Frensch de Groot

Acteur

Frensch de Groot is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Pietje Bell II: De jacht op de tsarenkroon

2003 | Familiefilm, Drama, Jeugdfilm

Nederland 2003. Familiefilm van Maria Peters. Met o.a. Quinten Schram, Felix Strategier, Arjan Ederveen, Angela Groothuizen en Frensch de Groot.

De boeken van Chris van Abkoude over schoenmakerszoon Pietje Bell inspireerden in 2002 een zeer succesvolle verfilming. Scenariste-regisseuse Maria Peters maakte meteen daarna een tweede film, met zoon Quinten Schram opnieuw in de titelrol. Pietje Bell laat wederom van alles in de soep lopen in dit vervolg waarin zijn zus zich verlooft en Pietje zelf, met zijn bende van de Zwarte Hand, moet voorkomen dat dieven een waardevolle tsarenkroon stelen. De kritiek was gemengd, maar Pietje Bell II deed het goed aan de kassa. Binnen een paar weken werden meer dan 200.000 kaartjes verkocht. Jonge kijkers zullen verhaal en sfeer vast waarderen.

Pietje Bell

2002 | Familiefilm, Drama, Jeugdfilm

Nederland/Duitsland 2002. Familiefilm van Maria Peters. Met o.a. Quinten Schram, Frensch de Groot, Serge Price, Jordy Mul en Sjoerd Metz.

In 1914 ontketende oud-onderwijzer Chris van Abkoude een revolutie met zijn kinderboekenheld Pietje Bell, het zesjarige Rotterdamse knulletje dat schitterde in onaangepastheid. In de met harde hand geregisseerde filmversie van Maria Peters begint Pietje een geheime club die het opneemt tegen een bende dieven en een oneerlijke krantenbaas. Peters gebruikte vooral de eerste vijf van de acht delen 'Pietje Bell' voor haar scenario en kiest thematisch voor het ethisch grijze gebied tussen ondeugd en onschuld, een scala dat het gezicht van Pietje-acteur Quinten Schram (zoon van producent Dave Schram en regisseuse Peters) goed uitdrukt.

Het levende bos

2001 | Animatie, Familiefilm

Spanje 2001. Animatie van Ángel de la Cruz en Manolo Gómez. Met o.a. Sjoerd Metz, Frensch de Groot en Quinten Schram.

Nederlands gesproken versie van de Spaanse animatiefilm El bosque animado over een bos dat tot leven komt wanneer er geen mensen bij zijn. De rust van de bomen wordt verstoord wanneer er een dode boom wordt geplaatst, een boom die mensen telefoonpaal noemen. De levende bomen met hun dikke neuzen raken er niet over uit geroddeld, en ook de blauwe mol Furi kan er maar niet aan wennen. De bekende Spaanse schrijver Wenceslao Fernández Flórez schreef in 1943 het verhaal, waarmee hij zijn zorg uitte over de bossen in Galicië.

Felix the cat

1991 | Animatie

Verenigde Staten 1991. Animatie van Tibor Hernadi. Met o.a. Jordy Mul, Frensch de Groot en Quinten Schram.

Wanneer de duivelse hertog Zill in het koninkrijk Oriana uit zijn ballingschap ontsnapt, wordt Felix de kat ingeschakeld om er de prinses te helpen. Zill wil het koninkrijk namelijk ombouwen tot een industriële nachtmerrie.

op televisie
2 uitzendingen

Datum
Zender
Tijd
donderdag 27 december
NPO 3
09:00 - 10:45

Pietje Bell (2002) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
woensdag 26 december
NPO 3
09:00 - 10:50

Reageer