Charles Stevens: cast.
Er zijn 37 films gevonden.

The Vanishing American

1955 | Western

Verenigde Staten 1955. Western van Joseph Kane. Met o.a. Scott Brady, Audrey Totter, Forrest Tucker, Gene Lockhart en Jim Davis.

Deze routineuze remake van het boek van Zane Grey werd door Alan LeMay geschreven. Het geheel concentreert zich op de actiemogelijkheden en minder op de tragiek van de Indianen. Brady is Blandy die zich te weer stelt tegen Tucker en zijn mannen die het land van de Indianen in willen pikken. Totter is de erfgename van een ranch en ook zij krijgt het aan de stok met Tucker; ze kiest de zijde van de Indianen. Silverheels en Stevens waren echte Indianen. Stevens was zelfs de kleinzoon van de befaamde Geronimo.

Smoky Canyon

1952 | Western

Verenigde Staten 1952. Western van Fred F. Sears. Met o.a. Charles Starrett, Smiley Burnette, Jock Mahoney, Dani Sue Nolan en Tristram Coffin.

Het bekende westernthema van ranchers (veehouders), die zich verzetten tegen de aanwezigheid van schapen. Starrett moet de rust herstellen en doet dat op zijn bekende wijze.

The Showdown

1950 | Western

Verenigde Staten 1950. Western van Dorrell McGowan en Stuart. Met o.a. McGowan, William (Bill) Elliott, Walter Brennan, Marie Windsor en Harry Morgan.

De held (Elliott) is op jacht naar de moordenaar van zijn broer. Hij sluit zich aan bij een wagontrain (huifkarrenkaravaan) in de overtuiging daar zijn man te vinden. Dat blijkt Brennan te zijn. Met deze western nam Elliott afscheid van Republic, de studio waar hij sinds 1943 niet minder dan 34 westerns had gemaakt. Hij sloot een nieuw contract met Monogram voor zijn laatste 11 westerns tot aan 1954. Eerder had hij 25 westerns gemaakt voor Columbia (1938/1942) en twee serials.

Indian Territory

1950 | Western

Verenigde Staten 1950. Western van John English. Met o.a. Gene Autry, Pat Buttram, Gail Davis, Kirby Grant en James Griffith.

Tegen het einde van zijn serie westerns begon Autry meer interesse voor de Indianen te krijgen. In de A-westerns begonnen zij ook een steeds grotere rol te spelen. In deze film is Autry, als Indianen-agent in dienst van het Amerikaanse leger, op onderzoek uit naar de oorzaak van een aantal opstanden. Een goede actiewestern met in een bijrol Grant die in die tijd een eigen westernserie kreeg met de hond Chinook.

The Walking Hills

1949 | Western

Verenigde Staten 1949. Western van John Sturges. Met o.a. Randolph Scott, Ella Raines, William Bishop, Edgar Buchanan en Arthur Kennedy.

Dit was de eerste western die Sturges regisseerde, er zou nog een goed dozijn volgen. Alan LeMay schreef het scenario. Een goudschat ligt begraven in Death Valley en diverse mensen zijn bezig die schat te zoeken. Daaronder ook Scott, een ontsnapte moordenaar die zich bekeert en de naar goud hongerende Kennedy. Kortom: er wordt aan karakterstudie gedaan. Het is een interessante western die destijds onderschat werd. Fraai camerawerk van Charles Lawton Jr. voor producent Harry Joe Brown.

The Cowboy and the Indians

1949 | Western

Verenigde Staten 1949. Western van John English. Met o.a. Gene Autry, Sheila Ryan, Frank Richards, Hank Patterson en Jay Silverheels.

Autry komt Indianen te hulp die door een reservaat-agent worden uitgebuit. Zeer onderhoudende film. We horen o.a. 'Silent Night' en 'Here comes Santa Claus', niet direct titels die men in een western tegenkomt.

Roll Roll, Thunder

1949 | Western

Verenigde Staten 1949. Western van Lewis D. Collins. Met o.a. Jim Bannon, Don Kay 'Little Brown Jug' Reynolds, Emmett Lynn, Marin Sais en I. Stanford Jolley.

De Red Ryder krijgt te maken met bandieten die ranches in brand steken en vee stelen. Ze schuiven de schuld in de schoenen van een Mexicaanse Robin Hood (Jolley). Collins wist voldoende actie in de film te brengen, en de acteurs Bannon als de Red Ryder, Strange en Morgan als bandieten deden hun werk goed. Zie verder: Red Ryder-serie.

Ambush

1949 | Western

Verenigde Staten 1949. Western van Sam Wood. Met o.a. Robert Taylor, John Hodiak, Arlene Dahl, Don Taylor en Jean Hagen.

Een spoorzoeker, een Indiaan, wordt erop uit gestuurd om diep in het territorium van de Apaches een vrouw te redden. De zuster van de vrouw gaat met hem mee. Pasklare western met de Apachen tegen de Cavalerie die gered wordt door de bezetting van 'Sterren'. Dit was de laatste film van Sam Wood. Scenario van Marguerite Roberts naar een novelle van Luke Short. Camerawerk van Harold Lipstein.

Buffalo Bill Rides Again

1947 | Western

Verenigde Staten 1947. Western van Bernard B. Ray. Met o.a. Richard Arlen, Jennifer Holt, Lee Shumway, Gil Patrick en Edward Cassidy.

Dit is een armoedige western. Ray leverde in de jaren dertig de ene Tom Tyler-western en Bob Custer-western na de andere af, maar hij had geen oog voor de ontwikkeling van de film. Barney Sarecky en Fran Gilbert schreven het verhaaltje, en Arlen speelde de titelrol. Hij krijgt te maken met een dreigende Indianenopstand maar komt er al gauw achter dat die wordt uitgelokt door een bende blanken die graag de ranchers van hun land willen verdrijven omdat er olie in de grond zit.

Border Bandits

1946 | Western

Verenigde Staten 1946. Western van Lambert Hillyer. Met o.a. Johnny Brown, Raymond Hatton, Riley Hill, Rosa Del Rosario en John Merton.

Een sheriff zit achter een stel ongure individuen aan. Deze langdradige aflevering uit de Brown-westernreeks komt maar niet op gang. Ook de befaamde actie-regisseur Hillyer kon er niets van maken.

South of the Rio Grande

1945 | Western

Verenigde Staten 1945. Western van Lambert Hillyer. Met o.a. Duncan Renaldo, Martin Garralaga, Armida, George J. Lewis en Lillian Molieri.

De Cisco Kid komt in actie als een serie ranchers wordt vermoord omdat ze allemaal veedieven zouden zijn. In werkelijkheid worden ze opgeruimd opdat een landhongerige dictator hun bezit in beslag kan nemen. Zie verder: Cisco Kid-serie.

Marked Trails

1944 | Western

Verenigde Staten 1944. Western van John P. McCarthy. Met o.a. Hoot Gibson, Bob Steele, Veda Ann Borg, Ralph Lewis en Mauritz Hugo.

Een vrouw, Borg, is in deze film de bendeleider, en dat was nog niet zo vaak voorgekomen in een western. Gibson en Steele zijn haar tegenstanders in een oliezwendel. Zie verder: Trail Blazers-serie.

Pierre of the Plains

1942 | Western

Verenigde Staten 1942. Western van George B. Seitz. Met o.a. John Carroll, Ruth Hussey, Bruce Cabot, Reginald Owen en Henry Travers.

Carroll is Pierre in deze luchthartige western met een goede rolbezetting, technisch goed afgewerkt en met goed camerawerk van Charles Rosher. Het scenario van Lawrence Kimble en Bertram Milhauser, nota bene naar een verhaal van producent Edgar Selwyn (wiens laatste film dit was) bood weinig spanning. We zien de romantische relatie tussen Carroll en Hussey, die eeuwig duurt omdat Carroll voortdurend overhoop ligt met de Mounties - want het verhaal speelt in Canada. Cabot is een schurk en er komen ook nog wat Indianen in voor. Te weinig kwaliteit om te kunnen boeien.

Overland Mail

1942 | Western

Verenigde Staten 1942. Western van Ford Beebe en John Rawlins. Met o.a. Lon Chaney jr, Helen Parrish, Noah Beery jr, Don Terry en Bob Baker.

Serial in vijftien hoofdstukken. In deze oppervlakkige western-serial overvallen Indianen voortdurend postzendingen. Chaney en Beery Jr., beiden zonen van beroemde acteurs uit de tijd van de zwijgende film, gaan het onderzoeken en komen er dan achter dat het hier om als Indianen verklede, blanke schurken handelt. Paul Huston was de enige scenarioschrijver en dat is zeldzaam bij serials. Hij baseerde het script op een verhaal van Johnston McCulley. Henry MacRae produceerde voor Universal.

Roaring Frontiers

1941 | Western

Verenigde Staten 1941. Western van Lambert Hillyer. Met o.a. Bill Elliott, Tex Ritter, Ruth Ford, Frank Mitchell en Bradley Page.

Routine - meer valt er van deze western niet te zeggen. Mitchell neemt in de Elliott-reeks de rol van de komiek over die in de vorige 13 afleveringen door Dub 'Cannonball' Taylor werd gespeeld.

Winners of the West

1940 | Western

Verenigde Staten 1940. Western van Ford Beebe en Ray Taylor. Met o.a. Dick Foran, Anne Nagel, James Craig, Tom Fadden en Charles Stevens.

Serial in dertien hoofdstukken. In deze spannende western-serial moet Woods verhinderen dat er een spoorweg in zijn gebied wordt aangelegd. Hij schakelt de halfbloed Stevens in om de Indianen in actie te krijgen tegen de spoorwegmaatschappij. Foran moet aan al die moeilijkheden het hoofd bieden. Acteur Stevens was in werkelijkheid een Apache-Indiaan, een kleinzoon van Geronimo. Hij speelde in honderden westerns gemene Indianen, of gewoon boeven. Hij debuteerde in 1915 in BIRTH OF A NATION en filmde tot in de jaren vijftig. Hij leefde van 1893-1964. Henry MacRae produceerde deze serial voor Universal.

Wagons Westward

1940 | Western

Verenigde Staten 1940. Western van Lew Landers. Met o.a. Chester Morris, Anita Louise, Buck Jones, Ona Munson en George 'Gabby' Hayes.

Republic heeft het nodige geld in deze western gestopt, maar desondanks is het een flop. Morris speelt hier een dubbelrol: de [KA1]e[KA1]en goed, de ander slecht. Een bekend westernthema, maar bepaald niet overtuigend verfilmd. Jones (na 2 jaar terug op het witte doek) speelt de sheriff die in werkelijkheid bandiet is. De film zit vol bekende namen, maar daarmee kun je een film niet redden.

The Oregon Trail

1939 | Western

Verenigde Staten 1939. Western van Ford Beebe en Saul A. Goodkind. Met o.a. Johnny Mack Brown, Louise Stanley, Bill Cody Jr., Edward J. Le Saint en Roy Barcroft.

Serial in vijftien hoofdstukken. Brown en Knight moeten het mysterie van een serie overvallen op huifkarren onthullen. Zij redden Stanley en de jonge Cody. Smith en Kelly zijn de snoodaards, maar het is Blaine die het brein achter alle narigheid is. Genoeg werk dus voor Brown in een routineuze en niet altijd even spannende serial van Universal en producent Henry MacRae. Jerry Ash was de cameraman en het scenario was van Edmund Kelso, George Plympton, Basil Dickey en W.W. Watson. Kolonel Custer is ook nog van de partij, gespeeld door Roy Barcroft.

The Girl and the Gambler

1939 | Drama

Verenigde Staten 1939. Drama van Lew Landers. Met o.a. Leo Carillo, Steffi Duna, Tim Holt, Donald McBride en Chris-Pin Martin.

Herverfilming van Willard Macks stuk The Dove dat in 1932 als GIRL OF THE RIO was verfilmd. Carillo probeert een romance van Duna en Holt te voorkomen. Een melodrama dat eigenlijk weinig om het lijf heeft.

Desperate Trails

1939 | Western

Verenigde Staten 1939. Western van Albert Ray. Met o.a. Johnny Mack Brown, Bob Baker, Fuzzy Knight, Frances Robinson en Bill Cody Jr..

Brown, Baker en Knight werden hier voor de eerste maal samengebracht, voor een serie van zes westerns. In deze goede, eerste aflevering moeten ze een bende veedieven onschadelijk maken.

The Renegade Ranger

1938 | Drama, Western

Verenigde Staten 1938. Drama van David Howard. Met o.a. George O'Brien, Rita Hayworth, Tim Holt, Ray Whitley en Lucio Villegas.

Hayworth in [KA1]e[KA1]en van haar westernrollen die zij in die tijd speelde naast O`Brien, Tex Ritter en Tom Keene. Hier wordt ze ten onrechte aangezien voor een moordenaares. O`Brien en Holt zorgen ervoor dat haar onschuld bewezen wordt. Goed gemaakte aflevering uit de O`Brien-serie met een uitstekende rol van Holt. Harry Wild is verantwoordelijk voor het camerawerk (zoals van bijna alle O'Brien-westerns uit deze tijd) en Roy Webb zorgt voor de muzikale achtergrond.

Forbidden Valley

1938 | Western

Verenigde Staten 1938. Western van Wyndham Gittens. Met o.a. Noah Beery jr, Frances Robinson, Robert Barrat, Fred Kohler Sr en Henry Hunter.

Gittens schreef zelf het scenario naar een boek van Stuart Hardy, dat in 1950 nogmaals verfilmd zou worden maar dan als SIERRA met Audie Murphy in de hoofdrol. Beery Jr speelt de zoon van een vals beschuldigde vader. Hij keert uiteindelijk in de stad terug na de dood van zijn vader na diens onschuld bewezen te hebben. Kohler speelt uiteraard de schurk. Henry MacRae, befaamd serial-regisseur, produceerde deze film met Elmer Tambert.

Flaming Frontiers

1938 | Western

Verenigde Staten 1938. Western van Ray Taylor en Alan James. Met o.a. Johnny Mack Brown, Eleanor Hansen, Ralph Bowman, Charles Middleton en Chief Thundercloud.

Serial in vijftien hoofdstukken. Goede actie-western-serial naar het verhaal The Tie That Binds van Peter B. Kyne. Brown is hier een Indianen-scout die Hansen en Bowman te hulp snelt als ze bedreigd worden door Middleton en Blaine. De laatste wil Hansen dwingen hem te trouwen om zo uit te vinden waar Bowmans goudmijn is. Om hem buiten spel te zetten weten de schurken de jongen van moord te beschuldigen. Brown moet het allemaal tot een goed einde brengen. Actie volop in ieder geval. Bowman maakte hier zijn filmdebuut en zou onder de naam John Archer een bekende acteur worden. Buffalo Bill komt ook nog in de film voor; hij wordt gespeeld door John Rutherford. Henry MacRae produceerde deze Universal-serial.

The Bold Caballero

1936 | Western

Verenigde Staten 1936. Western van Wells Root. Met o.a. Bob Livingstone, Heather Angel, Sig Rumann, Ian Wolfe en Robert Warwick.

Dit is een western in kleur en dat was in die tijd een zeldzaamheid. In Californi[KA3]e wordt de gouverneur vermoord en Livingstone wordt verdacht, terwijl Rumann de ware schurk is. Met zorg gemaakt en met een hoger budget dan normaal voor westerns in die tijd. Root schreef zelf het scenario, dat gebaseerd is op [KL]The Return of Zorro[KLE]. Nate Levine was de producent, Alvin Wycoff en Jack Marta de cameramannen en de latere regisseur Les (ter) Orlebeck deed de montage. Harry Grey zorgde voor de muziek. Livingstone heette eigenlijk Robert E. Randall.

Aces and Eights

1936 | Western

Verenigde Staten 1936. Western van Sam Newfield. Met o.a. Tim McCoy, Luana Walters, Wheeler Oakman, Rex Lease en Joe Girard.

Wild Bill Hickok, zonder revolvers maar wel met een paar ijzeren bokshandschoenen aan, timmert de schurken door de saloon. De titel heeft betrekking op kaartspelen, dat in deze film veel gedaan wordt. Via het kaartspel weet Tim heel wat vals spel ongedaan te maken. Een ware weldoener dus voor de stad en de slachtoffers van valsspelers. George Durlam bedacht het verhaal.

The California Trail

1933 | Western

Verenigde Staten 1933. Western van Lambert Hillyer. Met o.a. Buck Jones, Helen Mack, George Humbart, Luis Alberni en Charles Stevens.

Buck zien we in het Spaanse ranchersuniform zoals dat in Californië gedragen werd. Dat deel van Amerika stond in de westernperiode nog onder Spaanse invloed en de kleding was er naar. Het stond Buck niet in de weg om op de hem gebruikelijke wijze het bandietendom uit te dunnen.

Drum Taps

1933 | Western

Verenigde Staten 1933. Western van J.P. McGowan. Met o.a. Ken Maynard, Dorothy Dix, Hooper Atchley, Junior Coghlan en Charles Stevens.

Het thema van scenarist Alan James is niet nieuw: een bende die probeert zoveel mogelijk land in bezit te krijgen en er daarbij niet voor terugdeinst de rechtmatige eigenaars te verdrijven. Er wordt hier echter gebruik gemaakt van padvinders, wat trouwens een paar maal in westerns is gedaan. Boy Scout Groep nr. 107 uit Los Angeles helpt Maynard de bende uit te schakelen. De regie was routineus, het camerawerk van Jack Young redelijk. Ken en de jongens waren in feite de enigen die echt in hun element waren en natuurlijk het paard Tarzan.

South of Santa Fe

1932 | Western

Verenigde Staten 1932. Western van Lambert Hillyer. Met o.a. Buck Jones, Mona Maris, Philo McCullough, Doris Hill en George J. Lewis.

Jones speelt opnieuw een Mexicaan en Fix is Jones' broer. McCullough is de bandiet die door de grenswachters, waarvan Jones lid is, opgejaagd wordt.

Mystery Ranch

1932 | Western

Verenigde Staten 1932. Western van David Howard. Met o.a. George O'Brien, Cecilia Parker, Charles Middleton, Roy Stewart en Charles Stevens.

Het scenario van deze actierijke western is gebaseerd op het boek The Killer van Stewart Edward White. Middleton is de bandiet die Parker gevangen houdt. Hij wenst haar pas te laten gaan als ze met hem trouwt zodat hij haar land kan inpikken. O'Brien staat het allemaal niet toe.

Heritage of the Desert

1932 | Western

Verenigde Staten 1932. Western van Henry Hathaway. Met o.a. Randolph Scott, Sally Blaine, Vince Barnett, Guinn Williams en J. Farrell MacDonald.

Harold Shumate en Frank Partos bewerkten het Zane Grey-boek voor deze tweede verfilming. Blaine is een wees, die door Scott uit de handen van Landau wordt gered. De film wordt dan meer een liefdesfilm dan een actievolle western. De film is goed gemaakt, maar zeker in die tijd wilden de westernfans actie en zo min mogelijk of geen romantiek. Het was het regiedebuut van Hathaway en de 2e westernrol van Scott, die in 1929 debuteerde en later een van de groten uit het genre zou worden.

The Conquering Horde

1931 | Western

Verenigde Staten 1931. Western van Edward Sloman. Met o.a. Richard Arlen, Fay Wray, George Mendoza, Ian MacLaren en Charles Stevens.

Het duo Sloman/Arlen maakte in dit jaar diverse westerns; een aantal daarvan was niet geslaagd maar deze is genietbaar en onderhoudend en biedt een redelijke dosis humor. Richard Arlen is de man die in de burgeroorlog als Texaan toch de kant van de Noordelijken koos. Na de strijd broeit het in Texas: men is niet tevreden met het bestuur van de Noordelijke ambtenaren, men is tegen de aanleg van spoorwegen en Arlen krijgt daarom de opdracht de zaken maar eens op een rijtje te gaan zetten. Archie Stout was de cameraman, Emerson Hough leverde het verhaal en Grover Jones en William McNutt bewerkten het.

The Cisco Kid

1931 | Western

Verenigde Staten 1931. Western van Irving Cummings. Met o.a. Warner Baxter, Edmund Lowe, Nora Lane, Chris-Pin Martin en Willard Robertson.

Baxter had twee jaar eerder een Oscar gewonnen voor zijn Cisco-Kid-vertolking in IN OLD ARIZONA en Fox wilde een vervolg. Alfred Cohn schreef het verhaal rond het personage van O'Henry. De Kid komt nu in actie om Nora Lane te helpen haar ranch te behouden. Hij overvalt een bank en geeft haar de centen; de befaamde Robin Hood-situatie. Lowe is weer de man die natuurlijk vergeefs de achtervolging op Kid instelt. Het camerawerk van Barney McGill geeft de film een prima uiterlijk.

The Virginian

1929 | Western

Verenigde Staten 1929. Western van Victor Fleming. Met o.a. Gary Cooper, Walter Huston, Richard Arlen, Mary Brian en Chester Conklin.

Dit is de derde, maar eerste sprekende versie, waarvoor Edward Paramore het boek van Owen Wister bewerkte. Cooper is de Virginian en Arlen is zijn vriend Steve. Beiden maken Brian het hof. Tot Cooper er achter komt dat Steve aan veediefstal doet voor Trampas (Huston). Als Steve sterft wil Cooper wraak nemen op Trampas. Zij die de tv-serie kennen en Trampas (Doug McClure) hebben leren kennen als d[KA1]e vriend van de Virginian (James Drury) zullen moeite hebben met deze film. Henry Hathaway was assistent-regisseur, J. Roy Hunt deed het camerawerk en Randolph Scott maakte als ruiter zijn filmdebuut.

The Vanishing American

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van George B. Seitz. Met o.a. Richard Dix, Lois Wilson, Noah Beery sr, Malcolm McGregor en Nocki.

Dit is een indrukwekkende verfilming van het boek van Zane Grey, door Ethel Doherty bewerkt. Misschien is het de mooiste Indianenfilm die ooit is gemaakt. De film toont de erbarmelijke wijze waarop de Indianen werden behandeld, vanaf de Spanjaarden tot aan WOI, toen velen vochten en stierven. Zij die terugkwamen vonden een puinhoop, een land dat niet bebouwd was. Dix is Nophaie; hij verzet zich tegen de situatie in een waarlijk magistrale rol. Beery is de schurk. C. Edgar Schoenbaum en Harry Perry namen het meesterwerk op, het beste dat regisseur Seitz ooit heeft gemaakt. Oliver speelt Kit Carson. Stevens is de enige acteur die ook in de andere verfilming van het boek als Indiaan te zien is.

A Son of His Father

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van Victor Fleming. Met o.a. Bessie Love, Warner Baxter, Raymond Hatton, Walter McGrail en Carl Stockdale.

In deze western komt de ranch van de Morgans, tot wie Baxter behoort, onder controle te staan van een bende gokkers en andere negatieve elementen. Tót Love op de proppen komt. De climax volgt spoedig en Baxter haalt er het leger bij. Anthony Coldeway bewerkte een verhaal van Harold Bell Wright. C. Edgar Schoenbaum was de vertrouwde cameraman voor de Paramount-westerns uit die tijd.

Six Shooter Andy

1918 | Western

Verenigde Staten 1918. Western van Chester M. Franklin en Sidney A. Franklin. Met o.a. Tom Mix, Enid Markey, Sam De Grasse, Pat Chrisman en Bert Woodruff.

Een goede western, waarvoor Bernard McConville het scenario schreef.

The Man from Painted Post

1917 | Western

Verenigde Staten 1917. Western van Joseph Henabery. Met o.a. Douglas Fairbanks, Eileen Percy, Frank Campeau, Fred Clark en Herbert Standing.

Een uitstekende western met Fairbanks - vóór zijn periode waarin hij vooral populair werd met Mary Pickford - als de held met zin voor humor, die de moeilijkheden aankan. Fairbanks was zelf de scenarist, Jackson Gregory's verhaal Silver Slippers was de basis voor het scenario. Het camerawerk deden Victor Fleming en Harry Thorpe.