Mitsuo Hamada

Acteur

Mitsuo Hamada is acteur.
Er zijn 17 films gevonden.

Daikanbu

1969 | Misdaad

Japan 1969. Misdaad van Toshio Masuda. Met o.a. Tetsuya Watari, Chieko Matsubara, Mitsuo Hamada en Tamio Kawaji.

Goro, zoon van een prostituée en een onbekende vader, heeft een jonger zusje dat sterft van de honger.Hij ziet zich genoodzaakt om zich in de misdaad te begeven. Een politiefilm met de nadruk op de sociale achtergronden van de criminaliteit, waardoor deze algauw gaat moraliseren.

Fusha no aru Machi

1967 | Romantiek

Japan 1967. Romantiek van Kenjiro Morinaga. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Mitsuo Hamada, Izumi Ashikawa en Daisaburu Hirata.

De jonge Mariko twijfelt tussen twee bewonderaars, Natsukawa en Riziko. Een totaal oninteressant melodrama.

Yottsu no koi no Monogatari

1966 | Komedie

Japan 1966. Komedie van Katsumi Nishikawa. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Izumi Ashikawa, Chishû Ryû en Mitsuo Hamada.

Een welgestelde man besluit zijn vier dochters uit huis te sturen om ze te laten leren voor zichzelf te zorgen. Zwakke komedie die qua moraal te conformistisch is.

Yoake no Uta

1966 | Drama, Musical

Japan 1966. Drama van Koreyoshi Kurahara. Met o.a. Ruriko Asoaka, Mitsuo Hamada, Chieko Matsubara en Masumi Okada.

Een zangeres met een groot liefdesverdriet omdat haar vriend haar heeft verlaten, besluit zich sterk te maken als de beschermengel van een jong stel waarvan het meisje gedeeltelijk blind is. Een sentimentele musical die slechts van sociologisch belang is.

Chichi to Ko no Uta

1966 | Drama

Japan 1966. Drama van Buichi Saito. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Jukichi Uno, Tomoko Naraoka en Mitsuo Hamada.

Een meisje is vastbesloten om koste wat kost pianiste te worden. De dag voor haar eerste optreden krijgt ze een ongeluk waarbij ze een vinger verliest. Clichématig en zoetsappig melodrama over wilskracht en zelfoverwinning.

Uzushio

1965 | Drama

Japan 1965. Drama van Buichi Saito. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Mitsuo Hamada, Ken Yamauchi en Eijirô Tono.

Een meisje met weinig inkomsten dat net van school af is, wekt de tedere belangstelling van een jongen van haar eigen leeftijd. Een zeer bescheiden film die is geïnspireerd door een verhaal van Fumiko Hayashi, toentertijd één van de meest populaire schrijfsters uit Japan.

Seishun no Otoori

1965 | Komedie

Japan 1965. Komedie van Kenjiro Morinaga. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Tomoko Hamakawa, Mitsuo Hamada en Arihiro Fujimura.

Een idealistisch meisje maakt zich al vroeg geen illusies meer over de realiteit van het leven. Dramatische en pretentieloze komedie zonder echte kern.

Ai to Shi o Mitsumete

1965 | Romantiek

Japan 1965. Romantiek van Buichi Saito. Met o.a. Mitsuo Hamada, Sayuri Yoshinaga, Chishû Ryû en Jukichi Uno.

Een meisje waarvan door een tumor haar halve gezicht misvormd is, wordt in het ziekenhuis verliefd op een jongen van haar leeftijd en hij beantwoordt haar gevoelens. Het klassieke melodrama van de Japanse film uit de jaren 1960-1970.

Shiosai

1964 | Romantiek

Japan 1964. Romantiek van Kenjiro Morinaga. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Mitsuo Hamada, Daizaburo Hirata en Kayo Matsuo.

Op een eiland met slechts 1.400 bewoners wordt de zoon van een eenvoudige visser verliefd op de dochter van de rijkste man van het eiland. Een liefdesgeschiedenis van een redelijk niveau, geïnspireerd door één van de eerste Japanse romans die na WO II in het buitenland werden vertaald.

Hiko Shojo

1964 | Drama

Japan 1964. Drama van Kirio Urayama. Met o.a. Masako Izumi, Mitsuo Hamada, Asao Koike en Shoichi Ozawa.

Een jong meisje steelt om haar vader te helpen, maar zij merkt niet dat zij hierbij wordt geobserveerd. Een jeugddrama, dat niet zo spectaculair als zijn Amerikaanse soortgenootjes, maar toch de moeite waard.

Hikaru Umi

1964 | Komedie

Japan 1964. Komedie van Ko Nakahira. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Mitsuo Hamada, Yukiyo Toake en Koji Wada.

Het verhaal van een groep scholieren, 33 meisjes en slechts zeven jongens, vanaf het moment dat ze van school af zijn. Een komedie zonder enige samenhang, slechts geschikt voor de enge thuismarkt.

Aoi Sanmyaku

1964 | Komedie

Japan 1964. Komedie van Katsumi Nishikawa. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Mitsuo Hamada, Hideki Takahashi en Izumi Ashikawa.

De adolescente Shinko komt op een instituut dat naast een kasteel aan zee ligt. Haar vrolijke karakter brengt een ommekeer teweeg in de denkbeelden van leraren en medescholieren. Ondaks de forse knipoog naar westerse voorbeelden, is het een zeer onbenullige komedie.

Zerosen Kurokumo ikka

1963 | Oorlogsfilm

Japan 1963. Oorlogsfilm van Toshie Masuda. Met o.a. Yujiro Ishihara, Hideaki Nitani, Mitsuo Hamada en Misako Watanabe.

Als Japan tijdens WO II al aan de verliezende hand is, voert luitenant Tanimura juist het bevel over een groepje rauwe, weinig gedisciplineerde kerels ergens op de Salomon-eilanden. Techisch heeft de film misschien nog wel enige kwalitieiten, maar de nationalistische tendens die maar al te bekend van de propagandafilms is verderfelijk.

Wakai Tokyo no Yane no Shita

1963 | Komedie

Japan 1963. Komedie van Takeichi Saito. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Mitsuo Hamada, Ken Yamauchi, Yomosuke Ito en Kumiko Miyake.

De tegenspoed waardoor een familie uit de Japanse middenklasse bestaande uit vader, moeder en vijf kinderen, wordt getroffen. Een komedie vol verwikkelingen, beneden alle peil en misschien alleen vanuit sociologisch standpunt van belang.

Samurai no Ko

1963 | Komedie, Drama

Japan 1963. Komedie van Mitsuo Wakasugi. Met o.a. Shoichi Ozawa, Yoko Minamida, Mitsuo Hamada en Suzuko Tanaka.

Een familie die woont op een eiland in het noorden van Japan, moet verhuizen naar de grote stad. Onbetekenend familie- melodrama, waarvan het belang buiten eigen land te betwijfelen valt.

Kyupora no aru machi

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Kiriro Urayama. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Mitsuo Hamada, Yoshiro Ichikawa, Tokuko Sugiyama en Eijirô Tono.

Een jongeman leeft onder erbarmelijke omstandigheden met zijn vrouw, dochter en twee zoons. Op een dag besluit hij het gezin te verlaten. Een zwak moralistisch, sociaal drama, dat geschreven is door de beroemde regisseur Shohei Imamura.

Akai Tsuborni to Shiroi Hana

1963 | Komedie

Japan 1963. Komedie van Katsumi Nishikawa. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Mitsuo Hamada, Nobuo Kaneko, Mieko Takamine en Tanie Kitabayashi.

Shigeo en Tomiko, twee klasgenoten die onafscheidelijke vrienden zijn, zorgen ervoor dat hun beide vaders een zelfde soort vriendschap ontwikkelen. Een vrij onbeduidende film, duidelijk bestemd voor de huiskamer.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mitsuo Hamada op televisie komt.

Reageer