Ralf Hildenbeutel

Componist

Ralf Hildenbeutel is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Burg Schreckenstein

2016 | Jeugdfilm

Duitsland 2016. Jeugdfilm van Ralf Huettner. Met o.a. Maurizio Magno, Chieloka Nwokolo, Eloi Christ, Benedict Glöckle en Caspar Kryzsch.

Duitse acteur, komiek, soldaat (WO II) en kinderboekenschrijver Oliver Hassencamp (1921-1988) fabriceerde tussen 1959 en 1988 een lijvige kinderboekenserie over de avonturen van een stel internaatkinderen in Burg Schreckenstein. Hij baseerde zijn schrijfwerk op zijn eigen tijd in Internat Schule Schloss Salem, een elitaire kostschool die probeerde de jeugd trots voor Duitsland bij te brengen na de nederlaag van WO I. Hassencamp droeg zijn steentje bij met zijn nostalgische Schreckenstein Heimat-boeken. Filmmaker Ralf Huettner conserveerde Hassencamps Duitse sprookje in deze eerste verfilming, waarin vlees noch vis zegeviert.

Ausgerechnet Sibirien

2012 | Komedie

Duitsland/Rusland 2012. Komedie van Ralf Huettner. Met o.a. Joachim Król, Armin Rohde en Katja Riemann.

Matthias Bleuel (Król), werknemer van een postorderbedrijf en toch al in een midlife crisis, wordt voor zijn werk uitgerekend naar Siberië gestuurd. Een cultuurclash volgt, want de Russen in deze uithoek zitten niet te wachten op zijn hang naar efficiency. Ze willen hem wel leren wodka drinken. Ondertussen raakt Matthias verliefd op een vrouw die de lokale muzikale specialiteit, keelzang, beheerst. Komedie naar een roman van Michael Ebmeyer, heeft een leuke hoofdrolspeler in Król, maar vertrouwt iets te makkelijk op culturele clichés.

Hommage à noir

1997 | Documentaire

Duitsland 1997. Documentaire van Ralf Schmerberg.

Buitengewoon mooie hommage aan het `zwarte continent`. Zonder een woord commentaar en in zwart-wit toont Schmerberg een galerij van mensen, figuren, gestalten, bewegingen en handelingen. Dieren komen er niet in voor. Het gaat de maker niet om toeristische plaatjes maar om eresaluut aan de Afrikaan in zijn trots, zijn hoogmoed, zijn gehechtheid aan tradities, zijn gespletenheid t.o.v. de moderne wereld. Met veel vertraagde beelden versterkt deze documentaire het gevoel van de Afrikaan voor het ritueel, dat in alle opzichten in het dagelijks leven verweven is, sociaal, religieus, cultureel en politiek. Prachtige opnamen (fotografie van Franz Lustig) van het leven aan het hof van sultan van Foumban, geheime rituelen, een somptueus feest bij de sultan van Maroua, maar ook dagelijkse taferelen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ralf Hildenbeutel op televisie komt.

Reageer