Geneviève Casile: cast.
Er zijn 9 films gevonden.

Une femme française

1994 | Drama, Komedie

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk 1994. Drama van Régis Wargnier. Met o.a. Emmanuelle Béart, Daniel Auteuil, Gabriel Barylli, Jean-Claude Brialy en Geneviève Casile.

Wargnier (INDOCHINE) verfilmde het intieme dagboek van zijn moeder als sleutelroman, dat voor buitenstaanders weinig zeggend is. Het gaat over een trouweloze vrouw, Jeanne (Béart), die afkomstig is uit een kleinburgerlijk milieu in Nancy.

Une fille d'Éve

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van Alexandre Astruc. Met o.a. Mathieu Carrière, Sophie Bouilloux, Denis Manuel, Corinne Le Poulain en Geneviève Casile.

Een verfilming van de novelle van Honoré de Balzac door deze filmer en romanschrijver, die een van de pioniers - ook in het incasseren van kritiek - van de moderne Franse cinema was, en in 1975 het bioscoopwezen verliet. Hij ging opnieuw schrijven en werkt daarnaast geleidelijkaan weer aan een come-back op tv. In deze kleinzelige en bittere zedenstudie, bleef hij trouw aan de geest van Balzac, met een scenario dat meer de komische en satirische aspecten, dan de tragische weerklank van de novelle benadrukt.

Lorenzaccio

1989 | Drama

Frankrijk 1989. Drama van Jean-Paul Carrère. Met o.a. Francis Huster, Geneviève Casile, Louis Seigner, Jacques Eyser en Michel Etcheverry.

Het toneelstuk van Alfred de Musset in een bewerking van Franco Zeffirelli. Een vrij simpele registratie, dus filmisch van weinig belang. Redenen om te kijken zijn de eersteklas acteurs, de fantastische decors en de fascinerende muziek van Maurice Jarre.

Le dialogue des Carmélites

1989 | Drama, Historische film

Frankrijk 1989. Drama van Gildas Bourdet. Met o.a. Renée Faure, Michel Etcheverry en Geneviève Casile.

Een van de, cinematografisch gezien, meest banale bewerkingen van het meesterwerk voor toneel van Georges Bernanos over een moedige aristocratische novice die met andere Karmelieten ter dood is veroordeeld en geen angst heeft voor haar noodlot. Overtuigend spel maar het geheel maakt beslist de film van Philippe Agostini (1960) die evenmin van uitzonderlijke kwaliteit was, niet overbodig.

Les rois maudits: Le lis et le lion

1972 | Biografie, Historische film

Frankrijk 1972. Biografie van Claude Barma. Met o.a. Georges Ser, Claude Brosset, Geneviève Casile, Jean Piat en Gilles Béhat.

Zesde en laatste deel van het epos Les rois maudits van Maurice Druon. Een symbolische titel, want het verhaal eindigt aan het begin van de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland, die uitbreekt danzij de onwetendheid, hebberigheid en ambities van genoemde koningen en de konkelaars in hun directe omgeving. Deze laatste film heeft, hoewel hij heel kleurrijk is, een sombere en tragische ondertoon, alsof het noodlot elk moment kan toeslaan. Schitterende regie, net als bij de vijf voorgaande delen.

Les rois maudits: La louve de France

1972 | Biografie, Historische film

Frankrijk 1972. Biografie van Claude Barma. Met o.a. Geneviève Casile, Gilles Behat, Michel Beaune, Benoist Brionne en Claude Giraud.

Een, zoals steeds, goed verzorgde bewerking van het vijfde deel van het epos [KL]Les rois maudits[KLE] van Maurice Druon. Er is dit keer sprake van de immers zo korte regeringsperiode (1322- 1328) van de jongste zoon van Philip de Schone ofwel Karel IV (of de Schone) die, net als zijn vader en zijn twee broers, al jong het dodelijke slachtoffer werd van 'de vloek van de Tempelheren'. Een even bloemrijke als angstaanjagende schets van een duister tijdperk, dat uitmondt in de Honderdjarige Oorlog. Goed spel en met veel sfeergevoel gemaakt. Opmerkelijk is een Edward II van Engeland te zien, omringd door minnaars, hoewel dit met de historische waarheid overeenstemt. Beaune is onvergetelijk in deze rol!

Tonnèrre sur l'Océan Indien

1966 | Avonturenfilm, Historische film, Romantiek

Spanje​/​​Italië​/​​Frankrijk 1966. Avonturenfilm van Sergio Bergonzelli. Met o.a. Gérard Barray, Antonella Lualdi, Geneviève Casile, Terence Morgan en Gianni Esposito.

Het vervolg op SURCOUF, LE TIGRE DES SEPT MERS/SURCOUF, L`EROE DEI SETTI MARI (1966) van dezelfde regisseur(s) dat men overigens niet hoeft te hebben gezien. Surcouf (Barray) krijgt van Napoleon (Esposito) de opdracht om geheime documenten buit te maken op de Britse vloot in de Indische Oceaan. De daardoor nog aangewakkerde vete met Lord Blackwood (Morgan) zou hem noodlottig geworden zijn zonder de steun van zijn oude vlam, Lady Blackwood. Dit nieuwe avontuur dat zich afspeelt in het zicht van de haven van Mahé, voegt niets toe aan deel I, dat óók al weinig dynamisch en verrassend is uitgevallen. Roy Rowland voerde regie over de internationale versie. Het scenario is van José Antonio de la Loma, Gerarld Savery, Giovanni Simonelli, Georges de La Grandière naar het verhaal, dat hij met Jacques Séverac schreef. Het camerawerk is van Juan Gelpi, die de kijker onthaalt op mooie beelden van de zee. Eastmancolor.

Surcouf, le tigre des sept mers

1966 | Biografie, Avonturenfilm, Historische film

Frankrijk​/​​Italië​/​​Spanje 1966. Biografie van Sergio Bergonzelli. Met o.a. Gérard Barray, Antonella Lualdi, Geneviève Casile, Terence Morgan en Armand Mestral.

Wanneer in plaats van `tigre` `requin` was genomen, was er een minder belachelijke Franse titel ontstaan. Deze biografie van de Corsicaan (1773-1827) is in hoge mate geromantiseerd, en behandelt slechts het avontuurlijke gedeelte van zijn leven, want vanaf 1810 was hij een rijk reder. Als we eenmaal de invallen in het scenario hebben geaccepteerd, moet worden toegegeven dat deze co-produktie, waarin zeer veel geld is gestoken, heel spectaculair is. De montage van de sc[KA2]enes, waarin de heldendaden centraal staan is opmerkelijk, en bovendien mag het tempo er wezen. Een schitterend toonbeeld van het genre. Merk op dat het thema deze (veel?) te onbekende regisseur in zijn greep gekregen moet hebben, want hij maakte later een film die IL GRANDE COLPO DI SURCOUF is getiteld.

Les Fêtes galantes

1965 | Historische film, Romantiek

Frankrijk​/​​Roemenië 1965. Historische film van René Clair. Met o.a. Jean-Pierre Cassel, Philippe Avron, Geneviève Casile, Marie Dubois en Jean Richard.

Nicht van maarschalk haalt jonge brigadier over om zich achter vijandelijke linies te wagen om te proberen vrede tot stand te brengen. Laatste film van Clair mist bedoelde elegante lichtheid zowel in vormgeving als in zelfgeschreven scenario dat acteurs weinig mogelijkheden biedt en hun uitbundigheid overdreven doet lijken. In Roemenië gemaakte opnamen van landschappen en kastelen zijn fraai om naar te kijken.