Guillermo Nieto is cameraman.
Er zijn 5 films gevonden.

El Hijo

2019 | Thriller, Drama

Argentinië 2019. Thriller van Sebastian Schindel. Met o.a. Joaquín Furriel, Martina Gusman, Regina Lamm en Heidi Toini.

Een Argentijnse schilder en zijn Scandinavische vrouw krijgen een kind. Hoe dichter bij de geboorte van hun zoon ze komen, hoe meer zij hem lijkt buiten te sluiten. Lijkt. Want het is vrijwel de hele film lang niet duidelijk wie van de twee nu echt doordraait. Is er echt iets niet kies in de manier waarop zij en haar norse vroedvrouw de komst van de baby benaderen? Of verliest hij zichzelf in totale paranoia? Een verontrustende film die nog even blijft hangen.

Elefante blanco

2012 | Drama

Argentinië/Spanje/Frankrijk 2012. Drama van Pablo Trapero. Met o.a. Ricardo Darín, Jérémie Renier, Martina Gusman, Miguel Arancibia en Federico Barga.

Twee priesters, aanhangers van de links georiënteerde bevrijdingstheologie, proberen in sloppenwijk Ciudad Oculta in Buenos Aires bruggen te slaan tussen de doorsnee bewoners, de drugsbendes en de autoriteiten om het welzijn van allen te bevorderen. Een subplotje rond celibaat en een verleidelijke sociaal werkster geven het docudrama wat verluchting. Elefante blanco, vernoemd naar een kolossaal en vooral verlaten wit ziekenhuisgebouw in Ciudad Oculta, is een onverbloemde pamfletfilm met een beduimeld missionaris-verhaaltje als aanjager. Wat het project bijzonder maakt, is het portret van de rijk geschakeerde locatie.

Leonera

2008 | Drama

Argentinië/Zuid-Korea/Brazilië 2008. Drama van Pablo Trapero. Met o.a. Martina Gusman, Elli Medeiros, Laura García, Rodrigo Santoro en Tomás Plotinsky.

De zwangere Julia belandt in de gevangenis voor moord op haar geliefde. Met haar zoontje bouwt Julia een eigenaardige maar werkbare dagelijkse routine op tussen peuters die op de betonnen muren tekenen, een bestaan waar altijd een duistere wolk boven hangt: op hun vierde moeten kinderen vertrekken. De Argentijnse Trapero vervlecht in koele tinten de persoonlijke en maatschappelijke kanten van een vreselijk dilemma en laat je zo gehecht raken aan deze koppige moeder dat je je kunt verzoenen met de 'oplossing' die ze kiest.

Cordero de Dios

2008 | Drama

Argentinië/Frankrijk/Chili 2008. Drama van Lucía Cedrón. Met o.a. Mercedes Morán, Jorge Marrale, Leonora Balcarce, Malena Solda en Juan Minujín.

Intelligente en zelfverzekerde film over de turbulente recente geschiedenis van Argentinië. In deze debuutfilm – die deels gebaseerd is op persoonlijke ervaringen van de maakster – wordt naadloos heen en weer geschakeld tussen het fascistische Argentinië van 1978, en het Argentinië van 2002, toen het land in een diepe economische crisis belandde. De nadruk ligt niet op de politieke gebeurtenissen, maar op een familiedrama dat zich afspeelt tussen een kleindochter, haar moeder, en hun in 2002 gekidnapte opa/vader.

La Perrera

2006 | Drama, Komedie

Uruguay/Argentinië/Canada/Spanje 2006. Drama van Manolo Nieto. Met o.a. Pablo Riera, Martín Adjemían, Sergio Gorfain, María Sofia Dabarca en Adriana Barbosa.

In 2001 werkte Manuel Nieto Zas mee aan 25 Watts, het internationaal bejubelde Uruguayaanse loflied op jeugdige lamlendigheid (en winnaar van een Tiger in Rotterdam). La Perrera is zijn eerste soloproject, een film die vanaf de opening duidelijk maakt dat zijn hart nog steeds stevig verankerd is in modderige loomheid. Twintiger David (Alexandre) doodt zijn tijd met slapen, masturberen en drugs totdat zijn rijke vader hem opdraagt een eigen huis te bouwen. Terwijl het project tergend langzaam vordert ontdekt David met gelijke tred de geneugten van werkzaamheid. Verhaal en beeldtaal sluiten naadloos aan en leveren op de valreep genoegdoening voor David en voor zijn publiek.