Akinori Matsuo

Regisseur

Akinori Matsuo is regisseur.
Er zijn 7 films gevonden.

Ajia Himitsu Keisatsu

1968 | Actiefilm

Japan 1968. Actiefilm van Akinori Matsuo. Met o.a. Hideaki Nitani, Joe Shisshido en Ruriko Asaoka.

Agent Saeki van de Aziatische afdeling van Interpol moet een een bende misdadigers oprollen. Een onsamenhangende Japanse actiefilm, in de trant van James Bond.

Ryuko Mujo

1966 | Misdaad

Japan 1966. Misdaad van Akinori Matsuo. Met o.a. Hideki Takahashi, Joe Shishido, Masako Izumi en Asao Koike.

Een jonge misdadiger komt uit de gevangenis en ontdekt dat in de bende waartoe hij behoorde veel veranderingen hebben plaats gehad. Zeer clichématige triller van toen.

Makka na Umiga Yonderuze

1965 | Avonturenfilm

Japan 1965. Avonturenfilm van Akinori Matsuo. Met o.a. Tatsuya Watari, Hideaki Nitani, Sanae Nakahara en Chieko Matsubara.

Een zeeman in de koopvaardij die net in rang is bevorderd, maakt voor het eerst een reis op het schip van zijn broer en ontdekt dat deze is verwikkeld is in een louche smokkelaffaire. Avonturenfilm zonder veel inhoud die echter toch de moeite waard is.

Otoko no Monsho

1964 | Misdaad

Japan 1964. Misdaad van Akinori Matsuo. Met o.a. Hideki Takahashi, Masako Izumi, Kenjiro Ishiyama en Yukiko Todoroki.

In 1930, tijdens het grensconflict met Mantsjoerije, begint een jongeman tegen de raad van zijn vader, een beroepsgokker, aan een medische carri[KA2]ere. Een goede politiefilm, die de verschillende traditionele onderwerpen van de Japanse cultuur samenbrengt (generatieconflict, geweld, seks, tradities, de tatoeage-mystiek en de 'Katanas' etc.).

Kanto Yukyoden

1964 | Misdaad

Japan 1964. Misdaad van Akinori Matsuo. Met o.a. Akira Kobayashi, Joe Shishido, Chieko Matsubara en Shiro Osaka.

In het vooroorlogse Japan leert een delinquent, die net uit de gevangenis komt, de clandestiene gokkerswereld kennen. Een misdaadfilm die ondanks een zekere uitstraling duidelijk minder is dan soortgelijke Amerikaanse films.

Fuun Futatsuryu

1964 | Misdaad

Japan 1964. Misdaad van Akinori Matsuo. Met o.a. Hideki Takahashi, Masako Izumi, Yukiko Todoroki en Hiroshi Kondo.

Een beroepsgokker die uit zelfverdediging een man heeft vermoord, beschermt zijn moeder voor een machtige bende. Een Japanse thriller die wat het verhaal betreft interessanter is dan gewoonlijk maar waar filmisch weinig vanuit gaat.

Kinmonto ni Kakeru Hashi

1963 | Oorlogsfilm, Romantiek

Japan 1963. Oorlogsfilm van Akinori Matsuo. Met o.a. Yujiro Ishihara, Hua Shin, Izumi Ashikawa en Shiro Osaka.

In oktober 1958 komt dokter Takei aan op het eiland Chinmen, om kort daarna een militair offensief van het communistische China te moeten doorstaan. Bescheiden anti-oorlogsfilm die niet afkerig is van nationalistische gevoelens, noch van de welbekende liefdesgeschiedenis die zo typerend is voor slechte Japanse films.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Akinori Matsuo op televisie komt.

Reageer