Carlo Delle Piane

Acteur

Carlo Delle Piane is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Il prato delle volpi

1990 | Oorlogsfilm, Drama

Italië 1990. Oorlogsfilm van Piero Schivazappa. Met o.a. Carlo Delle Piane, Michele Buttarelli, Jean-Claude Bouillon, George Hilton en Ilona Grübel.

Goed gemaakte TV-film over een jongen in noord Italië tijdens WO II. De elf-jarige Valentino ziet in Parma zijn vader vertrekken naar het front in Afrika. Zijn Oostenrijkse moeder wordt verliefd op een violist en zij laat de jongen over aan de zorgen van een tante, die omkomt bij een bombardement. Hij komt onder de hoede van een priester, en hij ontmoet zijn vader weer, die boven Italië is gedropt om zich bij de partizanen te voegen. Moeder wordt door de verzetstrijders gevangen en wegens hulp aan de vijand kaalgeschoren.

Sposi

1988 | Drama

Italië 1988. Drama van Pupi Avati. Met o.a. Antonio Avati, Cesare Bastelli, Carlo Delle Piane, Elena Sofia Ricci en Jerry Calà.

Een film die gemaakt is door twaalf regisseurs, inclusief ene Luciano Emmer, die alleen verantwoordelijk was voor het 16mm fragment dat de aftiteling begeleidt. De film speelt zich af tijdens de zomervakantie van 1987 en bestaat uit vijf verhalen over getrouwde paren, waarin de diverse karakters psychologisch geobserveerd worden. Lof voor de acteurs, hoewel de film lijdt onder de vele regisseurs en hun uiteenlopende interpretaties van het matige scenario.

Regalo di Natale

1986 | Komedie, Drama

Italië 1986. Komedie van Pupi Avati. Met o.a. Diego Abatantuono, Alessandro Haber, Carlo Delle Piane, George Eastman en Gianni Cavina.

Een krappe voldoende voor deze film over een losbandige excentriekeling met een zwak voor het kaartspel die kerstavond in een leeg landhuis doorbrengt, met vier vrienden die erop gebrand zijn hem eens helemaal uit te kleden. Het kaartfeest is bedoeld als een gelegenheid tot verzoening maar de vriendschap blijkt niet dieper te gaan dan de bodem van de portemonnaie. Een nogal flauwe film met minder humor dan ander werk van Avati.

Festa di Laurea

1985 | Drama, Komedie

Italië 1985. Drama van Pupi Avati. Met o.a. Carlo Delle Piane, Aurore Clément, Lidia Broccolino en Nick Novecento.

Het verhaal speelt zich af in 1950 in Rimini, een kleine stad aan de Adriatische kust. Een onschuldig zoentje roept bij een man, die in een bakkerij werkt, onmogelijke dromen op over de grote liefde. Zijn voormalige werkgeefster, de vrouw die hem tien jaar geleden kuste, besluit haar villa te laten restaureren om er een examenfeest te organiseren voor haar dochter. Die heeft in werkelijkheid nooit haar diploma gehaald, en heeft haar moeder voorgelogen. De bakker maakt, uit liefde, schulden om het voor de restauratie benodigde geld voor te schieten, maar realiseert zich niet dat hij door de vrouw en haar flirtende echtgenoot misbruikt wordt. Een sentimentele bittere komedie met weinig tempo, maar goed geregisseerd en goed gespeeld door alle acteurs.

Tutti defunti...tranne i morti

1977 | Horror, Mysterie

Italië 1977. Horror van Pupi Avati. Met o.a. Gianni Gavina, Carlo Delle Piane en Francesca Marciano.

Een voorspelling op een oud handschrift aangaande de dood van negen leden van de familie Zenetti zal uitkomen tijdens de ontdekking van een schat. Iemand lijkt vastbesloten de uitkomst te versnellen door de familieleden stuk voor stuk te vermoorden. Het spel is goed maar moordmysteries zijn niet echt regisseur Avati's stiel.

Perdono

1966 | Muziek, Romantiek

Italië 1966. Muziek van Ettore Fizzarotti en Caselli. Met o.a. Caterina Fabrizio, Moroni, Nino Taranto, Laura Efrikian en Gabriele Antonini.

Dit vervolg op NESSUNO MI PU[KA2]O GIUDICARE gaat weer over Marina (Caselli) en Laura (Efrikian), de verkoopsters uit het Milanese warenhuis Standa. De directiesecretaresse is met vakantie en Laura vervangt haar tijdelijk. Door het vele overwerk heeft ze weinig tijd voor haar verloofde (Moroni). Haar nichtje Marina compenseert dat en al gauw wordt het iets moois tussen die twee. De zangcarrière van Marina komt van de grond en ze zegt haar baan bij de winkel op. Ze maakt ook, uit schuldgevoel, een einde aan de verhouding met Laura's verloofde en Laura krijgt haar verloofde weer terug. Aardig om Caselli te horen met het nummer Tutto Nero, de Italiaanse versie van Paint It Black van de Rolling Stones.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carlo Delle Piane op televisie komt.

Reageer