Catalina Saavedra

Acteur

Catalina Saavedra is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

La pasión de Michelangelo

2013 | Drama

Chili/Frankrijk/Argentinië 2013. Drama van Met o.a. Patricio Contreras, Roberto Farias, Anibal Reyna, Catalina Saavedra en Luis Dubó.

De Michelangelo uit de titel is een stralende veertienjarige Chileen anno 1983 met de hemelse gave om te communiceren met Maria, de moeder van Jezus. In dit waargebeurde verhaal wordt de tiener neergezet als de Messias die hij was voor velen, met duizenden aanhangers aan z'n voeten terwijl Pinochet-politici hem willen inzetten om diezelfde massa's zand in ogen te strooien. De stijlfiguur van de twijfelende priester is present met de bedoeling een stem te geven aan de politiek en religieus zwalkende Chilenen van toen. Mooie plaatjes.

Old Cats

2010 | Drama

Chili/Verenigde Staten 2010. Drama van Pedro Peirano en Sebastián Silva. Met o.a. Bélgica Castro, Claudia Celedón, Catalina Saavedra en Alicia Rodríguez.

Een verbeten dochter van eind veertig en haar oude, lichtdementerende moeder voeren een snoeihard gevecht – om het ouderlijk huis in het oude centrum van de Chileense hoofdstad Santiago én om elkaars affectie. De formidabele acteurs (met name de 92-jarige Bélgica Castro) zorgen ervoor dat de sympathie van de kijker voortdurend verschuift; het maakt Old Cats – opvolger van de filmhuishit The Maid (La nana) – tot een bijzonder kleinood over bloedbanden en dementie, liefde en vergeving.

La nana

2009 | Drama

Chili/Mexico 2009. Drama van Sebastián Silva. Met o.a. Catalina Saavedra, Claudia Celedón, Alejandro Goic en Mariana Loyola.

Raquel (Saavedra) is al 23 jaar als nanny in dienst van een Chileense familie en heeft zich in die tijd bijkans onmisbaar gemaakt. Vanuit de keuken, haar bastion, speelt ze een centrale rol in het gezin, ze maakt de kinderen wakker, voedt ze op, botst stevig met de oudste dochter. Groot is dan ook haar ontzetting als haar werkgeefster voorstelt om een extra, jongere hulp in dienst te nemen. Fascinerende mengeling van sterk drama en zwarte humor, met een uitstekende rol voor Saavedra. Grote juryprijs op het Sundance-festival.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Catalina Saavedra op televisie komt.

Reageer