevering van deze griezelreeks. Regisseur Johnson schreef zelf het boeiende scenario. Achter de camera stond Paul Wheeler.

Catherine Cookson's The Glass Virgin

1995 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1995. Drama van Sarah Hellings. Met o.a. Emily Mortimer, Brendan Coyle, Christine Kavanagh, Samantha Glenn en Jan Graveson.

Driedelige miniserie naar de gelijknamige bestseller van Catherine Cookson, bewerkt tot scenario door Alan Seymour. Rokkenjager Edmund Lagrange (Havers, voor [KA1]e[KA1]en keer in de rol van een schoft) is met Rosina (Kavanagh) getrouwd vanwege haar erfenis, een glasfabriek. Zijn verkwistingen en speelzucht dreigen het familiefortuin erdoor te jagen. Edmund leeft afgezonderd in een aparte vleugel van Redford Hall. Zijn tien- jarige dochtertje Annabella (als kind gespeeld door Glenn) wordt ver van het losbandige leven van haar vader opgevoed. Annabella`s enige contact met de buitenwereld is de Ier Manuel (Coyle), die als staljongen voor de paarden zorgt. Ze onderhoudt een kameraadschappelijke band met hem. Als Annabella (nu gespeeld door Mortimer) volwassen wordt, hoort zij dat haar biologische moeder de lichtekooi van het dorp is. Rosina wil dat ze trouwt met haar neef, terwijl Edmund wil dat ze gaat trouwen met de zoon van een industrieel bij wie hij diep in de schuld staat. De zeventien-jarige Annabella vlucht het huis uit, gevolgd door Manuel, die de in woede ontstoken Edmund uit zelfverdediging doodt. Manuel en Annabella zwerven door het land, als knecht en meid werkend, vernederingen ondergaand, maar in de finale belanden zij weer bij Rosina als een gelukkig getrouwd stel. Tv- producenten hebben ontdekt dat Dame Catherine Cookson een verhaal kan vertellen met kleurrijke personages en dat haar boeken meeslepende tv-series opleveren. Mortimer is de dochter van auteur en scenarioschrijver John Mortimer.

Staggered

1994 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1994. Komedie van Martin Clunes. Met o.a. Martin Clunes, Michael Praed, Anna Chancellor, Sylvia Syms en Griff Rhys Jones.

Vier dagen voor zijn bruiloft geeft speelgoed-demonstrateur Neil Price (Clunes) een vrijgezellenfeestje. Zijn beste vriend Gary (Pread) doet iets in een drankje en de volgende morgen wordt Neil wakker in zijn nakie op een verafgelegen strand in Schotland. Hij heeft nog maar drie dagen om bij Hilary (Winman) te komen om met haar te trouwen.

Dirty Weekend

1993 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1993. Thriller van Michael Winner. Met o.a. Lia Williams, David McCallum, Ian Richardson, Rufus Sewell en Shaughan Seymour.

Bella krijgt obscene telefoontjes. Iemand begluurt haar. Ze ze slaat vervolgens de hersens in van haar belager. De smaak van bloed bevalt haar en ze verandert in een sexy tippelaarster, die persverse mannen in de val lokt en koud maakt tijdens het vrije weekend.

The Laughter of God

1991 | Thriller, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1991. Thriller van Tony Bicat. Met o.a. Peter Firth, Amanda Donohue, Sylvia Syms, Neil Duncan en Sharon Cheyne.

Echtgenoot Firth en zijn vrouw Donohoe in goede doen hebben een aantal dingen gemeen: twee kinderen, een relatie en zij staan elkaar naar het leven. Donker drama, overlopend van de emoties, oer-Brits en degelijk, geschreven en geregisseerd door Bicat. Zowat alle vertolkingen zijn complex en verwarrend maar bijzonder doeltreffend zijn vrouw Donohoe die het bevel voert, en haar harde moeder Syms. Echt niet voor gevoelige personen.

Shirley Valentine

1989 | Komedie, Romantiek, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1989. Komedie van Lewis Gilbert. Met o.a. Pauline Collins, Tom Conti, Bernard Hill, Alison Steadman en Julia McKenzie.

Lieve `kleine` komedie met Collins die als wijsgeworden huisvrouw van een jaar of veertig direct tegen het publiek praat over haar onvrede over haar eentonige leven in het regenachtige, Britse Liverpool. Ze doet dat overigens heel vrolijk, overtuigend en aanstekelijk. Zij vergezelt een vriendin naar een romantisch Grieks eiland waar zij hotelhouder Conti leert kennen die over de vissersboot van zijn broer beschikken mag op zijn vrije dag. Ze maken een hele romantische tocht. Naar het gelijknamige succesvolle toneelstuk van Willy Russell, die zijn eigen filmscenario schreef: het is wat gewoontjes en doet denken aan de vroegere Britse Ealing-komedies, maar Collins (op herhaling, want ze stond ook op het toneel) is schitterend en haar monologen zijn ontwapenend. Dezelfde ploeg maakte ook EDUCATING RITA.

Intimate Contact

1987 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1987. Drama van Waris Hussein. Met o.a. Claire Bloom, Daniel Massey, Abigail Cruttenden, Mark Kingston en Sylvia Syms.

Een krachtig drama over AIDS, met goed spel van Massey en Bloom, een oudere zakenman en zijn vrouw, die ontdekken dat hij de ziekte tijdens een zakenreis heeft opgelopen. Een sterk verhaal van Alma Cullen. Oorspronkelijk in twee afleveringen op de kabel vertoond.

Absolute Beginners

1986 | Muziek, Romantiek, Musical

Verenigd Koninkrijk 1986. Muziek van Julien Temple. Met o.a. Patsy Kensit, Eddie O'Connell, David Bowie, James Fox en Ray Davies.

De pop-video specialist Julien Temple herschiep het Soho van omstreeks 1960 in deze musical, die gebaseerd is op de klassieke roman van Colin MacInnes over de ontwikkelingen in de Engelse jeugdcultuur. O'Connell en Kensit spelen het uitzinnig verliefde paar met verrassend veel zwier en worden kundig bijgestaan door een reeks pop- en cult-helden, zoals David Bowie, Sade en Ray Davies. De titelsong van Bowie werd een hit. De film is goed, heeft veel stijl en biedt ongecompliceerd plezier. De sets zijn spectaculair en de met neon belichte scènes zijn zeer indrukwekkend. De film werd voor vertoning op een breed scherm uitgebracht. Het scenario werd geschreven door Richard Burridge, Christopher Wicking en Don Macpherson. Choreografie van David Toguri.

Miss Marple: A Murder is Announced

1984 | Mysterie, Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Australië​/​​Verenigde Staten 1984. Mysterie van David Giles. Met o.a. Joan Hickson, Ursula Howells, Renee Asherson, John Castle en Sylvia Syms.

In het plaatselijke suffertje van het dorp Chipping Cleghorn `North Benham Gazette` staat een ingezonden mededeling tussen de advertenties over dieren, fietsen, kasten e.d. met de bijzonderheden over een moord die nog moet plaatsvinden. De locale bewoners houden het op een wrange grap, maar Miss Marple (Hickson in haar tweede rol als Miss Marple) deelt die mening niet. Kort daarop wordt ze geconsulteerd door Inspecteur Craddock. Een van de betere wie-is-de-dader-verhalen van Agatha Christie, onderhoudend verfilmd. Amateurspeurders let op: dit is geen sine cure.

It's your move

1981 |

Verenigd Koninkrijk 1981. Eric Sykes. Met o.a. Sylvia Syms, Richard Briers, Tommy Cooper en Eric Sykes.

In het plaatselijke suffertje van het dorp Chipping Cleghorn `North Benham Gazette` staat een ingezonden mededeling tussen de advertenties over dieren, fietsen, kasten e.d. met de bijzonderheden over een moord die nog moet plaatsvinden. De locale bewoners houden het op een wrange grap, maar Miss Marple (Hickson in haar tweede rol als Miss Marple) deelt die mening niet. Kort daarop wordt ze geconsulteerd door Inspecteur Craddock. Een van de betere wie-is-de-dader-verhalen van Agatha Christie, onderhoudend verfilmd. Amateurspeurders let op: dit is geen sine cure.

There goes the Bride

1979 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1979. Komedie van Ray Cooney. Met o.a. Tom Smothers, Twiggy, Martin Balsam, Sylvia Syms en Michael Whitney.

Een flauwe komedie naar het toneelstuk van Ray Cooney en John Chapman. Handelt over een neurotische advertentieman, die op de dag van het huwelijk van zijn dochter nog een reclameboodschap moet bedenken voor een bh-fabrikant. Twiggy kan niet acteren, Smothers is niet erg leuk en de Amerikaanse acteurs die erbij zijn gehaald, verspillen talenten.

There Goes The Bride

1979 |

1979. Terence Marcel. Met o.a. Tom Smothers, Michael Witney, Hermione Baddeley, Twiggy en Phil Silvers.

Een flauwe komedie naar het toneelstuk van Ray Cooney en John Chapman. Handelt over een neurotische advertentieman, die op de dag van het huwelijk van zijn dochter nog een reclameboodschap moet bedenken voor een bh-fabrikant. Twiggy kan niet acteren, Smothers is niet erg leuk en de Amerikaanse acteurs die erbij zijn gehaald, verspillen talenten.

The Tamarind Seed

1974 | Romantiek, Thriller

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1974. Romantiek van Blake Edwards. Met o.a. Julie Andrews, Omar Sharif, Anthony Quayle, Sylvia Syms en Oskar Homolka.

Een goede film die een spionagegeschiedenis combineert met een liefdesverhaal dat zich in Londen, Parijs en Barbados afspeelt, en aantoont wat een bekwame regisseur kan doen met appetijtelijk materiaal.

Asylum

1972 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1972. Horror van Roy Ward Baker. Met o.a. Robert Powell, Patrick Magee, Barbara Parkins, Peter Cushing en Barry Morse.

In de jaren zeventig was de Britse maatschappij Amicus een stevige en verfrissende concurrent van de beroemde Hammer-horrorfilms. Asylum, geschreven door horrormeester Robert Bloch, heeft een intrigerend raamwerk en topacteurs. Met verbazende 'sophistication' ontvouwen zich vier vergezochte gruwelverhalen. Ze worden verteld door patiënten in een psychiatrische instelling, waar een nieuwe dokter als onorthodoxe test een voormalige collega uit de patiënten moet zien te filteren. De eerste bekentenis komt van Walter (Todd), die zijn vrouw in stukken snijdt, die vervolgens op eigen kracht wraak zoeken.

Some of my Best Friends Are...

1971 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1971. Drama van Mervyn Nelson. Met o.a. Carleton Carpenter, Sylvia Syms en Gil Gerard.

De film speelt zich af in een homo-bar in Manhattan op kerstavond en doet wat kunstmatig aan, maar is het kijken wel waard.

Born to Win

1971 | Komedie

Verenigde Staten 1971. Komedie van Ivan Passer. Met o.a. George Segal, Karen Black, Paula Prentiss, Jay Fletcher en Hector Elizondo.

Niet zo'n succesvol, maar ten onrechte genegeerd komedie- drama over een voormalige kapper in New York en zijn kwaal om $100 per dag aan heroïne uit te geven. Zeer goed gespeeld, vooral door Segal. Scenario van David Scott Milton en de regisseur. Camerawerk van Jack Priestley en Richard Kratina. Ook bekend als ADDICT.

The Fiction Makers

1969 | Thriller, Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk 1969. Thriller van Roy Ward Baker. Met o.a. Roger Moore, Sylvia Syms, Kenneth J. Warren, Justine Lord en Philip Locke.

Simon Templar, alias The Saint, in de slag met de organisatie SWORD waarvan de laatste letters natuurlijk staan voor 'WOrld DOmination'. De film is een aflevering van de populaire Britse televisieserie die, aangevuld met nieuw materiaal, geschikt is gemaakt voor de Europese bioscopen. Veel SF-snufjes en ouderwets geknok.

The Desperados

1969 | Western

Verenigde Staten 1969. Western van Henry Levin. Met o.a. Vince Edwards, Sylvia Syms, Jack Palance, George Maharis en Neville Brand.

Een stelletje gestoorde desperado's, die tijdens de Burgeroorlog gewend waren achter de linies te vechten, maken het westen onveilig. Ze terroriseren het stadje waar de oppassende broer van een van hen een eerzaam burger is. Kan ermee door.

Run Wild, Run Free

1969 | Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1969. Familiefilm van Richard C. Sarafian. Met o.a. John Mills, Mark Lester, Sylvia Syms, Gordon Jackson en Bernard Miles.

De goede bezetting is een pluspunt in deze trage kinderfilm die echter beter is dan gewoonlijk. Een doofstomme jongen houdt van een wit paard. Fijn, ingetogen camerawerk.

Run Free Run Wild

1969 |

Verenigd Koninkrijk 1969. Richard C. Sarafian. Met o.a. Mark Lesser, Bernard Miles, Sylvia Syms, Gordon Jackson en John Mills.

De goede bezetting is een pluspunt in deze trage kinderfilm die echter beter is dan gewoonlijk. Een doofstomme jongen houdt van een wit paard. Fijn, ingetogen camerawerk.

Hostile Witness

1968 | Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1968. Thriller van Ray Milland. Met o.a. Ray Milland, Sylvia Syms, Felix Aylmer, Raymond Huntley en Geoffrey Lumsden.

Een eerzuchtige advocaat (Milland) wordt ten onrechte beschuldigd van moord op een rechter. Hij neemt zijn eigen verdediging ter hand en ontrafelt een tegen hem gericht komplot. Deze laatste van vijf films, waarin Milland zichzelf regisseerde, is een vrij eentonige, toneelmatige thriller waarin personages hun teksten direct tegen de camera (dus toeschouwer) spreken, wat niet bevorderlijk is voor de betrokkenheid van de kijker. Naar een toneelstuk van Jack Roffey.

Danger Route

1967 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1967. Thriller van Seth Holt. Met o.a. Richard Johnson, Carol Lynley, Barbara Bouchet, Sylvia Syms en Diana Dors.

De aanwezigheid van Lynley en Bouchet geeft op tweeërlei wijze een kleine stimulans aan dit typisch geheim-agentenverhaal met verschillende wendingen in de intrige. Scenario van Meade Roberts naar de roman The Eliminator van Andrew York. Camerawerk van Harry Waxman.

The Big Job

1965 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1965. Komedie van Gerald Thomas. Met o.a. Sid James, Sylvia Syms, Dick Emery, Joan Sims en Lance Percival.

Drie dieven, net vrijgekomen, gaan hun buit ophalen, die ze verborgen hadden in een holle boom. Helaas is in de tijd dat ze gezeten hebben een politiebureau gebouwd rond hun bewaarplaats. Deze film is gemaakt door het team van CARRY ON, maar behoort niet tot de serie.

East of Sudan

1964 | Avonturenfilm, Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1964. Avonturenfilm van Nathan Juran. Met o.a. Anthony Quayle, Sylvia Syms, Jenny Agutter, Derek Fowlds en Johnny Sekka.

Britse cavalerist wordt verliefd op een Engelse gouvernante als hij haar en enkele anderen redt uit de handen van Arabieren. Goed verhaal voor de jeugd, spelend in de jaren tachtig van de vorige eeuw.

The World Ten Times Over

1963 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1963. Drama van Wolf Rilla. Met o.a. Sylvia Syms, June Ritchie, Edward Judd, William Hartnell en Francis de Wolff.

Syms en Ritchie als twee hoertjes die hun lot trachten te verbeteren: de ene wordt belaagd door de getrouwde zoon van een nightclub-tycoon, de andere is zwanger. Somber en vervelend melodrama. Ook bekend als PUSSYCAT ALLEY.

The Quare Fellow

1962 | Drama

Ierland​/​​Verenigd Koninkrijk 1962. Drama van Arthur Dreifuss. Met o.a. Patrick McGoohan, Sylvia Syms, Walter Macken, Dermot Kelly en Jack Cunningham.

De radicale McGoohan, die nog maar net droog achter de oren is, wordt als bewaker geplaatst in een gevangenis in Dublin en komt overhoop te liggen met de liberale opvattingen van de directeur over de doodstraf, totdat hij gaat inzien hoe verschrikkelijk barbaars en onrechtvaardig het wel is. Goed gespeeld en dito regie. Regisseur Dreifuss bewerkte eigenhandig het toneelstuk van Brendan Behan, samen met Jacqueline Sundstrom. Ook bekend als QUEEN OF HEARTS.

The Punch and Judy Man

1962 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1962. Komedie van Jeremy Summers. Met o.a. Tony Hancock, Sylvia Syms, Ronald Fraser, Barbara Murray en John le Mesurier.

Tragikomisch verhaal over een entertainer die in het badplaatsje waar hij woont op een snobistische, ter verbetering van het imago van het stadje georganiseerde receptie van het stadsbestuur terechtkomt. We krijgen in deze soms wat bittere komedie af en toe nog glimpen van het unieke talent van de komiek Tony Hancock te zien, hoewel deze toentertijd al met een alcoholprobleem te kampen had. Er moest een sterkere regisseur aan te pas komen om de ster in bedwang te houden en de film van een beter komisch verloop te voorzien. Niettemin is alles wat Hancock deed de moeite waard.

Victim

1961 | Thriller, Drama

Verenigd Koninkrijk 1961. Thriller van Basil Dearden. Met o.a. Dirk Bogarde, Dennis Price, Peter McEnery, Donald Churchill en Peter Copley.

Een prima thriller waarin advocaat Bogarde zijn reputatie op het spel zet bij de achtervolging van een bende afpersers die zijn vaste vriend vermoordden. Deze behandeling van het onderwerp homoseksualiteit werd voor die tijd erg gedurfd geacht. Het scenario is van Janet Green en John McCormick. Het camerawerk is van Otto Heller.

Flame in the Streets

1961 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1961. Drama van Roy Ward Baker. Met o.a. John Mills, Brenda De Banzie, Sylvia Syms, Earl Cameron en Johnny Sekka.

Mills is een progressieve vakbondsman die voor emancipatie van de zwarten is. Hij raakt van slag als zijn dochter met een kleurling wil trouwen. Voorspelbaar drama, naar het televisiespel Hot Summer Night van Ted Willis. Niet goed in beeld gebracht en vervelend.

Flame in the Streets

1961 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1961. Drama van Roy Ward Baker. Met o.a. Brenda De Banzie, Sylvia Syms en John Mills.

Mills is een progressieve vakbondsman die voor emancipatie van de zwarten is. Hij raakt van slag als zijn dochter met een kleurling wil trouwen. Voorspelbaar drama, naar het televisiespel Hot Summer Night van Ted Willis. Niet goed in beeld gebracht en vervelend.

Vergini di Roma

1960 | Avonturenfilm, Historische film, Romantiek

Italië​/​​Frankrijk 1960. Avonturenfilm van Vittorio Cottafavi en Carlo Bragaglia. Met o.a. Louis Jourdan, Sylvia Syms, Nicole Courcel, Ettore Manni en Jean Chevrier.

Een Etruskische koning heeft Rome verslagen en neemt een aantal Romeinse maagden mee als onderpand naar zijn kamp. De generaal wenst een correcte behandeling van de meisjes, maar kan zijn soldaten niet onder controle houden. Hij kan niet voorkomen dat zij ontsnappen, zodat de oorlog opnieuw kan beginnen. Een redelijk intelligent scenario en een zorgvuldige regie tillen de spektakelfilm - met de voor het genre verbazingwekkende rolbezetting - uit boven het gemiddelde.

The World of Suzie Wong

1960 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1960. Drama van Richard Quine. Met o.a. William Holden, Nancy Kwan, Sylvia Syms, Michael Wilding en Laurence Naismith.

Architect Holden gunt zich een jaar vakantie in Hong Kong om uit te vissen of hij kan slagen als kunstschilder. Op de veerboot ontmoet hij de jonge, mooie Chinese Kwan, die beweert tot de jet- set van de Britse kolonie te behoren. Maar 's avonds ziet hij haar weer - als animeermeisje in een hotel. Na de eerste schok ontstaat tussen beiden toch een idylle. Onderhoudende soap, die geen ogenblik verveelt maar niet blijft hangen. Kwan was de revelatie van de film en zou na dit debuut nog jarenlang dienst doen als mysterieuze Chinese in de Amerikaanse film. Geoffrey Unsworth maakte prachtige beelden van Hong Kong. Het sentimentele scenario is van John Patrick, die zich baseerde op de toneeladaptatie door Paul Osborn van de roman van Richard Mason. Zalige muziek van George Duning.

Le vergini di Roma

1960 | Drama, Actiefilm

Italië​/​​Frankrijk 1960. Drama van Carlo Bragaglia en Vittorio Cottafavi. Met o.a. Sylvia Syms, Nicole Courcel en Louis Jourdan.

Architect Holden gunt zich een jaar vakantie in Hong Kong om uit te vissen of hij kan slagen als kunstschilder. Op de veerboot ontmoet hij de jonge, mooie Chinese Kwan, die beweert tot de jet- set van de Britse kolonie te behoren. Maar 's avonds ziet hij haar weer - als animeermeisje in een hotel. Na de eerste schok ontstaat tussen beiden toch een idylle. Onderhoudende soap, die geen ogenblik verveelt maar niet blijft hangen. Kwan was de revelatie van de film en zou na dit debuut nog jarenlang dienst doen als mysterieuze Chinese in de Amerikaanse film. Geoffrey Unsworth maakte prachtige beelden van Hong Kong. Het sentimentele scenario is van John Patrick, die zich baseerde op de toneeladaptatie door Paul Osborn van de roman van Richard Mason. Zalige muziek van George Duning.

Expresso Bongo

1960 | Drama, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1960. Drama van Val Guest. Met o.a. Laurence Harvey, Sylvia Syms, Yolande Donlan en Cliff Richard.

Harvey is prima op zijn plaats in zijn rol van opportunistische talentenagent die het bijna helemaal maakt met zijn ontdekking van bongospeler Richard, maar door zijn gebluf weer bij 'AF' belandt.

Conspiracy of Hearts

1960 | Oorlogsfilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1960. Oorlogsfilm van Ralph Thomas. Met o.a. Lilli Palmer, Sylvia Syms, Yvonne Mitchell, Ronald Lewis en Peter Arne.

In weerwil van de overbekende situaties waarin nonnen gevluchte joodse kinderen in Noord-Italië verbergen, is de film toch spannend en ontroerend.

Ferry to Hong Kong

1959 | Drama, Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1959. Drama van Lewis Gilbert. Met o.a. Orson Welles, Curd Jürgens, Sylvia Syms, Jeremy Spencer en Milton Reid.

Welles en Jürgens nemen er hun gemak van, maar ze geven een fraaie show weg. Welles is een op het oog godsvruchtige veerbootkapitein (met in beide havens een gezin!) en Jürgens is een stomdronken Oostenrijkse avonturier die naar Macao tracht te ontkomen. Verder is de film puur lopende-bandwerk.

Bad Girl

1959 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1959. Drama van Herbert Wilcox. Met o.a. Anna Neagle, Sylvia Syms, Norman Wooland, Wilfrid Hyde-White en Kenneth Haigh.

Alledaags gegeven komt nog vrij aardig uit de verf door goede rolverdeling, met een tiener die betrokken raakt bij de zelfkant van het leven; hertiteld: TEENAGE BAD GIRL.

The Moonraker

1958 | Avonturenfilm, Historische film, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1958. Avonturenfilm van David MacDonald en David McDonald. Met o.a. George Baker, Sylvia Syms, Peter Arne en Marius Goring.

Een zeer verzorgde kostuumfilm over volgelingen van Charles Stuart, zich afspelend in het Engeland van 1650.

No Trees in the Street

1958 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1958. Drama van J.Lee Thompson en J. Lee Thompson. Met o.a. Sylvia Syms, Stanley Holloway, Herbert Lom, Ronald Howard en Joan Miller.

De onderlagen van de Engelse samenleving geanalyseerd op hun sterke en zwakke kanten; als menselijk document te steriel.

Ice Cold In Alex

1958 | Actiefilm, Avonturenfilm, Thriller, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1958. Actiefilm van J. Lee Thompson. Met o.a. John Mills, Sylvia Syms, Anthony Quayle, Harry Andrews en Diane Clare.

Psychologisch oorlogsdrama dat knap in elkaar zit over een Engelse ambulance-officier, twee verpleegsters en een Duitse soldaat die in de Afrikaanse woestijn met elkaar moeten optrekken als ze tijdens de gevechtshandelingen achter de linies geraken. Ze willen Alexandria bereiken, waar Engelsen een marinebasis hebben, maar de troepen van veldmaarschalk Rommel zijn nog steeds heer en meester in de woestijn. Er blijkt echter een verrader onder hen te zijn. Zeer spannend en de titel slaat op het koude biertje dat ze elkaar beloven als ze eenmaal veilig en wel in Alexandria zullen zijn. Bekroond met de prijs van de internationale kritiek op het filmfestival van Berlijn. Het scenario is van T.J. Morrison en Christopher Landon naar diens roman. Het camerawerk is van Gilbert Taylor. Mono.

Bachelor of Hearts

1958 | Komedie, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1958. Komedie van Wolf Rilla. Met o.a. Hardy Krüger, Sylvia Syms, Ronald Lewis, Eric Barker en Newton Blick.

Krüger is een Duitse student aan de universiteit van Cambridge. Had best leuk kunnen zijn maar de romantische fragmenten lopen de geestigheden voor de voeten. Soms aangenaam, dan weer vervelend.

Woman in a Dressing Gown

1957 | Romantisch drama

Verenigd Koninkrijk 1957. Romantisch drama van J. Lee Thompson. Met o.a. Yvonne Mitchell, Anthony Quayle, Sylvia Syms, Andrew Ray en Carole Lesley.

De opgewekte, slonzige Amy (Yvonne Mitchell) woont samen met haar knullige man Jim (Anthony Quayle) en zoontje Brian. De drie leiden een prettig bestaan in een Engels stadje in de jaren vijftig, maar wanneer Jim verliefd wordt op een jongere collega (Sylvia Syms) ontstaan er scheurtjes in de relatie. Het echtscheidingsdrama dat volgt is qua toon, setting en dialoog nogal gedateerd - het draait wel heel erg om het geluk van de man, terwijl hij degene is die zijn vrouw om de tuin leidt - maar weet tegelijkertijd een volwassen beeld neer te zetten van de verschillende kanten van een stukgelopen huwelijk. Bovendien valt het creatieve camerawerk te prijzen en zijn de acteurs goed in vorm.

The Birthday Present

1957 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1957. Drama van Pat Jackson. Met o.a. Tony Britton, Sylvia Syms, Jack Watling, Walter Fitzgerald en Geoffrey Kenn.

Het leven van een speelgoedverkoper verandert drastisch wanneer hij ervan beschuldigd wordt een horloge te smokkelen. Een langdradig en weinig interessant drama waarin niettemin aardig geacteerd wordt.

No Time for Tears

1957 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1957. Drama van Cyril Frankel. Met o.a. Anna Neagle, George Baker, Sylvia Syms, Anthony Quayle en Flora Robson.

Een zakdoekenfilm over een kinderziekenhuis. Desalniettemin redelijk gemaakt met mooie rollen.

My Teenage Daughter

1956 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1956. Misdaad van Herbert Wilcox. Met o.a. Anna Neagle, Sylvia Syms, Kenneth Haigh, Norman Wooland en Wilfrid Hyde-White.

In dit te voorspelbare Britse antwoord op REBEL WITHOUT A CAUSE debuteert Syms als de zeventien-jarige dochter van weduwe Neagle. Syms maakt kennis met een soort agressieve James Dean, zij veroorzaken de dood van een tante en belanden voor de rechter in de beklaagdenbank. Ook bekend als TEENAGE BAD GIRL.