Thierry Rhodes

Acteur

Thierry Rhodes is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Théroigne de Méricourt

1989 | Biografie, Historische film, Avonturenfilm

Frankrijk 1989. Biografie van Miguel Courtois. Met o.a. Olivia Brunaux, Hervé Hiolle en Thierry Rhodes.

Een even plichtmatige als langdradige biografie van deze beroemde en bejubelde anarchist van aristocratische afkomst. Het is alweer de zoveelste keer dat hij in het kader van 200 jaar Franse Revolutie de aandacht krijgt. Al deze herdenkings- en jubileumfilms zijn uiteindelijk toch van voorbijgaande aard. Ze illustreren namelijk een tijdperk, in plaats van er een grondige beschrijving van te geven.

Les Jupons de la révolution - Théroigne de Méricourt - L'amazone rouge

1989 | Biografie, Historische film, Avonturenfilm

Frankrijk 1989. Biografie van Miguel Courtois. Met o.a. Olivia Brunaux, Hervé Hiolle, Thierry Rhodes, Pierre Gérard en Serge Magiani.

Een even plichtmatige als langdradige biografie van deze beroemde en bejubelde anarchiste van aristocratische afkomst. Het is alweer de zoveelste keer dat zij in het kader van 200 jaar Franse Revolutie de aandacht krijgt. Bruneaux in haar rol als Théroigne de Méricourt die droomt van een literaire carrière, maar haar ontbreken de benodigde middelen. Na een mislukte liefdesaffaire met een Engelsman, waarvan ze ontdekt had dat het een zwakkeling is, moet ze haar weg banen via de hofkringen als courtisane. Die weg is zwaar en vernederend, maar ze put moed uit de revolutie. Al deze herdenkings- en jubileumfilms zijn uiteindelijk van voorbijgaande aard. Ze illustreren slechts een tijdperk, inplaats van een grondige beschrijving. Naar het boek van Jacqueline Dauxois Les jupons de la révolution.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Thierry Rhodes op televisie komt.

Reageer