Achille Pisanti

Regisseur, Scenarist

Achille Pisanti is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Vento di mare

1992 | Drama

Italië 1992. Drama van Gianfranco Mingozzi. Met o.a. Gianni Garafalo, Jean Hebert, Ilaria Borelli, Giulia Fossà en Luigi Di Fiore.

Drie-delige Italiaanse mafia-soap met Hebert, die afgestudeerd is als scheepsbouwkundig ingenieur, Filuccio Pepe. Hij hoopt in het Noorden van Itali[KA3]e werk te vinden. Zijn beste vriend Fabrizio De Meglio (Garafalo), playboy en zoon van een chique, maar verarmde familie, denkt er echter niet aan Napels te verlaten. Om zijn speelschulden te kunnen betalen heeft hij geld moeten lenen bij de Camorra, de Napolitaanse onderwereld. Lucietta (Borelli) verschijnt op het toneel: zij heeft jarenlang in Marseille gewoond maar keert naar Napels terug om zich te wreken op de gangster-baas Cocuzza (Mauriello). Ze probeert te infiltreren in de Camorra en krijgt al snel een opdracht, een koerierszending van enkele miljoenen naar Zwitserland te onderscheppen. Het zijn meer de toeristische plaatjes en de vriendschap tussen de twee hoofdrollen, die het hem doen in deze film dan dat er actie is. Er wordt meer over gangsterpraktijken gesproken dan dat de kijker ze te zien krijgt. Scenario van Achille Pisanti en Gianfranco Mingozzi. Camerawerk van Luigi Verga.

Anemia

1986 | Horror

Italië 1986. Horror van Alberto Abruzzese en Achille Pisanti. Met o.a. Hanns Zischler, Gioia Maria Scola en Gérard Landry.

Deze onconventionele film naar een idee van Abruzzese, hoogleraar massacommunicatie, en televisieregisseur Pisanti, zit vol met in aanleg amusante, maar mislukte ideeën. Een aan bloedarmoede lijdende leider van de Italiaanse communistische partij, wezenloos gespeeld door de Duitse acteur Zischler, is geobsedeerd door bloed. Er zit heel wat gekte in de familie en de film besluit met zijn nieuwste hobby: bloedzuigen. Lekker tempo en goede regie, maar het onzinnige slot stelt teleur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Achille Pisanti op televisie komt.

Reageer