Yuen Biao

1957 Acteur

Yuen Biao (1957) is acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

Rob-B-Hood

2006 | Komedie, Actiefilm

Hongkong SAR van China 2006. Komedie van Benny Chan. Met o.a. Jackie Chan, Louis Koo, Michael Hui en Yuen Biao.

Is een filmster op z'n retour? Zadel hem op met een kleine - doldwaas succes verzekerd. Het overkwam eerder onder meer Schwarzenegger en Travolta, nu mag Hongkong-actiester Jackie Chan onbeholpen luiers verschonen, flessen geven en slaapliedjes zingen. Hij speelt een sympathieke loser met gokschulden die uit wanhoop een baby kidnapt. Chan bewees al vaker prima uit de voeten te kunnen met slapstick, maar het (mede door hemzelf geschreven) script van Rob-B-Hood is wel erg ongeïnspireerd. Gelukkig is er zoals altijd een handvol fraai gechoreografeerde stunts.

Jackie Chan: My Story

1998 | Documentaire, Actiefilm

Hongkong SAR van China/Verenigde Staten 1998. Documentaire van Jackie Chan. Met o.a. Charles Chan, Willie Chan, Emil Chau, Joe Eszterhas en Whoopi Goldberg.

Deze documentaire die direct op video uitkwam (en ook op DVD, die met de vermaarde weggelaten sc[KA2]ene`s verkrijgbaar is) staat er twee maal op: [KA1]e[KA1]en keer in het Chinees (72 minuten) en [KA1]e[KA1]en keer in het Engels (74 minuten). Veel fragmenten, samenvattingen, trailers, stunts, en actie met Jackie die de kijker uitlegt hoe hij het deed of wat zijn ideeën waren. Ook leer je de verschillen kennen tussen Amerikaanse en Aziatische versies. Hij vertelt ons over zijn carrière, met namen zijn stuntwerk voor de legendarische Bruce Lee. Hoe het ook zij, wie heeft er geen bewondering voor 's werelds grootste actie- en stuntman? Het scenario is van Bey Logan, die Jackie ook nog interviewt. Flitsend voer, vooral voor zijn talloze fans. 1.33:1, Dolby Digital 2.0, surround.

Once Upon a Time in China

1991 | Actiefilm, Historische film

Hongkong SAR van China 1991. Actiefilm van Tsui Hark. Met o.a. Jet Li, Yuen Biao, Rosamund Kwan, Jacky Cheung en Kent Cheng.

Aan het einde van de 19de eeuw wil de jonge kung fu meester Wong Fei Hung China uit de handen van de machtige koloniale overheersers redden.

Above the Law

1990 | Misdaad, Actiefilm

Hongkong SAR van China/Verenigde Staten 1990. Misdaad van Corey Yuen. Met o.a. Cynthia Rothrock, Roy Chiao, Yuen Biao en Karen Sheperd.

De Amerikaanse exponente van martial arts Rothrock speelt hier de detective Sandy Jones die de opdracht krijgt een moordenaar op te sporen. Een kroongetuige van een drugsaffaire werd met name voor de rechtszaak vermoord. De verdachte drugsbazen gaan vrijuit. De Chinees, die met de zaak is belast, is woedend en besluit het recht in eigen eigen handen te nemen en hij brengt een verdachte om. Sandy Jones verdenkt hem, uiteraard, want bij dit soort films moet je je verstand op nul zetten, maar iemand is hem voor geweest... Zoveelste in Hong Kong gedraaide martial arts-Chow productie, die daar meteen volle zalen lokt. In de andere rest van de wereld belanden dit soort spullen meteen op de rekken van de videozaken. Het verhaal werd geschreven door Barry Wong en Szeto Chuek Hon. Enkele spectaculaire actie- scènes dragen de merkstempel van Raymond Chow.

Dragons Forever

1988 | Komedie, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1988. Komedie van Samo Hung. Met o.a. Jackie Chan, Samo Hung, Yuen Biao, Deannie Yip en Pauline Yeung.

Levendige produktie met drie populaire kung fu-acrobaten. Hung, Chan en Biao zijn de sterren, dus het verhaal doet er weinig meer toe. Het publiek dat naar dit soort films gaat wil zich vermaken, en dat kan met deze standaard Kantonese slapstick. Chan is verkleed als heer en probeert af en toe serieus voor advocaat door te gaan.

Wheels Of Meals

1986 | Actiefilm, Komedie

Hongkong SAR van China 1986. Actiefilm van Samo Hung. Met o.a. Jackie Chan, Samo Hung, Yuen Biao, Cheung Chung en Lola Forner.

Jackie Chan de komische tegenhanger van Bruce Lee, probeert hier een schone dame in moeilijkheden te redden uit het prostitutiemilieu en haar souteneurs een hak te zetten. Veel actie, maar wel formule-werk. Dat kan de echte fans niets schelen.

Twinkle, Twinkle Lucky Stars

1986 | Komedie, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1986. Komedie van Samo Hung. Met o.a. Jackie Chan, Yuen Biao, Samo Hung, Richard Ng en Charles Chin.

Chan, Hung en Biao de 'Lucky Stars' weer in actie; dit keer om een fraaie politieagente te ondersteunen als er gangstermoorden gepleegd worden op haar collegae.

The Millionaires-Express

1985 | Komedie, Avonturenfilm

Hongkong SAR van China 1985. Komedie van Samo Hung. Met o.a. Samo Hung, Yuen Biao, Eric Tsang en Olivia Cheng.

Een vlotte combinatie van komedie en actie in western-stijl, maar 'made in Hong Kong', gesitueerd in China, compleet met de Shanghai-Expres uit 1930. Een aan de spoorlijn gelegen bordeel heeft geen klandizie, zodat de baas van het rode paleis besluit de trein te stoppen, terwijl een bende deze juist op die plaats wil overvallen. Veel geknal en soepel geknok en de film is voorbij voordat je het weet.

Wheels on Meals

1984 | Actiefilm, Komedie

Hongkong SAR van China/Spanje 1984. Actiefilm van Sammo Hung Kam-Bo. Met o.a. Sammo Hung Kam-Bo, Yuen Biao, Jackie Chan en Lola Forner.

Zorgeloze Thomas en David (Chan en Yuen) exploiteren een hightech lunchbus in de straten van Barcelona. Terwijl ze de zaak vrijwaren van lastige klanten met behulp van soepele kungfu, valt het duo voor de charmes van dief Sylvia (Lola Forner), de vrouw die conform de kungfu-scenarioconventies in de loop van het verhaal moet worden gered uit handen van een boze vechtjas. Legendarische Jackie Chan-film vanwege de uitgekiende balans tussen imponerende kungfu, wilde achtervolgingen en goed getimede humor. De titel is gekozen omdat de titels van twee eerdere films van de producent begonnen met een M en flopten.

Shu Shan

1983 | Actiefilm, Fantasy, Horror, Avonturenfilm

Hongkong SAR van China 1983. Actiefilm van Tsui Hark. Met o.a. Adam Cheng, Lau Chung Yan, Yuen Biao, Meng Hai en Brigette Lin.

Na een spiritueel komisch begin, slaat deze martial-artsfilm om in een duizelingwekkende draaikolk van speciale effecten, bizarre decors, goden, krijgers, duivels en tovenaars. Na het zien van deze film moet u waarschijnlijk uw oogarts raadplegen!

The Young Master

1980 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1980. Actiefilm van Jackie Chan. Met o.a. Jackie Chan, Wei Pei, Yuen Biao, Check Kin en Wang Ing Sik.

Tiger wordt door de kung-fu-meester van school gestuurd, als blijkt dat hij de school verraden heeft. Hij raakt in de misdaad verzeild, maar zijn vriend Dragos gaat hem zoeken. Alles komt weer goed als Tiger de misdadiger Kam weet te vangen. Ook voor mensen die niet van kung-fu houden is dit een leuke film.

Shaolin Men

1975 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1975. Actiefilm van John Woo. Met o.a. Jackie Chan, Tio-liang Tan, James Tien, John Woo en Yuen Biao.

Een schurk met een ijzeren klauw (Tien) probeert met de hulp van een bende in China de Shaolin-krijgers uit te roeien. Flash Legs Tan (Chan), een begenadigd leerling der Shaolin, krijgt de opdracht hem op te sporen en definitief te bekampen. Flash Legs Tan doet zich voor als een arme boer, ontmoet de grote boef, en smeedt een vriendschappelijke band, maar later verliezen ze elkaar uit het oog tot het ultieme, langdurige eindgevecht. Deze voorspelbare, traditionele kung-fu film is vooral aan de lange kant, waaraan je kunt zien dat oosterse krijgskunst-rolprenten ook onderhevig zijn aan de veranderende smaak van het publiek en ontwikkelingen die de Hong Kong-cinema doormaakt. Ook bekend als COUNT DOWN IN KUNG FU, SHAO LIN MEN, STRIKE OF DEATH en DRAGON FOREVER, deze laatste betreft de Duitse (!) titel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yuen Biao op televisie komt.

Reageer