Fernando Birri

Regisseur, Acteur, Componist

Fernando Birri is regisseur, acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Un senor muy viejo con unas alas enormes

1988 |

1988. Fernando Birri. Met o.a. Marcia Barreto, Adolfo Llaurado, Silvia Planas, Asdrubal Melendez en Daisy Granados.

Pelayo en Elisena wonen in een armzalig hutje aan de Caraïbische kust. Op een stormachtige avond spoelt er een zonderlinge man aan. Hij is oud en verzwakt en heeft hele grote vleugels. Grootmoeder roept dat het een engel is die gedood moet worden, maar Pelayo is het er niet mee eens. Hij besluit de zonderlinge, en blijkbaar stomme, man op te sluiten in de kippenren. Een besluit dat hem geen windeieren legt.

Un señor muy viejo con las alas enormes

1987 | Fantasy

Italië/Spanje/Cuba 1987. Fantasy van Fernando Birri. Met o.a. Daisy Granados, Fernando Birri, Asdrúbal Melendes, Luis Alberto Ramíres en Adolfo Llauradó.

Een man, voorzien van vleugels, valt in zee achter een hutje. De mensen denken dat hij een engel is. Gebaseerd op een verhaal van Gabriel García Márquez, door de regisseur en hem tot scenario bewerkt. Camerawerk van Paul Perez Ureta. Niet erg interessant.

Mi hijo el 'Chei': Un Retrato de familia de Don Guevara

1985 | Documentaire, Biografie, Historische film

Cuba/Spanje/Italië 1985. Documentaire van Fernando Birri.

Dit is een waardevolle documentaire voor toekomstige geschiedschrijvers van wijlen Che Guevara, die in de jaren zestig een legendarische figuur werd. De film toont niet eerder vertoonde films en foto's uit de collectie van de familie en tevens een zeldzaam stuk film uit 1957 van Cubaanse guerilla's die in de oerwouden van de Sierra Maestra marcheren. Het enige interview met de 84-jarige vader van Che is een hoogtepunt in de documentaire en laat zien dat zijn politieke visie zijn zoon Che beïnvloed heeft.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Fernando Birri op televisie komt.

Reageer