Jean-Marc Maurel is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Cerf-volant

1990 | Drama

Frankrijk 1990. Drama van Jean-Paul Reux. Met o.a. Michel Robin, Jean-Marc Maurel, François Dyrek en Antoinette Moya.

Kroniek van een jongeman die weer bij zijn familie in Marseille gaat wonen en een betrekking vindt in Fos, waar hij Adeline ontmoet met wie hij graag een gezin zou stichten. Eigenlijk een vervolg op OXYGÈNE. Een zeer povere plot voor deze langgerekte en tamelijk onbeduidende film waarin de dialogen wegzinken in nutteloos gebabbel. De regie wordt op het nippertje gered door het goede acteerwerk.

Le parfait amour

1989 | Mysterie

Frankrijk 1989. Mysterie van Jean-Pierre Marchand. Met o.a. Pierre Arditi, Christine Citti, Danièle Lebrun, Jean-Marc Maurel en Jean-Paul Bonnaire.

Marion (Citti) is een jonge avontuurlijke vrouw uit de provincie, die zich als dienstbode aanbiedt op een kasteel waarvan de sfeer haar uitstekend bevalt: een (te) verleidelijke en hoffelijke heer des huizes, een echt kasteel met vervallen torens, een groot park, wenteltrappen en ontoegankelijke kamers en heel wat (echte of ingebeelde?) mysteries voor een amateurdetective. Prachtige decors, betoverende buitenopnamen, verontrustende sfeer, boeiende personages, fraai acteerwerk, kortom: een zeldzaam goede tv-film.

Justice de Flic

1986 | Thriller, Misdaad

Frankrijk 1986. Thriller van Michel Gérard. Met o.a. Clémentine Célarié en Jean-Marc Maurel.

Terug uit de Verenigde Staten zoekt Alain zijn broer op. Zij worden opgewacht door een bende, die in het bezit wil komen van het geld dat ze opgestreken hebben tijdens een overval. De politie wacht hen ook op. Al met al is het een onverteerbaar ratjetoe.

Oxygène

1985 | Misdaad, Drama

Frankrijk 1985. Misdaad van Jean-Paul Roux. Met o.a. Jean-Marc Maurel, Michel Robin en Julie Ravix.

Een gevangene is voor twaalf jaar in het huis van bewaring van Toulouse opgesloten en moet er nu nog twee uitzitten. Hij krijgt 48 uur verlof, maar waarom vertrekt hij dan naar Marseille om weer in zijn gevaarlijke verleden te duiken? Dat moet wel slecht aflopen. Afgezaagd, kort tv-filmpje met een sombere en gewelddadige ondertoon, waarin het gebrek aan samenhang meteen opvalt en dat gebukt gaat onder een hijgend scenario, dat misschien beter niet geschreven had kunnen worden.

Joy et Joan

1984 | Erotiek

Frankrijk 1984. Erotiek van Jacques Saurel. Met o.a. Brigitte Lahaie, Isabelle Solar, Pierre Londiche, Jean-Marc Maurel en Jacques Brylant.

Het vervolg op JOY met dezelfde amoureuze heteroseksuele en lesbische relaties van een oppervlakkige en voornamelijk perverse jet set. De film treedt in de voetsporen van EMMANUELLE en andere films van hetzelfde kaliber waarin mensen niets beters te doen hebben dan het volgen van anderen naar Bangkok en de Filipijnen via Parijs.

Brigade des moeurs

1984 | Erotiek

Frankrijk 1984. Erotiek van Max Pecas. Met o.a. Thierry de Carbonnières, Gabrielle Forest, Christian Barbier, Jean-Marc Maurel en Phify Malecki.

Somber verhaal van travestieten, moordenaars, heldinnen, prostitu[KA1]ee`s en politieagenten dat nergens op slaat; maar ja, er valt toch niets anders van Max Pecas te verwachten? Bruut geweld en `gore` (vuiligheid), zoals dat tegenwoordig heet in Frans-Engels koeterwaals, zijn troef. De vertolking is onevenwichtig, het geheel is ongeloofwaardig en heeft weinig met de titel te maken die eigenlijk behoort tot een serie goedkope en vulgaire stationsromannetjes.