Jana Vychodilová

Acteur

Jana Vychodilová is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Good King Wenceslas

1994 | Fantasy, Familiefilm, Drama, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1994. Fantasy van Michael Tuchner. Met o.a. Stefanie Powers, Perry King, Jonathan Brandis, Leo McKern en Joan Fontaine.

Een gepolijst, in Tsjechi[KA3]e gefilmd kostuumdrama gebaseerd op een Tsjechische legende uit de tiende eeuw. Het gaat over de jonge prins Wenceslas (Brandis) die zal trouwen met zijn mooie verloofde (Chatton), wier vader, hertog Philip (McKern), geld en landerijen inbrengt. De slechte, inhalige stiefmoeder van de prins (Powers) wil echter haar zoon Boleslav (Milburn) op de troon, hoewel Wenceslas de rechtmatige opvolger is. Haar handlanger is heer Tunna (King). In de strijd om de troonopvolging heeft de prins zijn grootmoeder Ludmilla (Fontaine), de kerk en de boeren aan zijn zijde. Dit deels historische gegeven is door James Andrew Hall tot een nogal oppervlakkig scenario verwerkt. Tuchners regie is plichtmatig en het camerawerk van Ronnie Taylor getuigt ook al niet van veel fantasie. Er wordt zwak en aanstellerig geacteerd, met uitzondering van een uitstekende McKern en de welkome terugkeer op het scherm van Joan Fontaine. Aanvaardbare familiekost.

S[KA1]mutečni slavnost

1969 | Komedie

Servië en Montenegro 1969. Komedie van Zdenek Sirový. Met o.a. Jaroslava Tichá, Josef Somr, Jana Vychodilová, Ludvík Króner en Gustav Opočenský.

Aardige satire op de dictatuur van de Tsjechische communistische partij. Het speelt rond 1965. Een koppige weduwe wil haar overleden man op een fatsoenlijke wijze laten begraven, maar ze ondervindt alle mogelijke vormen van tegenwerking van de officiële instanties omdat haar man een grondige hekel had aan de arrogante apparatchiks. Hij was zo onverstandig geweest dat duidelijk te laten merken, waardoor hij naar de provincie werd afgeschoven. Deze kritische film vol drama werd alras na het uitbrengen verboden en naar de plank verbannen. Nog steeds steeds actueel ondanks de Fluwelen Revolutie, want partijdictatuur blijft partijdictatuur. Bekroond op het filmfestival van Montreal.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jana Vychodilová op televisie komt.

Reageer