Naum Shopov

Acteur

Naum Shopov is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Wagner

1998 | Thriller, Fantasy, Drama

Bulgarije 1998. Thriller van Andrey Slabakoff en Andrei Slabakov. Met o.a. Naum Shopov, Ernestina Chinova, Hristo Garbov, Julia Ognianova en Nikolay Urumov.

Dagtaak van fabrieksarbeidster Elena (Shopov) is het aan de gang houden van de gigantische metaalpers Wagner. Na een wachttijd van tien jaar komt haar droom uit: de staat geeft haar eindelijk een eigen appartementje. Het flatje is voorzien van alle comfort: lege kasten, een gebruikte matras en de schilderij van een industriële werkplaats. Uitgeput valt ze in slaap. Midden in de nacht wordt ze wakker met een verschrikkelijke honger. Ze gaat op zoek naar haar buren en komt terecht in een verschrikkelijke nachtmerrie. Een allegorie van de gemechaniseerde, zielloze samenleving die het post-communistische tijdperk in Bulgarije is. De film is een mengeling van elementen uit 1984 en METROPOLIS en geeft door de scherpe montage en de kille zwart-wit beelden het gevoel alsof je opgesloten zit in iemand anders nachtmerrie. Shopov is schitterend in haar veeleisende rol van de vrouw die de gevangene is van een absurd systeem waarin werkelijkheid en verbeelding niet meer van elkaar te onderscheiden zijn. Een opmerkelijke eerste film van regisseur/scenarist Slabakoff, ook al zitten er een aantal zwakke momenten in. Fotografie is van Voicheh Todorow.

Za gospojitzata i nejnata myzhska kompanya

1983 | Oorlogsfilm, Drama

Bulgarije 1983. Oorlogsfilm van Ivan Dobchev. Met o.a. Naum Shopov, Plamena Getova, Ivan Ivanov, Nikola Todev en Stefan Ilyev.

Vijf ruziënde musici en de zanger Beba van de nachtclub 'Titanic' verbergen tegen hun zin de moordenaar van een Nazi-beul, maar tonen zich heldhaftig tijdens de wrede Gestapo-verhoren. Meer een karakterstudie dan een realistisch oorlogsdrama door de van het toneel afkomstige regisseur Dobchev, die complexe persoonlijkheden confronteert met het universele probleem van het morele dilemma.

Soldaty svobody

1977 | Oorlogsfilm, Avonturenfilm

SU 1977. Oorlogsfilm van Joeri Oserov. Met o.a. Stepan Getsov, Loebomir Kabaktsjiev, Naum Shopov, Bogoesj Pasternak en Ladislav Hoedik.

Deze film is één van de meest overweldigende en grootse werken die geproduceerd werden in samenwerking met Tsjechoslowakije, Oost-Duitsland, Polen, Bulgarije, Roemenië en Hongarije. De film neemt in vier afzonderlijke speelfilms WO II onder de loep. De speciale nadruk van het epos ligt op de laatste twee jaren van de oorlog. USA-titel: SOLDIERS OF FREEDOM.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Naum Shopov op televisie komt.

Reageer