Gonzalo F. Berridi

Cameraman

Gonzalo F. Berridi is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

El palo

2001 | Komedie

Spanje 2001. Komedie van Eva Lesmes. Met o.a. Adriana Ozores, Carmen Maura, Maribel Verdú, Malena Alterio en Jaime Pujol.

Gescheiden Lola (Ozores), moeder van een kind, maakt overdag de bank schoon en werkt `s avonds bij Maite (Maura) als hulp in de huishouding. Lola`s ex Gustavo (Pujol), een smeris, wil weer terugkomen, maar Lola heeft er geen zin in. Silvia (Verd[KA1]u) is kapster en is in verwachting van haar patroon, maar die wil niet scheiden. Als Maite`s man overlijdt en alleen maar schulden blijkt te hebben, terwijl haar dochter binnenkort gaat trouwen, begrijpen we dat het niet goed gaat met de dames. Bovendien wil de familie van Gustavo dat Lola het huis verlaat, zodat ze er zelf kunnen wonen. Lola heeft echter haar eigen dromen en als ze op straat het slachtoffer wordt van punk Pecholata, die het op haar beurs voorzien heeft, gaan de dames overleggen en besluiten dat het de hoogste tijd is om ook eens hun zakken flink te vullen. Ze beramen een bankoverval en Pecholata wordt gerecruteerd om mee te doen. De overval verloopt uiteraard geheel anders dan voorzien. Ze krijgen de sleutel van de safe te pakken, maar de kluis blijkt leeg te zijn! Nu gaat Lola de corrupte directeur (Gea) verleiden om er achter komen wat hij met de centjes gedaan heeft. Hoewel het scenario van Luis Marías onwaarschijnlijk lijkt, is de film heel geloofwaardig gedaan en is onderhoudend. Daarbij komt het uitstekende spel van de rolverdeling die soms voor een gulle lach zorgt. Een kleine komedie die echter heel goed in elkaar zit en vrijelijk geïnspireerd is op ATRACO A LAS TRES van José Maria Forque uit 1962. Het camerawerk is van Gonzalo F. Berridi.

Ander Eta Yul

1988 | Drama

Spanje 1988. Drama van Ana Díaz. Met o.a. Miguel Munárriz, Isidoro Fernández, Carmen Pardo, Joseba Apaolaza en Rámon Barea.

Nadat hij zijn straftijd heeft uitgezeten keert een jongen terug naar zijn ouderlijk huis; hij heeft geen geld om ergens anders heen te gaan. Hij gaat weer om met zijn oude studievriend, maar hun omgeving veroordeelt hen, zonder dat zij daar iets aan kunnen doen. Het eerste werk van de regisseuse, die eerder regiehulp was. Een harde en goede beschrijving van de realiteit in Baskenland. Scenario van de regisseuse, Angel Amigo en Angel Fernández Santos. Camerawerk van Gonzalo F. Berridi.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gonzalo F. Berridi op televisie komt.

Reageer