José Luis Jiménez is acteur.
Er zijn 14 films gevonden.

La edad de la inocencia

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Tito Davison. Met o.a. Marga López, José Luis Jiménez, Emma Roldán en Lupita Vidal.

Een poppenspeelster in een circus heeft lang geleden een dochter verloren. Ze neemt een weesmeisje onder haar hoede die bij haar gierige grootmoeder woont. Goedkoop en belachelijk sentimenteel.

Espiritismo

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Benito Alazraki. Met o.a. José Luis Jiménez, Nora Veryán, Beatriz Aguirre en Carmelita González.

Op een spirituele bijeenkomst roept een vrouw de hulp van de Satan zelf in om haar huis voor een hypotheek te behoeden. Een curieus en bijna vermakelijk melodrama, waarin de vreselijke paradox is dat de hulp van de duivel de woede van een hele middenstandsfamilie opwekt. Aardig gemaakt.

Proceso de la señoritas Vivanco

1959 |

Mexico 1959. Mauricio de la Serna. Met o.a. Sara García, Prudencia Grifell, Manuel Fábregas en José Luis Jiménez.

De twee oude vrijsters Vivanco ontketenen een opstand in de gevangenis waarin zij zijn opgesloten vanwege hun medewerking aan de ontsnapping van één van de gevangenen. De opvolger van LAS SEÑORITAS VIVANCO, een beetje aanstellerig maar aandoenlijk teder.

El Vampiro

1959 | Horror

Mexico 1959. Horror van Fernando Méndez. Met o.a. Germán Robles, Abel Salazar, Ariadna Welter en José Luis Jiménez.

In het sanatorium waar de heldin op krachten komt, ligt de vampier Graaf Lavud op de loer. Eén van de gouden titels van de Mexicaanse gruwelcinema die ook een zekere dosis poëzie bevat. Er werd ook nog een minder succesvol vervolg opgenomen: EL ATAÚD DEL VAMPIRO dat Robles in zijn rol als vampier bevestigde.

Historia de un amor

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Libertad Lamarque, Emilio Tuero, José Luis Jiménez en Julio Villarreal.

Een beroemde zangeres adopteert de dochter van haar voormalige dienstbode, maar de grootvader eist het kind op. Niet na te vertellen, zo slecht.

El Seductor

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Ramón Gay, Amanda del Llano, Ana Luisa Peluffo en José Luis Jiménez.

Twee weesmeisjes werken om uit de armoede te geraken, de één in een revue, de ander als schildersmodel. De film is niets meer dan een voorwendsel om de hoofdrolspeelsters naakt te kunnen laten zien. Belachelijk.

Después de la tormenta

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Marga López, Lilia Prado, Ramón Gay en José Luis Jiménez.

Een novice bekent aan de politie dat zij het klooster in is gegaan nadat zij haar man had vermoord, omdat hij verliefd was op haar zusje. Armetierig melodrama, dat echter veel succes had zowel bij publiek als bij de critici.

Sobre las olas

1950 | Drama, Musical

Mexico 1950. Drama van Ismael Rodriguez. Met o.a. Pedro Infante, Alicia Neira, José Luis Jiménez en Prudencia Grifell.

Een dronken musicus wordt beroemd dankzij één enkel liedje. De tweede versie van de gelijknamige film van Miguel Zacarías en Raphael J. Sevilla uit 1932 over het werk van de jonge componist Juventino Rosas. Weinig realistisch en verschrikkelijk melodramatisch.

Pervertida

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Emilia Guiú, Ramón Armengod en José Luis Jiménez.

Een meisje, denkend dat zij door haar verloofde in de steek is gelaten, besluit met haar zoon en haar vader naar de stad te trekken om zich daar te prostitueren. Debuut van de rumbadanseres Amalia Aguilar (een Cubaanse). Verder niets wat het vermelden waard is.

Palabras de mujer

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Ramón Armengod, Virginia Serret, José Luis Jiménez en Chela Castro.

Een verliefde zanger en zangeres worden uit elkaar gedreven door de intriges van de impresario van het meisje. De film werd in drie weken gemaakt om gebruik te kunnen maken van het succes van het gelijknamige lied van Agustín Lara. Het resultaat is er naar.

La Hija del payaso

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Joselito Rodriguez. Met o.a. Evita Muñoz, José Luis Jiménez en Agustín Irusta.

Een schone amazone vindt werk bij een circus en wordt daar verliefd op de dompteur, terwijl de clown op zijn beurt verliefd op haar wordt; diens dochter laat geen kans onbenut om beiden bij elkaar te brengen. Een zwak melodrama gesitueerd in de circuswereld.

San Francisco de Asís

1943 |

Mexico 1943. Alberto Gout. Met o.a. José Luis Jiménez, Alicia de Phillips en Antonio Bravo.

Leven en wonderen van de heilige Franciscus van Assisi. Amateuristisch en zonder enige vaart.

La Virgen morena

1942 | Drama

Mexico 1942. Drama van Gabriel Soria. Met o.a. José Luis Jiménez, Amparo Morillo en Antonio Bravo.

Om af te rekenen met de onrechtvaardigheden van de onderkoning, ontvoert de laatste nakomeling van de Azteekse keizers diens zoon. Dom, vervelend en smakeloos.

Pecados de amor

1933 | Drama

Mexico 1933. Drama van David Kirkland. Met o.a. Beatriz Ramos, Angel T. Sala en José Luis Jiménez.

Een verbitterde vrouw probeert de zoon van haar ex-geliefde te doden, die wilde dat ze zich liet aborteren toen zij een verhouding met hem had. Een onbelangrijke, van slechte smaak getuigende film.