Serena Vergano

Acteur

Serena Vergano is acteur.
Er zijn 16 films gevonden.

El Extranger-oh! de la calle Cruz del Sur

1986 | Komedie

Spanje 1986. Komedie van Jordi Sacristán. Met o.a. Emma Cohen, Serena Vergano en Teresa Gimpera.

Een man die denkt dat hij anders is dan de anderen. Dit is de reden dat hij liegt, verhalen verzint, vreemde avonturen beleeft. Slechte en belachelijke komedie, jammerlijk vertolkt door de belabberde Sacristán, die zoals altijd, de arme sukkel uithangt die iets zoekt, maar niet weet wat.

Un Día con Sergio

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Lina Morgan, Juan Luis Galiardo, Florinda Chico, Alfredo Mayo en Serena Vergano.

Een eenvoudig meisje wint een wedstrijd waarvan de hoofdprijs bestaat uit een dagje uit met een filmster. Een uitgangspunt met veel kansen die echter ongebruikt zijn blijven liggen.

Carta de amor de un asesino

1972 | Drama

Spanje 1972. Drama van Francisco Regueiro. Met o.a. Serena Vergano, Rosa María Mateo, José Calvo en José Luis Lopéz Vázquez.

In een klein provinciestadje wordt een van moord beschuldigde man opgesloten. De bibliothecaresse heeft, voordat zij werd vermoord, een brief van hem ontvangen. Een vreemd detectivedrama, doorspekt met een zekere dosis zwarte humor.

Liberxina 90

1970 | Experimenteel

Spanje 1970. Experimenteel van Carlos Durán. Met o.a. Serena Vergano, William Pirie, Romy en Carlos Otero.

Een onuitstaanbare en gesloten experimentele film over het licht, het geluid en de montage. Een van de slechtste films van de zogenaamde 'Escuela de Barcelona'.

La Lola dicen que no vive sola

1970 | Drama

Spanje 1970. Drama van Jaime de Armiñán. Met o.a. Serena Vergano, Mark Stevens, Lola Herrera en Hugo Blanco.

Een meisje uit de provincie gaat naar de stad op zoek naar fortuin. Een afgezaagd en moraliserend melodrama - het werk van een regisseur die altijd overschat werd.

Historia de una chica sola

1969 | Drama

Spanje 1969. Drama van Jorge Grau. Met o.a. Serena Vergano, Michael Craig, Angel Aranda en Gemma Cuervo.

De verschillende reacties van een gevoelige jonge vrouw die hoort dat haar minnaar, een getrouwde man, heeft besloten hun verhouding te verbreken. Een goede film, sterk beïnvloed door de toenmalige Italiaanse cinema.

La Dinamita está servida

1968 | Komedie

Spanje 1968. Komedie van Fernando Merino. Met o.a. Tony Leblanc, Alfredo Landa, Laura Valenzuela, Manolo Gómez Bur en María Silva.

De koning van een denkbeeldig Oosters land wil zijn vakantie in Spanje doorbrengen. Een zeer onevenwichtige komedie, waar alleen de uitzonderlijke charme van María Silva bovenuit steekt.

Cada vez que...

1967 | Drama

Spanje 1967. Drama van Carlos Durán. Met o.a. Serena Vergano, Irma Wallig, Daniel Martín en Alicia Tomás.

Een film over twee zeer verschillende paren uit hoge Catalaanse kringen. Een domme, snobistische film. Een typische produktie uit de oude 'School van Barcelona'.

Al ponerse el sol

1967 | Musical, Romantiek

Spanje 1967. Musical van Mario Camús. Met o.a. Raphael, Serena Vergano, Manuel Zarzo en Ana María Noé.

Een uitgerangeerd muziekidool knoopt betrekkingen aan met een jonge vrouw met een duister verleden. Door die romance wordt de terugkeer van de hoofdpersoon naar de populariteit bedreigd. Dit dwaze muzikale melodrama werd een succes door de aanwezigheid van de zanger Raphael.

Una Historia de Amor

1966 | Drama

Spanje 1966. Drama van Jorge Grau. Met o.a. Simón Andreu, Serena Vergano, Teresa Gimpera, Yelena Samarina en Adolfo Marsillach.

De driehoeksverhouding tussen twee zussen en de man van een van hen. Een prijzenswaardige, sterke film.

Noche de vino tinto

1966 | Drama

Spanje 1966. Drama van José María Nunes. Met o.a. Serena Vergano, Enrique Irazoqui, Annie Settimo en Rafael Arcos.

Teleurgesteld door hun beider partners gaan een jongen en een meisje een nacht samen stappen. Een film die destijds een juichende kritiek oogstte, vanwege de onrustgevoelens die hij losmaakte.

Brillante porvenir

1964 | Drama

Spanje 1964. Drama van Vicente Aranda en Román Gubern. Met o.a. Germán Cobos, Serena Vergano, Josefina Guell en Arturo López.

Een jonge man van eenvoudige afkomst, stijgt op de sociaal-economische ladder. De eerste, weinig overtuigende film van Vicente Aranda, geproduceerd in samenwerking met de criticus Román Gubern.

Mathias Sandorf

1963 | Avonturenfilm, Historische film

Spanje/Frankrijk/Italië 1963. Avonturenfilm van Georges Lampin. Met o.a. Louis Jourdan, Bernard Blier, Francisco Rabal, Serena Vergano en Valeria Fabrizi.

Een aristocraat komt in verzet tegen de dictatuur in zijn land, maar de intriges van baatzuchtige rivalen doen hem in de gevangenis belanden. Na zijn ontsnapping neemt hij wraak. De roman van Jules Verne in de vereiste prentenboekstijl verfilmd, met nobele helden en inktzwarte schurken.

Tempo di Roma

1962 | Komedie

Frankrijk/Italië 1962. Komedie van Denys de La Patellière. Met o.a. Charles Aznavour, Arletty, Serena Vergano, Marisa Merlini en Gregor von Rezzori.

Een naïeve jonge Fransman probeert zonder veel succes in Rome carrière te maken, maar hij wordt de protegé van een excentrieke lord en van een kardinaal, zodat hij toch met zijn aanbedene kan trouwen ondanks het verzet van haar moeder. Aznavour is jong noch aantrekkelijk genoeg voor zijn onweerstaanbare personage en de combinatie van Franse en Italiaanse satirische humor resulteert in weinig meer dan nat vuurwerk. Er is een leuke rol van Arletty als een in de Romeinse aristocratie getrouwde fabrieksarbeidster.

Cronaca familiare

1962 | Drama

Italië/Frankrijk 1962. Drama van Valerio Zurlini. Met o.a. Marcello Mastroianni, Jacques Perrin, Valeria Ciangottini, Sylvie en Salvo Randone.

Twee broers zijn na de dood van hun ouders gescheiden van elkaar en in verschillende sociale omstandigheden opgevoed, maar vinden de genegenheid voor elkaar terug bij de gezamenlijke bezoeken aan hun grootmoeder. De maatschappelijk meest geslaagde wordt ongeneeslijk ziek en inspanningen van zijn oudere broer om medische zorg kunnen hem niet redden. Ingetogen psychologische film laat ontwikkelingen zien tegen de achtergrond van het Italië voor, tijdens en vlak na WO II en laat met name de stad Florence een wezenlijke rol meespelen. Treffend spel over de hele linie, al is het engelachtig voorkomen van Perrin wat te opgelegd pandoer voor de rol van slachtoffer. De film werd bekroond met de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië. Het scenario is van Mario Missiroli en regisseur Zurlini, die de roman van Vasco Pratolini bewerkten. Camerawerk van Giuseppe Rotunno. Technicolor, Mono.

Il Brigante

1961 | Drama

Italië 1961. Drama van Renato Castellani. Met o.a. Adelmo di Fraia, Serena Vergano, Francesco Seminario, Mario Ierard en Gianni Basile.

Soldaat keert van front terug in Calabrië en plaatst zich door inzet voor landbouwhervormingen en verliefdheid op verloofde van machtige hereboer buiten de wetten van de streek. Poging om neo-realisme nieuw leven in te blazen door één van voorlopers in het genre mislukt wegens gebrek aan dramatische overtuigingskracht, slecht spel van amateurspelers en al te schattige en overbodige vriendschap van held voor vertederend jongetje. Zeer lange film boeit geen moment, dwingt hooguit respect af voor goede bedoelingen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Serena Vergano op televisie komt.

Reageer