Ishai Adar is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Shirkers

2018 | Documentaire

Verenigde Staten 2018. Documentaire van Sandi Tan.

In 1992 maken drie jonge Singaporese vrouwen samen met hun Amerikaanse mentor, Georges Cardona, een roadmovie genaamd Shirkers. Als het trio vervolgens tijdens de montage naar het buitenland vertrekt om te studeren, verdwijnt Georges spoorloos. Samen met al het beeldmateriaal. Vijfentwintig jaar na dato gaat Sandi Tan, de hoofdrolspeelster en scenarist van de Shirkers, gaat vijfentwintig jaar later op onderzoek uit. Aanvankelijk lijkt deze dromerige en pijnlijk eerlijke documentaire vooral over het mysterie ‘Georges Cardona’ te gaan, maar uiteindelijk ontwikkelt Shirkers zich vooral tot een prachtige ode aan de jeugd. Winnaar regieprijs op Sundance.

Bethlehem

2013 | Thriller, Drama

Israël/Duitsland/België 2013. Thriller van Yuval Adler. Met o.a. Shadi Mar'i, Tsahi Halevi, Tarik Kopty en Hitham Omari.

De Israëlische regisseur Yuval Adler schreef het scenario van zijn debuutfilm Bethlehem met de Palestijnse journalist Ali Waked. Ter inspiratie sprak het duo met zowel Israëlische veiligheidsagenten als Palestijnse activisten. Die zorgvuldige aanpak is terug te zien in de authentiek aanvoelende settings, en genuanceerde personages aan beide zijden van het conflict. Centraal staat de scheve vriendschap tussen een Israëlische agent en een zeventienjarige Palestijn die hem geheime informatie biedt. Degelijke, spannende thriller waarin de personages - en daarmee ook het drama - wel wat vlak blijven.