Uta Schmidt: cast en montage.
Er zijn 8 films gevonden.

Die verlorene Zeit

2011 | Drama, Oorlogsfilm

Duitsland 2011. Drama van Anna Justice. Met o.a. Alice Dwyer, Mateusz Damiecki, Dagmar Manzel en Susanne Lothar.

'Lief, waar ik ook ben, je bent in mijn hart, en ik zal op je wachten.' De woorden van Hannah (Dwyer) worden bewaarheid als ze na ruim dertig jaar tv-beelden ziet van de dood gewaande minnaar die haar hielp ontsnappen uit een concentratiekamp. Romantiek gedijt onder gedeeld leed, en filmmaker Anna Justice kreeg het met de juiste dosis fijngevoeligheid en diepgang voor elkaar om romantiek en de Holocaust te versmelten in een film die zowel de romanticus als de historicus kan bekoren. Internationaal uitgebracht als Remembrance.

Poll

2010 | Drama

Duitsland​/​​Oostenrijk​/​​Estland 2010. Drama van Chris Kraus. Met o.a. Paula Beer, Edgar Selge, Tambet Tuisk en Jeanette Hain.

In 1914 komt de dertienjarige Oda von Siering (Beer) in een groot familielandhuis aan de kust van Estland te wonen. Haar vader, een hertrouwde weduwnaar, is verzamelaar van medische curiosa, zoals tweehoofdige foetussen op sterk water. Wanneer Oda een gewonde Estlandse anarchist vindt, die door de Russen wordt gezocht, verstopt en verpleegt ze hem. Met aandacht en visuele gratie gemaakt drama geeft een mooi beeld van de spanningen aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Los gebaseerd op ervaringen van schrijfster Oda Schaeffer, oudtante van film- en operaregisseur Kraus.

Max Minsky und ich

2007 | Jeugdfilm

Duitsland 2007. Jeugdfilm van Anna Justice. Met o.a. Zoe Moore, Emil Reinke, Adriana Altaras, Kay Becker en Ralph Misske.

De dertienjarige Nelly (Moore), toekomstig astronoom, is uitsluitend geïnteresseerd in wetenschap, maar heeft plots een goede reden om zich te bekwamen in basketbal. Ze schakelt de hulp in van de jonge sterspeler Max Minsky (Reinke). Ondertussen zou haar joodse moeder graag zien dat Nelly zich voorbereidt op haar bar mitswa. In deze prima gemaakte jeugdfilm komen de kosmos, scheiding en het leven in grote stad Berlijn aan de orde. Holly-Jane Rahlens bewerkte haar eigen boek tot een scenario voor een film die met diverse prijzen werd onderscheiden, waaronder de Cinekid Award.

Vier Minuten

2006 | Drama

Duitsland 2006. Drama van Chris Kraus. Met o.a. Monica Bleibtreu, Hannah Herzsprung, Sven Pippig, Richy Müller en Stefan Kurt.

Traude Krüger werkt al zestig jaar als pianolerares in een vrouwengevangenis, maar ze had nooit eerder zo'n getalenteerde leerling als Jenny. Jammer dat het meisje niet van Mozart en Schumann houdt. De tegenstelling tussen de strenge, verbitterde Traude en de opstandige Jenny vormt het uitgangspunt van Vier Minuten. Regisseur Kraus weet hoe hij zijn publiek moet betoveren met opvallend acteerwerk en een saillant plot, maar hij bewijst weinig verstand te hebben van muziek, criminologie en psychologie. Het wordt gemaskeerd met een hoop valse romantiek, waarbij niets te raden overblijft.

Schwesterherz

2006 | Drama

Duitsland 2006. Drama van Ed Herzog. Met o.a. Heike Makatsch, Anna Maria Mühe, Marc Hosemann en Sebastian Urzendowsky.

Gejaagde platenlabelmanager Anne (Makatsch) nodigt veel jongere zus Marie (Mühe) uit om samen in Benidorm bij te bronzen. In het Spaanse vakantieoord zorgt een complex van factoren ervoor dat de twee van elkaar vervreemde vrouwen nader tot elkaar komen. Het door actrice/zangeres Makatsch en journaliste/dramaturge Johanna Adorján geschreven zusterportret concentreert zich op Anne, carrièreverslaafd en zichzelf kwijt. Visueel heeft Herzogs digitaal geschoten film - na Almost Heaven zijn tweede met Makatsch - het koele functionalisme van contemporain tv-drama. Het contrast met de warme vertolkingen kon nauwelijks groter zijn.

Almost Heaven

2005 | Drama, Komedie, Muziek

Duitsland 2005. Drama van Ed Herzog. Met o.a. Heike Makatsch, Nikki Amuka-Bird, Wotan Wilke Möhring, Katharina Schmalenberg en Ivan Shvedoff.

Doodzieke countryfanate/hobbyzangeres Helen (Makatsch) belandt in plaats van in de vliegmachien naar Nashville, Tennessee op een vlucht richting Kingston, Jamaica. Daar wordt de van Stetson tot cowboylaarzen in country-uniform uitgedoste naïevelinge meteen door rappe praatster Rosie (Amuka-Bird) opgelicht. Wat nu? Ziedaar de premisse van deze uit onwaarschijnlijkheden aaneengepunnikte kulkoek met goedgevoelkick als einddoel. Zoals meestal in films en documentaires over etnische muziekgenres met gevaarlijk hoog dansgehalte luidt hier de irritante onderliggende 'wijsheid' dat de bleekscheet pas opbloeit met tropenritmisch bewegende heupen. Voor Makatsch-fans net een passabel anderhalf uurtje, reggaehaters wandelen een ruim eindje om.

Mutanten

2002 | Drama

Duitsland​/​​Frankrijk 2002. Drama van Katalin Gödrös. Met o.a. Karoline Teska, Jacob Matschenz, Sabine Timoteo, Rebecca Scheurle en Peter Lohmeyer.

Dertienjarige Paula (Teska) is omringd door de verstikkende normaliteit van puberende leeftijdsgenoten en goedgemutste volwassenen in een aangeharkte wijk in een Duitse provinciestad. Maar Paula weet wel beter. In haar werkelijkheid bestaat het gepeupelte uit mutanten, geïnfecteerde wezens zonder enige emotie. Alleen de rebelse zestienjarige Jens (Matschenz) is normaal, sinds zijn ouders zijn omgekomen. Tijdens een tocht in een gestolen auto komen de tieners tot de ontdekking dat hun overlevingsstrategieën niet zaligmakend zijn en dat ze hun zielenheil elders en op een andere manier moeten zoeken. Regisseur Gödrös verfilmde haar eigen boek en produceerde een roadmovie die het uitstekend deed in het festivalcircuit.

La voce della luna

1990 | Fantasy, Drama, Experimenteel, Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1990. Fantasy van Federico Fellini. Met o.a. Roberto Benigni, Paolo Villaggio, Nadia Ottaviani, Marisa Tomasi en Susy Blady.

Verrukkelijke surrealistische reis waar mensen gek tegenaan zullen hikken, maar die bij Fellini-liefhebbers erg in de smaak zal vallen. Voor het eerst is de film gemaakt naar een roman, Il poema dei lunatici van Ermanno Cavazzoni. Het gaat over de avonturen van demente dromers in een Emilliaanse stad, te beginnen met Salvini die praat tegen de natuur en die gehypnotiseerd wordt door de maan. Hij houdt van Aldina, maar wordt afgewezen. De film is één lange droom van gedachten en poëzie, die oplost in moderne chaos. Prachtige rolbezetting vol verrukkelijke types. Technisch uitstekend. Tonio Delli Colli stond achter de camera. Fellini, Tullio Pinelli en voornoemde Cavazzoni schreven het scenario. De decors zijn van Dante Ferretti en de montage was in handen van Nino Baragli.