Hellena Büttner

Acteur

Hellena Büttner is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Mutter mit 16

1992 | Familiefilm

Duitsland 1992. Familiefilm van Horst Kummeth. Met o.a. Susanna Wellenbrink, Marita Marschall, Marco Hofschneider, Manfred Lehmann en Hellena Büttner.

Anja Heinze (Wellenbrink) is 16. Er is geen vader meer in huis, moeder is werkster en ze heeft ook nog een drietal broertjes en zusjes. Ze is een lekkere meid en ze heeft een vriendje, Steffen Borg (Hofschneider), één jaartje ouder. Binnenkort gaat ze eindexamen doen. Na wat gevrij met Steffen, raakt ze in verwachting. Moeder is boos en zegt dat 'wie zijn gat brandt, moet op de blaren zitten'. Anja gaat het huis uit en belandt in een tehuis, waar men haar wil helpen.

Willkommen im Paradies

1991 | Komedie

Duitsland 1991. Komedie van Erwin Keusch. Met o.a. Peter Sattmann, Hellena Büttner, Gunter Schoß, Heidrun Welskop en Jan Konieczny.

Duitsland 1990. De Muur van Berlijn is gevallen en het land is herenigd. Detlev Peschke (Sattmann) en zijn vrouw Heide-Marie (B[KA3]uttner) uit Bremen krijgen op een avond onverwacht bezoek van familie uit G[KA3]orlitz in de voormalige DDR. R[KA3]udiger Schrobel (Schoß) wil in het Westen een nieuw leven beginnen en hoopt voorlopig onderdak te vinden bij zijn zwager. Detlev heeft echter al Poolse vrienden op bezoek die zwart geld verdienen door te helpen met de verbouwing van Detlevs kantoor! Ook de twee zoons van de familie Peschke hebben geen plaats voor hun tante. Uitstekende tv-film die op tragi-komische wijze het verhaal laat zien rond de problemen van een Oost-Westhereniging, één jaar na de Duitse eenwording. Het verhaal is van Luitgard Paschotta, bewerkt door de bekende dramaturge Jutta Boehe. Het camerawerk van van Peter C. Koop is prima.

Polizeiruf 110: Mitternachtsfall

1989 | Misdaad, Thriller

DDDE/Duitsland 1989. Misdaad van Gunter Friedrich. Met o.a. Peter Borgelt, Andreas Schmidt-Schaller, Fred Delmare, Marylu Poolman en Michael Kind.

Varkensfokker Wilhelm Sippach (Delmare), van wie bekend is dat hij zeer diep in het glaasje kijkt, wordt op de late avond zwaargewond gevonden door het vrijende paartje Betty (Poolman) en Freddy (Kind). Hauptmann Fuchs (Borgelt) en Oberleutnant Grawe (Schmidt-Schaller), die zich over deze zaak buigen, leggen onmiddellijk een verband met een onverlaat, die al enige tijd de buurt onveilig maakt met roofovervallen. Ze hebben echter grote moeite met het identificeren van de onbekende dader en later met het rondkrijgen van bewijzen, maar met onorthodoxe opsporingsmethoden bereiken zij hun doel. Een naar verhouding weer eens zeer goed bekeken aflevering uit de serie met evenwel een middelmatig scenario van G[KA3]unter Radtke. Schwarz, die de rol van de waard speelt, kwam na de Duitse hereniging terecht in de vervolgen, die door de MDR zijn geproduceerd, als Hauptkommissar Schm[KA3]ucke uit Halle in Sachsen-Anhalt en groeide nog meer dan zijn collega Schneider (gespeeld door Wolfgang Winkler) uit tot een cultfiguur. Aflevering 125.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hellena Büttner op televisie komt.

Reageer