Mitsuzo Miyata

Editor

Mitsuzo Miyata is editor.
Er zijn 3 films gevonden.

Ugetsu Monogatari

1953 | Drama, Oorlogsfilm

Japan 1953. Drama van Kenji Mizoguchi. Met o.a. Machiko Kyo, Masayuki Mori, Kinyo Tanaka, Sakae Ozawa en Mitsu-ko Mito.

Een griezelig spookverhaal uit Japan in de 16e eeuw, over twee boeren die hun gezin in de steek laten, de [KA1]e[KA1]en om in de stad rijk te worden, de ander om een samoerai te worden. Deze prachtig gefotografeerde film (camera Kazuo Miyagawa) werd bekroond op het filmfestival van Venetië.

Anatahan

1953 | Drama, Oorlogsfilm

Japan/Verenigde Staten 1953. Drama van Josef von Sternberg. Met o.a. Akemi Negishi, Kisaburo Sawamura, Tadashi Suganuma, Josef von Sternberg en Shoji Nakayama.

In 1944 wordt een Japans schip, dat proviand naar het front moet brengen, tot zinken gebracht. De opvarenden waren een aantal tot soldaten gebombardeerde Japanse vissers. Een militair en enkele manschappen kunnen zwemmend het eiland Anatahan bereiken, waar ze in een verlaten dorp een koppel aantreffen. In de zeven jaar die ze op het eiland doorbrengen, gaan ze over tot moorden, uitsluitend om de vrouw te bezitten. Een ten onrechte miskende film, die alle visuele kracht van Von Sternberg bezit. Met als ondertitel A Postscript To The Pacific Conflict, brengt hij een aangrijpende allegorie van mensen die zich, afgezonderd van de samenleving, overgeven aan hun dierlijke instincten. Jarenlang heeft Von Sternberg tevergeefs geprobeerd dit scenario, gebaseerd op een roman van Mishir Maruyama, in Amerika te slijten. Een Japanse producent was uiteindelijk bereid het project te financieren. De film is Japans gesproken, met Engelse commentaar, gesproken door Von Sternberg, die tevens het camerawerk verrichtte.

Oyû-sama

1951 |

Japan 1951. Kenji Mizoguchi. Met o.a. Eitaro Shindo, Eijirô Yanagi, Reiko Kondo, Kiyoko Hirai en Yuji Hori.

Weduwe woont in huis bij haar gelukkig getrouwde zuster. Een en ander resulteert in een 'platonisch concubinaat': de man van de zuster blijkt de weduwe te begeren. Film vol emotionele spanning en laconieke humor.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mitsuzo Miyata op televisie komt.

Reageer