Klaus Piontek: cast.
Er zijn 13 films gevonden.

Der Hauptmann von Köpenick

1997 |

Duitsland​/​​Zwitserland​/​​Oostenrijk 1997. Frank Beyer. Met o.a. Harald Juhnke, Udo Samel, Elisabeth Trissenaar, Hermann Beyer en Katharina Thalbach.

Die Männer vom K3 - Geschäft mit dem Tod

1995 | Misdaad

Duitsland 1995. Misdaad van Michael Knof. Met o.a. Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz en Klaus Piontek.

Voor de ingang van het Hamburgse perscentrum wordt een zwaar gewonde man gevonden, gekleed in een pyjama met daarover een badjas. Hij heeft ernstige brandwonden die veroorzaakt zijn door chemische stoffen. Hierdoor gaat de politie snuffelen bij het chemische bedrijf Steinhausen, waar het slachtoffer op het laboratorium werkte. De directie, Dr. Kroll (Piontek) en Dr. Richard Jordan (Schubert), bewaren het stilzwijgen en als manager Peter Sommer (Gudzuhn) de vuile was buiten wil hangen, proberen ze hem in de kiem te smoren. Tenslotte blijkt dat de firma Steinhausen zich bezighoudt met de illegale export van stoffen voor de chemische ooorlogsvoering, maar voordat het zo ver is, zijn er nog een aantal onverkwikkelijke verwikkelingen. Het scenario van Harald Vock bevalt de nodige complexe zaken, maar als geheel blijft de film je toch maar nauwelijks bij. Het spel en de regie zijn zeker niet slecht, maar meer als een niet onprettige tijdspassering als er niets beters te zien is, is deze film toch niet.

Das Versprechen

1995 | Romantiek, Drama

Duitsland​/​​Frankrijk 1995. Romantiek van Margarethe von Trotta. Met o.a. Corinna Harfouch, Meret Becker, August Zirner, Anian Zollner en Jean-Yves Gaultier.

De film begint in 1961 als de Berlijnse Muur wordt opgetrokken. Een stel jongeren, w.o. Sophie en Konrad, willen hem smeren door de riolen, maar Konrad treuzelt omdat zijn schoenveter losraakt en versteent op het moment suprëme als een VOPO- patrouillewagen nadert. Een poging van Sophie om hem te laten op te laten halen door een passeur mislukt.

Tatort - Singvogel

1994 | Mysterie

Duitsland 1994. Mysterie van Michael Knof. Met o.a. Manfred Krug, Charles Brauer, Mark Keller, Günter Junghans en Rüdiger Vogel.

Harald Holland (Junghans) zit wegens een roofoverval, waarbij miljoenen werden buitgemaakt achter de tralies. Zijn vrouw is vermoord. Het onderzoek van het rechercheursduo Stoever (Krug) en Brockm[KA3]oller (Brauer) leidt al heel snel naar de gevangenis en Harald beschuldigt de peetvader van de petoet Ronny (Kremer) ervan de opdracht te hebben gegeven om de liquidatie uit te voeren, omdat hij het grootste deel van de nimmer gevonden buit opeist. Ondanks deze informatie raakt de zaak op een dood spoor als Harald die vergeefs om overplaatsing vroeg, ook wordt koud gemaakt. Nu worden Stoever en Brockm[KA3]oller geconfronteerd met een omerta on de gevangenis. De oplossing komt pas als zij smeris Lukas Thorwald (Keller) als informant de bajes insluizen. Het scenario van Willi Voss bevat een overdosis aan clichés en het is veel te onwaarschijnlijk, waardoor de plot hevig ontsierd wordt.

Der Traum vom Elch

1986 | Drama

Oost Duitsland 1986. Drama van Siegfried Kühn. Met o.a. Katrin Saß, Marie Gruber, Christian Steyer, Detlef Heinze en Klaus Piontek.

Een nogal ingewikkeld psychologisch verhaal waarin Anne, een gescheiden vrouw, haar onfortuinlijke liefde probeert te geven aan een man die haar uit zijn gevoelsleven heeft gebannen. Omdat ze een moderne en onafhankelijke vrouw is, zoekt ze haar geluk in een nieuwe relatie, maar ze kan haar vroegere echtgenoot niet vergeten. De ex komt overigens nooit in beeld. Op nogal clichématige wijze worden de uiteenlopende gemoedsstemmingen in beeld gebracht.

Sachsens Glanz und Preußens Gloria - Gräfin Cosel

1985 | Drama, Historische film

Oost Duitsland 1985. Drama van Hans-Joachim Kasprzik. Met o.a. Marzena Trybala, Dietrich Körner, Alfred Struwe, Jan Spitzer en Klaus Piontek.

De keurvorst van Sachsen, Adolf Magnus Freiherr von Hoym (Piontek) zet zijn gade Anna Constantia (Trybala) in bij een weddenschap. Hij verliest en hierdoor wordt Anna de ma[KA4]itresse van August de Tweede (K[KA3]orner), de koning van Polen, die haar de titel van gravin Cosel schenkt. Anna Constantia die August probeert zijn belofte te laten houden om haar te huwen, krijgt invloed aan het hof van Sachsen. Aan het Poolse hof wint een rivale aan invloed, terwijl Anna Constantia naar Pillnitz wordt verbannen. Ze gaat echter niet bij de pakken neerzitten en vlucht naar Pruisen, waar ze de aartsvijand van August, de koning van Pruisen Friedrich Wilhelm de Eerste (Mühlstädt), om hulp vraagt. Dit romantische melodrama dat speelt in 1712 in de barokperiode, is voor een kostuumstuk uit het boeren- en arbeidersparadijs van vadertje Honecker verrassend goed, net alsof de Oostduitse makers naar iets anders verlangden, hoger en beter, dat echter voor hen ongrijpbaar bleef. Werd uitgezonden in drie individuele delen die geproduceerd werden tussen 1983 en 1987 met verschillende titels, deels dezelfde hoofdrollen en verder een wisselende bezetting. Deze aflevering wordt meestal in twee delen uitgezonden. Het scenario is van Albrecht Börner en regisseur Kasprzik naar de roman van Josef I. Kraszewski. Het camerawerk is van Horst Hardt. Vervolg: SACHENS GLANZ UND PREUßENS GLORIA - BRŸHL.

Die vertauschte Königin

1984 | Familiefilm, Fantasy

Oost Duitsland​/​​Duitsland 1984. Familiefilm van Dieter Scharfenberg en Dieter Scharefnberg. Met o.a. Ursula Karusseit, Kurt Böwe, Klaus Piontek, Christian Steyer en Michèle Marian.

Kleurloze, moralistische verfilming van een oeroud verhaal over een uiterst vervelende koningin, die haar onderdanen het leven zuur maakt. Zij lijkt echter zeer veel op de vrouw van de smid. De hofnar weet met hulp van de smidsvrouwe en door een list het tweetal van plaats te laten wisselen waardoor rust en welvaart terugkeren in het rijk. Regisseur Scharfenberg schreef zijn eigen scenario. Het camerawerk is van Jürgen Kruse.

Der Aufenthalt

1983 | Oorlogsfilm, Drama

Oost Duitsland 1983. Oorlogsfilm van Frank Beyer. Met o.a. Sylvester Groth, Fred Düren, Klaus Piontek en Matthias Günther.

Harde, pessimistische film gebaseerd op feiten. Op 19-jarige leeftijd wordt de schrijver Hermann Kant gevangengenomen door oprukkende Russische troepen aan het Oostfront. Bij vergissing wordt hij aangezien voor een nazi-beul en door Poolse ondervragers in een speciale gevangenis voor oorlogsmisdadigers gefolterd. Ook zijn medegevangenen willen hem zien bekennen alvorens ze hem in hun midden aanvaarden. De afstandelijkheid van de regie doet afbreuk aan de potentiële impact van de film. De vertolking van Groth is ook niet altijd overtuigend.

Der Spiegel des grossen Magus

1978 | Familiefilm, Fantasy

Oost Duitsland 1978. Familiefilm van Dieter Scharfenberg. Met o.a. Ebenhard Esche, Juraj [KA8]Duriak, Klaus Piontek en Günther Naumann.

Een weinig originele film, waarin Hanna wordt ontvoerd door een magiër. De herder gaat op zoek naar haar, maar vindt op zijn weg de filmisch magere toverkunsten van magiër Magus. Kijk met de ogen dicht, en luister naar de opmerkelijk goede filmmuziek.

Polizeiruf 110: Die Abrechnung

1977 | Misdaad

Oost Duitsland 1977. Misdaad van Peter Vogel. Met o.a. Sigrid Göhler, Jürgen Frohriep, Anne-Kathrein Kretschmar, Gerd Biewer en Ulrich Thein.

Deze aflevering wijkt behoorlijk af van de anderen, omdat hij grotendeels als flashback gefilmd is. Het leven van een veroordeelde wegens een zwaar misdrijf wordt gereconstrueerd. Tevens wordt de strafmaat uitgelegd. De nadruk viel op het opvoedkundige aspect, het onderzoek dat met groot geduld door de politie werd verricht en een beeld dat men van de dader optrekt. Het scenario is van Eberhard Görner naar motieven van een roman van Hasso Mager. Zoals kenmerkend voor de serie, is deze film niet helemaal lipsynchroon, soms slecht belicht en werden de verkeerde contrasten toegepast in de kostuums en de decors. Aflevering 49.

Der Meisterdieb

1977 | Fantasy

Duitsland 1977. Fantasy van Wolfgang Hübner. Met o.a. Margit Bendokat, Dieter Franke en Klaus Piontek.

Deze aflevering wijkt behoorlijk af van de anderen, omdat hij grotendeels als flashback gefilmd is. Het leven van een veroordeelde wegens een zwaar misdrijf wordt gereconstrueerd. Tevens wordt de strafmaat uitgelegd. De nadruk viel op het opvoedkundige aspect, het onderzoek dat met groot geduld door de politie werd verricht en een beeld dat men van de dader optrekt. Het scenario is van Eberhard Görner naar motieven van een roman van Hasso Mager. Zoals kenmerkend voor de serie, is deze film niet helemaal lipsynchroon, soms slecht belicht en werden de verkeerde contrasten toegepast in de kostuums en de decors. Aflevering 49.

Das Mädchen auf dem Brett

1967 | Drama, Sportfilm

Oost Duitsland 1967. Drama van Kurt Maetzig. Met o.a. Christiane Lanzke, Hanjo Hasse en Klaus Piontek.

Een schoonspringster moet de teleurstelling verwerken over het mislukken van een belangrijke sprong. Gelukkig zijn er vriendelijke mensen die haar daarbij helpen.

Klaun Ferdinand a raketa

1962 | Familiefilm, Sciencefiction

Tsjechoslowakije​/​​Tsjechië 1962. Familiefilm van Jindrich Polák. Met o.a. Fred Düren, Eva Hrabětová, Hanuš Bor, Vladimír Horka en Arthur Neubert.

Alarm in de stad! Een buitenaardse raket is in aantocht. Iedereen vlucht voor het aanstormende gevaar weg om zich in veiligheid te brengen. De enige die van dit alles niets merkt is clown Ferdinand (D[KA5]uren), die zich klaarmaakt om op te treden. Onderweg naar het theater ontmoet hij drie kinderen, die hem op de hoogte brengen van het gevaar. En inderdaad, even later wordt zijn wagentje gekaapt door het ruimteschip, terwijl hijzelf en de kinderen er nog in zitten. SF- verhaal voor de allerkleinsten. Er wordt geen rekening gehouden met wetenschappelijke logica en de speciale effecten staan op het peil van het Amerikaanse seriewerk uit de jaren 1930-40. De E.T. van dienst is een metalen schepsel dat voor een robot moet doorgaan. Het is zeer de vraag of deze prent kinderen van nu nog kan boeien. Het veel te onschuldige en brave scenario is van Polák en Ota Hofman. Zonder veel fantasie in beeld gebracht door Jan Kališ.