Peter Fernandez

Scenarist

Peter Fernandez is scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

The magic snowman

1987 | Familiefilm

YU/Verenigde Staten 1987. Familiefilm van C. Stanner. Met o.a. Dragana Maryanovic, Justin Fried en Roger Moore.

Jamie bouwt de mooiste sneeuwpop van zijn leven en niet zomaar een: al snel begint de pop tegen Jamie en zijn vriendinnetje Mandy te praten. Hij blijkt erg slim te zijn, want dankzij zijn tips kan Jamie's vader, die visser is, ondanks de slechte tijden het hoofd boven water houden. De verleiding is groot voor Jamie om deze bijzondere sneeuwpop te gebruiken om er zelf geld mee te verdienen. Met de stem van Roger Moore.

Une histoire simple

1978 | Drama

Frankrijk 1978. Drama van Claude Sautet. Met o.a. Romy Schneider, Bruno Cremer, Claude Brasseur, Arlette Bonnard en Roger Pigaut.

Meedeinend op de tweede feministische golf van de jaren zeventig maakte schrijver-regisseur Sautet met zijn favoriete actrice Romy Schneider deze 'vrouwenfilm' over een einddertiger die na haar scheiding en een affaire op geheel eigen wijze richting aan haar leven geeft. Schneider, die met Sautet eerder ondermeer César et Rosalie, Mado en Les choses de la vie maakte, heeft een prachtrol, onderscheiden met een César. Ze wordt omgeven door andere prima acteurs, zoals Eva Darlan als Anna. De film werd genomineerd voor een Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

Ercole sfida sansone

1964 | Avonturenfilm, Fantasy, Animatie

Italië 1964. Avonturenfilm van Pietro Francisci. Met o.a. Kirk Morris, Richard Lloyd, Liana Orfei, Enzo Ceruscio en Andrea Fantasia.

De mythologische held en oersterke Hercules (Morris) ontmoet samen met de onvermoeibare reiziger Odysseus de bijbelse spiermassa Samson (Lloyd) in een krachtmeting. Geweld van krachtpatsers gefilmd door een der koningen van spektakelfilm, die het niet zo nauw nam met de historische verbanden en juistheid der feiten. Onderhoudend echter en in prachtige tinten en kleurige décors, gefilmd door Silvano Ippoliti. Het scenario is door de regisseur geschreven.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter Fernandez op televisie komt.

Reageer