Louise Vesth: productie.
Er zijn 14 films gevonden.

The Promised Land

2023 | Historische film, Drama

Denemarken 2023. Historische film van Nikolaj Arcel. Met o.a. Mads Mikkelsen, Simon Bennebjerg, Amanda Collin, Melina Hagberg en Kristine Kujath Thorp.

Episch historisch drama over de vaderloze kapitein Ludvig von Kahlen (Mads Mikkelsen op z’n meest stoïsch), die ervan overtuigd is dat zijn vader van adel was en hij daarom recht heeft op een stukje land. Dat krijgt hij uiteindelijk ook, maar eerder als belediging, want het is bijzonder dorre grond in Jutland. Toch lijkt de kapitein er – zeer tegen de zin in van de daar heersende landeigenaar Frederik De Schinkel – toch een succes van te maken. De originele titel Bastarden (‘bastaard’) is veel toepasselijker dan het nogal slappe The Promised Land, want deze film en de personages zijn ruw, direct en onverzettelijk. Regisseur Nikolaj Arcel werkte eerder al samen met Mikkelsen voor A Royal Affair.

The House That Jack Built

2018 | Thriller, Drama, Horror

Denemarken​/​​Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Zweden 2018. Thriller van Lars von Trier. Met o.a. Matt Dillon, Bruno Ganz, Uma Thurman, Riley Keough en Siobhan Fallon Hogan.

De Jack uit de titel is een onooglijk mannetje (Matt Dillon met uilenbril), dat naar eigen zeggen zestig moorden heeft gepleegd. In de film zien we hem in vijf verschillende hoofdstukken aan het werk bij het plegen van enkele van die steeds gruwelijker wordende moorden. De goede verstaander begrijpt dat Jack het alter ego van Von Trier is en dat de moorden - die in de film worden omschreven als kunstwerken - Von Triers films zijn. The House That Jack Built is te sadistisch en zelfingenomen voor de meesten, maar zit ook vol eigenzinnige en beklijvende ideeën en beelden. Vintage Von Trier dus.

Du Forsvinder

2017 | Drama

Denemarken 2017. Drama van Peter Schønau Fog. Met o.a. Trine Dyrholm, Nikolaj Lie Kaas, Teis Bayer, Meicke Bahnsen en Michael Nyqvist.

Na de operatie voor een hersentumor is schooldirecteur Frederik (Kaas) nooit meer dezelfde. Maar is de verduistering van ruim een ton schoolgeld - gedaan toen de tumor nog niet ontdekt was - hem nu aan te rekenen of niet? Fog pakt het in deze film bijna wetenschappelijk aan. Met lange, bespiegelende voice-overs van Frederiks vrouw Mia (een heel goede Dyrholm), en een rechtszaak waarin de voors en tegens nog eens breed worden uitgemeten. Intrigerend, maar ook afstandelijk. De in juni 2017 overleden Michael 'Millennium' Nyqvist speelt Frederiks advocaat Bernard, op wie Mia stiekem verliefd wordt.

The Day Will Come

2016 | Drama

Denemarken 2016. Drama van Jesper W. Nielsen. Met o.a. Lars Mikkelsen, Sofie Gråbøl, Lars Ranthe, Harald Kaiser Hermann en Albert Rudbeck Lindhardt.

Denemarken, 1967. Wanneer hun alleenstaande moeder ernstig ziek wordt, zit er voor de broertjes Erik en Elmer niets anders op dan een enkeltje internaat. Meteen is duidelijk dat de jongens een helse tijd tegemoet gaan: de school wordt geleid door een sadistische directeur (Mikkelsen) en het personeel varieert van laf tot ronduit verknipt. Het scenario van Søren Sveistrup (van hitserie The Killing) is gebaseerd op ervaringen van oud-leerlingen van het Deense Godhavn-internaat. Regisseur Nielsen en zijn uitstekende cast maakten er een sfeervolle, geloofwaardige, maar soms haast ondraaglijk ellendige film van.

De noodkreet in de fles

2016 | Thriller, Drama, Misdaad

Denemarken​/​​Duitsland​/​​Zweden​/​​Noorwegen 2016. Thriller van Hans Petter Moland. Met o.a. Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Pål Sverre Hagen en Jakob Ulrik Lohmann.

Deel drie in serie verfilmingen van de politiethrillers van de Deense bestsellerauteur Jussi Adler-Olsen over de cynische inspecteur Carl Mørck en zijn van oorsprong Syrische collega Assad. Beiden werken voor Afdeling Q, die zich uitsluitend richt op oude, onopgeloste zaken. In De noodkreet in de fles (Engelse titel: Conspiracy of Faith) onderzoeken Mørck en Assad een religieuze gek die telkens twee broers en/of zussen ontvoert, er vervolgens een ombrengt en de ander laat leven. De noodkreet in de fles is spannend, goed verteld, en mede dankzij de topacteurs in de hoofdrollen, vaak erg grappig.

De vrouw in de kooi

2013 | Thriller, Misdaad, Mysterie

Denemarken​/​​Duitsland​/​​Zweden 2013. Thriller van Mikkel Nørgaard. Met o.a. Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Sonja Richter, Rasmus Botoft en Eric Ericson.

In deze film lopen twee verhaallijnen door elkaar. Of eigenlijk naar elkaar toe. In de eerste wordt een jonge politica ontvoerd en in een kooi gevangen gehouden. In de tweede volgen we de norse inspecteur Carl Mørck, die vijf jaar later haar zaak opnieuw onderzoekt. De film is gebaseerd op De vrouw in de kooi van bestsellerauteur Jussi Adler-Olsen en is een heel behoorlijke politiethriller, die ook als je het boek gelezen hebt nog steeds spannend is. Veel klopt, en toch ontbreekt er iets: verrassing.

On the Edge

2014 | Drama

Denemarken​/​​Zweden 2014. Drama van Christian E. Christiansen. Met o.a. Cyron Melville, Jakob Oftebro, Danica Curcic en Joakim Ingversen.

Vrienden Martin en Nikolaj, beiden werkzaam in een garage in Kopenhagen, storten zich elk weekend in de wereld van de illegale straatraces, waar glanzende bolides, pompende rapmuziek, rivaliserende bendes en halfnaakte vrouwen de boventoon voeren. Tot ze op een avond een dodelijk ongeluk veroorzaken en één van hen in de gevangenis belandt, waarna hun vriendschap en loyaliteit danig op de proef worden gesteld. Teleurstellend mengsel van op Amerikaanse leest gestoelde actiescènes en Scandinavisch melodrama, al maakt de talentvolle jonge cast veel goed.

Nymphomaniac

2013 | Drama, Erotiek

Denemarken​/​​Duitsland​/​​België​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 2013. Drama van Lars von Trier. Met o.a. Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Shia LaBeouf, Uma Thurman en Christian Slater.

Nymphomaniac bestaat uit 2 delen. Tijdens de aftiteling van deel 1 zijn al beelden te zien van het nóg explicietere tweede deel.

Nymphomaniac: Vol. I (117 min.)
Nadat de tikje wereldvreemde Seligman (Skarsgård) haar voor dood op straat heeft gevonden, begint Joe (Gainsbourg) hem in zijn woninkje haar levensverhaal te vertellen. Het is een aaneenschakeling van seksuele aberraties, die door Von Trier zonder terughoudendheid in beeld worden gebracht. De seks wordt afgewisseld met gevatte verhandelingen over vliegvissen, nagels knippen, muziek en bomen. De raamvertelling is wat looiig, maar in de zeer diverse hoofdstukken toont Von Trier zijn ongebreidelde meesterschap.

Nymphomaniac: Vol. II (123 min.)
Nadat de zonderling Seligman (Skarsgård) haar voor dood op straat heeft gevonden, begint Joe (Gainsbourg) hem in zijn woninkje haar levensverhaal te vertellen. In het eerste deel vertelde ze hoe ze zich ontpopte als nymfomane, in dit tweede deel vervolgt ze haar verhaal. Net als in het eerste deel worden haar seksuele escapades behoorlijk expliciet in beeld gebracht. En ook in dit tweede deel worden verschillende episodes doorspekt met filosofische bespiegelingen. In Deense bioscopen werden de twee delen achter elkaar vertoond, met halverwege gelukkig een kwartiertje pauze.

A Royal Affair

2012 | Historische film, Drama, Romantiek

Denemarken​/​​Zweden​/​​Tsjechië 2012. Historische film van Nikolaj Arcel. Met o.a. Mads Mikkelsen, Mikkel Boe Følsgaard, Alicia Vikander en Trine Dyrholm.

Kostuumdrama boordevol intriges, dat pendelt tussen episch koningsdrama en kasteelromantiek, van de scenaristen van The Girl with the Dragon Tattoo. Over de verlichte Duitse arts Struensee (Mikkelsen), die aan het eind van de achttiende eeuw als lijfarts van de psychisch gestoorde Deense koning Christiaan VII (Følsgaard) opklimt tot minister en feitelijk leider van het land. Maar als zijn affaire met de jonge koningin (Vikander) aan het licht komt, wordt dat snel weer rechtgezet. De film werd genomineerd voor een Oscar en een César, Følsgaard en het script wonnen de Zilveren Beer in Berlijn.

Melancholia

2011 | Sciencefiction, Drama

Denemarken​/​​Zweden​/​​Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Italië 2011. Sciencefiction van Lars von Trier. Met o.a. Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Kiefer Sutherland, Charlotte Rampling en John Hurt.

De aarde wordt bedreigd door een andere planeet - Melancholia - die in grote vaart komt aanvliegen. De film volgt twee zussen (Dunst en Gainsbourg), die elk op hun eigen manier met de dreigende ondergang omgaan. Een wonderschone, grappige en indrukwekkende film over het einde van de wereld. Dunst kreeg in Cannes een Gouden Palm voor haar rol. Onverwacht - omdat Von Trier tijdens een persconferentie met een ongelukkige sarcastische opmerking de festivalleiding tegen zich in het harnas had gejaagd - maar verdiend.

ID:A

2011 | Thriller

Denemarken 2011. Thriller van Christian E. Christiansen. Met o.a. Tuva Novotny, Carsten Bjørnlund, Flemming Enevold, Arnaud Binard en John Buijsman.

Identiteit anoniem, daar slaat de titel van deze vlotte Deense thriller op. Het geval wil namelijk dat de mevrouw in de hoofdrol niet weet wie ze is. Wat ze wel weet is dat ze wakker werd op een rots in een bergbeek in de Franse Pyreneeën met twee miljoen euro en een pistool op zak. Haar Deense accent doet haar naar het noorden spoeden - via Rotterdam - terwijl ze wordt opgejaagd door schietgrage gangsters. Nonsens alom, maar het acteerwerk is solide, evenals de montage, cameravoering en plotwending.

Zoomerne

2009 | Familiefilm

Denemarken 2009. Familiefilm van Christian E. Christiansen. Met o.a. Frederik Ludvig Mansa, Sophus Emil Løkkegaard, Emilie Løvenstein Vegeberg en Kristian Ibler.

Tim (Mansa) zou graag Thea (Vegeberg) als vriendinnetje hebben, zijn beste vriend Alexander (Løkkegaard) wil beter scoren op school. Samen bedenken ze een plan dat onder meer een robot, een bouwtekening van hun schoolgebouw en tientallen bewakingscamera's omvat. Goedgemutste, avontuurlijke jeugdfilm rond twee ondernemende jongens met spionageplannen die misschien een beetje boven hun hoofd uit groeien. Geproduceerd door Zentropa, de productiemaatschappij die de Dogma-beweging op de kaart zette.

How to Get Rid of the Others

2007 | Komedie

Denemarken 2007. Komedie van Anders Rønnow-Klarlund. Met o.a. Søren Pilmark, Louise Mieritz, Søren Fauli en Poul Glargaard.

Bureaucraten en rechts-extremistische militairen hebben een congsie gesloten om zich te ontdoen van het relatief kleine deel van de Deense bevolking dat het grootste deel van de sociale premies opsoupeert. Het extreme uitgangspunt is intrigerend, maar het is de regisseur vooral te doen om grove grappen

Wallah Be

2002 | Familiefilm, Drama, Jeugdfilm

Denemarken 2002. Familiefilm van Pia Bovin. Met o.a. Adam Gilbert Jespersen, Nour El-Foul, Nadia Bøgild, Jesper Lohmann en Murad Mahmoud.

In de charmante Deense jeugdfilm Wallah Be wil de jonge Aksel moslim worden. Gewoon, omdat dat cool is. 'Ga je dan ook stelen en bij een bende?', wil de Marokkaanse vader van een klasgenootje weten. Het valt Aksel niet mee; hij heeft een hond, houdt van varkensvlees, en weet niet precies waar Mekka ligt. Zijn moeder en zus zouden eigenlijk een sluier moeten dragen, maar weigeren. Zijn gescheiden, alcoholistische vader heeft minder moeite met Aksels bevlieging; het is beter dan Pokémon-kaarten verzamelen. Wallah Be, het speelfilmdebuut van Pia Bovin, is vakkundig gemaakt amusement. Op het Cinekid filmfestival won de film de juryprijs.