Stephen Talbot

Regisseur, Acteur

Stephen Talbot is regisseur en acteur.
Er zijn 1 film en 1 serie gevonden.

The Odyssey of John Dos Passos

1994 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 1994. Documentaire van Stephen Talbot. Met o.a. William Hurt en Robert MacNeil.

Dit beknopte verslag van leven en loopbaan van John Dos Passos (verteld door William Hurt), een documentaire van het Educational Film Center van Virginia en producent/regisseur Talbot, brengt een Amerikaanse literaire gigant tot leven die ooit werd vergeleken met Hemingway. Zijn jeugd bracht hij door, reizend door Europa met zijn ongetrouwde Amerikaanse moeder, op kosten van zijn rijke, getrouwde vader. De film behandelt zijn leven in Choate, zijn dagen op Harvard en zijn periode als ambulance-chauffeur in Frankrijk tijdens WO I, samen met E.E. Cummings en Hemingway, met wie hij een wisselende vriendschap onderhield. Na een ruzie met Hemingway tijdens het werken aan een documentaire, THE SPANISH SOIL, over de Spaanse Burgeroorlog, waarin hij het communisme verdedigde, liep hij kwaad weg. Hij keerde terug naar de V.S. en schreef essays en verhandelingen. Zijn eerste succes als romanschrijver kwam in 1921, met de publicatie van het in Madrid voltooide Three Soldiers. In de met veel archiefmateriaal doorspekte documentaire komen Dos Passos goede leventje met de rijke Sara en Gerard Murphy en met Hemingway en Fitzgerald in Parijs en aan de Rivièra aan de orde, alsmede zijn huwelijk met de weduwe Elizabeth Holdridge, zijn experimentele politieke periode in Greenwich Village, zijn politieke ommezwaai tot aartsconservatief, zijn reuma, de geboorte van zijn dochter, zijn extreem-rechtse boeken en de dood van zijn eerste vrouw. Niets echter over Dos Passos' ongelukkige Hollywood-periode en zijn mislukte pogingen om een goed toneelstuk te schrijven. Een mooi beeld van het leven van Dos Passos, maar niet van de mens erachter.

The Twilight Zone

1959 | Televisieserie, Fantasy, Horror, Mysterie, Sciencefiction, Thriller

Verenigde Staten 1959. Televisieserie van Rod Serling. Met o.a. Rod Serling, Robert McCord, Vaughn Taylor, Jack Klugman en James Best.

Na een nucleaire catastrofe heeft boekenwurm Henri het rijk alleen op aarde. Eindelijk kan hij rustig lezen, hij heeft de hele bieb voor zichzelf! Maar dan breekt zijn bril en kan hij niet meer lezen. Het is het typisch ironische plot van een aflevering uit het eerste seizoen van The Twilight Zone, een buitengewoon succesvolle tv-serie, met losse afleveringen die thematisch uit de hoek van sf, fantasie en horror kwamen. In de vijf seizoenen waren veel later beroemde acteurs voor het eerst te zien: William Shatner, Robert Duvall, Dennis Hopper en Robert Redford. In 2013 door het Writers Guild of America uitgeroepen tot de op twee na beste serie aller tijden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Stephen Talbot op televisie komt.

Reageer