Nikos Kouros

Acteur

Nikos Kouros is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Mia aioniotita kai mia mera

1998 | Drama, Romantiek

Italië/Frankrijk/Griekenland 1998. Drama van Theodoros Angelopoulos. Met o.a. Isabelle Renauld, Bruno Ganz, Achileas Skevis, Alexandra Ladikou en Despina Bebedeli.

Boos was regisseur Angelopoulos toen hij in 1995 niet de Gouden Palm won. Alsof de juryleden beducht waren voor nog een woedeaanval, gaven ze de Griekse meester voor zijn volgende film, ook vaak L'Eternité et un jour genoemd, wél de hoofdprijs. Daarbij bijvoorbeeld Festen, Idioterne en La vita è bella negerend. Niet dat Mia aiwniothta kai mia mera geen schitterend gemaakt, sfeervol en episch werk is, maar je moet wel over buitengewoon veel inlevingsvermogen beschikken om je niet te laten ontmoedigen door de vele deprimerende en intellectualistische aspecten. Het tempo is langzaam glijdend. De acteurs houden zich rustig, de muziek is ingetogen en de camera zoemt dan wel rijdt bij voortduring kalm in. Kalm als de zee waaraan hoofdpersoon Alexander (Ganz) zijn leven lang woonde. Kalm als de herfst, de fase waarin Alexanders leven zich bevindt. Alexander mijmert over vervlogen tijden, maar wordt nog een laatste keer gepassioneerd over het heden en de toekomst, wanneer hij een arm Albanees straatjongetje (Skevis) onder zijn hoede neemt.

I Thiathikasia

1976 | Experimenteel

Griekenland 1976. Experimenteel van Dimosthenis Theos. Met o.a. Costas Sfikas, Helen Maniati, Anghelos Sfakianakis, Costas Haralambidis en Yannis Evdemon.

De film is gebaseerd op de oude legende van Antigone uit de mythen van het antieke Thebe. De handelingen zijn verplaatst naar een hypothetisch eiland in de Egeïsche Zee. In een klein, politiek onafhankelijk koninkrijk wordt het machtsevenwicht verstoord. Experimenteel van opzet. Engelse titel: THE PROCEEDINGS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nikos Kouros op televisie komt.

Reageer