Jean-Claude Lord is regisseur.
Er zijn 12 films gevonden.

Ring of Deceit

2009 | Thriller

Canada 2009. Thriller van Jean-Claude Lord. Met o.a. Rebecca Mader, Cameron Bancroft, Benz Antoine en Claudia Ferri.

Kunstexpert Madison Byrne helpt Jack Singer, de rijke beschermheer van het museum waarvoor ze werkt, om achter het geheim van een mysterieuze antieke ring te komen. Is de ring nu wel of niet van jacks familie geweest? Naarmate Madison dichter bij de waarheid komt, wordt het gevaarlijker.

Landslide

1992 | Mysterie, Thriller, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1992. Mysterie van Jean-Claude Lord. Met o.a. Anthony Edwards, Tom Burlison, Melody Anderson, Joanna Cassidy en Lloyd Bochner.

Geoloog Edwards verliest bij een auto-ongeluk zijn geheugen. Op zijn zoektocht naar zijn verleden krijgt hij te maken met een natuurramp en misdaad, waardoor hij steeds meer aan zichzelf begint te twijfelen. Een mengelmoes, waar uitsluitend doorgewinterde kijkbuisfanaten voor op willen blijven. Het scenario is van Peter Palliser.

Mindfield

1990 | Thriller, Misdaad

Canada 1990. Thriller van Jean-Claude Lord. Met o.a. Michael Ironside, Lisa Langlois, Sean McCann, Christopher Plummer en Stefan Wodoslawsky.

Een politieman uit Montreal ontdekt een samenzwering die moet verhullen dat de CIA in de jaren 1960 hersenspoelings- experimenten deed en iedereen die er iets van afweet moet vermoord worden. De man zelf was toentertijd een onvrijwillig proefpersoon. De onhandig inelkaar gedraaide film werd achteraf verstoten door regisseur Lord, die verklaarde dat hij over de uiteindelijke montage geen zeggenschap had gehad. Scenario van William Deverell. Camerawerk van Bernard Chentrier. Ook bekend als MIND FILED.

Cogne et gagne

1990 | Avonturenfilm, Sportfilm, Komedie

Frankrijk/Canada 1990. Avonturenfilm van Jean-Claude Lord. Met o.a. Carl Marotte, Macha Méril, Yvan Ponton, Marc Messier en Sylvie Bourque.

De tegenspoed van twee amateur-ijshockeyers op sportief en liefdesgebied, die na een reeks verwikkelingen beroeps worden. Een mini-serie waarin het Canadese landschap en de sympatieke acteurs goed tot hun recht komen. Voor het overige gaat het, zoals gewoonlijk, nergens over. Is bezienswaardig dankzij de opsplitsing in dertien afleveringen.

Eddie and the Cruisers II: Eddie lives

1989 | Drama

Verenigde Staten 1989. Drama van Jean-Claude Lord. Met o.a. Matthew Laurance, Bernie Coulson, Marina Orsini en Michael Paré.

In de jaren zestig maakt Eddie Wilson met zijn band Eddie and the Cruisers furore. Aan de bloeiende carrière van Eddie en zijn band komt echter abrupt een eind wanneer Eddie met zijn auto van een brug afrijdt. Het lichaam van de zanger wordt nooit gevonden. Jaren later duikt Eddie op in Montreal onder de naam Joe West met een spiksplinternieuwe band

Eddie and the Cruisers II: Eddie Lives!

1989 | Muziek

Verenigde Staten 1989. Muziek van Jean-Claude Lord. Met o.a. Michael Paré, Marina Orsini, Bernie Coulson, Matthew Laurance en Michael Rhoades.

Begrijp [KA1]e[KA1]en ding goed: Eddie Wilson kwam in 1964 [KL]niet[KLE] om het leven tijdens een ongeluk op een brug in New Jersey. Hij leeft en woont onder een andere naam in Montreal (waar je goedkoper films kunt maken) en laat nu alleen maar van zich horen omdat de producenten een vervolg wilden. De filmische ambities van deze rolprent komen niet boven die van een mindere Monogram Picture uit, hoewel er tijdens de relatief weinige niet- muzikale momenten te genieten valt van kleine rolletjes van Bo Diddley, Martha Quinn en Larry King. Eddie's teken van leven haalde het niet tot in de bioscopen.

La grenouille et la baleine

1987 | Familiefilm, Drama, Fantasy

Frankrijk/Canada 1987. Familiefilm van Jean-Claude Lord. Met o.a. Fanny Lauzier, Denis Forest, Marina Orsini, Félix-Antoine Leroux en Jean Lajeunesse.

Een twaalfjarig meisje bijgenaamd 'Kikker' kan communiceren met dolfijnen en walvissen met behulp van haar cassetterecorder. Als haar ouders in de pleisterplaats aan de kust de kost niet meer kunnen verdienen, omdat de twee eigenaars (broers) niet met elkaar kunnen opschieten, en de uitspanning verkopen willen aan een projectontwikkelaar, dreigt haar wereld en dat van de vissen in te storten.

Toby McTeague

1986 | Familiefilm

Canada 1986. Familiefilm van Jean-Claude Lord. Met o.a. Winston Rekert en Yannick Bisson.

Een smartelap over een acht-jarige jongen, die zijn vader probeert te helpen, een weduwnaar met een sledehondenfokkerij die op het punt van faillissement staat, door aan een sledehonden- wedstrijd deel te nemen en de hoofdprijs in de wacht te slepen.

Covergirl

1984 | Misdaad

Canada 1984. Misdaad van Jean-Claude Lord. Met o.a. Jeff Conaway, Irena Ferris, Robert Mitchum en Cathie Shiriff.

Een knap model raakt verwikkeld in verscheidene intriges. Een alledaagse, onbeduidende thriller, die zich afspeelt in de modewereld van New York.

Visiting Hours

1981 | Horror, Thriller, Misdaad

Canada 1981. Horror van Jean-Claude Lord. Met o.a. Michael Ironside, Lee Grant, Linda Purl, William Shatner en Lenore Zann.

Een tv-journaliste wordt mishandeld door een psychopaat, die haar ook in het ziekenhuis blijft achtervolgen. Een film waarvan er dertien in een dozijn gaan, met overigens beduidend beter uitgewerkte personages dan in dit genre gebruikelijk is. Ironside zet een zeer onaangename maniak neer. Scenario Brian Taggert en Victor Solnicki. Achter de camera stond René Verzier. Ook bekend als GET WELL SOON en THE FRIGHT.

Panique

1977 | Drama

Canada 1977. Drama van Jean-Claude Lord. Met o.a. Paule Baillargeon, Jean Coutu, Lise Thouin, Pierre Thériault en Jacques Thisdale.

Een technisch competente politieke thriller waarin een multinational door een nieuw produktieproces een milieuramp dreigt te veroorzaken. Het thema is interessant en scenario-technisch voldoende uitgewerkt, maar de film heeft nogal te lijden onder houterige vertolkingen en een platte regie. Als inleiding bij een debat goed te volgen, maar anders niet echt een must.

Les Colombes

1971 | Drama

Canada 1971. Drama van Jean-Claude Lord. Met o.a. Jean Besré, Lise Thouin, Jean Duceppe, Jean Coutu en Diane Guerin.

Een zangeresje weet zich geen raad met haar genegenheid voor een jonge professor uit een burgerlijk milieu. Zij wil de top bereiken en hij heeft daar begrip voor.