Hiroshi Akutagawa

Acteur

Hiroshi Akutagawa is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Nihon no Yuru to Kiri

1960 |

Japan 1960. Nagisa Ôshima. Met o.a. Fimio Watanabe, Miyuki Kuwano, Masahiko Tsugawa, Rokko Toura en Kei Sato.

Een gestileerde politieke reconstructie van de bloedige demonstraties in 1960 waarmee linkse jongeren een einde probeerden te maken aan de Amerikaanse-Japanse veiligheidsovereenkomsten. Oshima veroordeelt zowel het egoïsme van links als de dogmatische stijfhoofdigheid van de Japanse Communistische Partij in vaak symbolisch geladen beelden en suggestieve montages. Onder politieke druk werd de film al na drie dagen uit de roulatie genomen. Hij is visueel boeiend, hoewel enige voorkennis en interesse in de geciteerde feiten eigenlijk onontbeerlijk zijn.

Muhomatsu no issho

1958 | Drama

Japan 1958. Drama van Hiroshi Inagaki. Met o.a. Toshirô Mifune, Hideko Takamine, Hiroshi Akutagawa en Kenji Kasahara.

Tijdens de Meiji-periode ontmoet een man op straat een invalide kind. Een film die de moeite waard is, maar die er niet in slaagt op de juiste wijze de problematiek te doorgronden en die verloren gaat in sentimentele intermezzo's. Vóór de film spreken echter de opvallende kleurenopnamen en de sfeer die wordt geschapen met in overvloed aanwezige schilderachtige details.

Entotsu no mieru basho

1953 | Komedie, Drama

Japan 1953. Komedie van Heinosuke Gosho. Met o.a. Ken Uehara, Kinuyo Tanaka, Hiroshi Akutagawa en Hideko Takamine.

We zijn getuige van de dagelijkse sleur uit het leven van een echtpaar in één van de armste wijken van Tokio. Zoals we gewend zijn van de regisseur, is deze film, die vagelijk is geïnspireerd door het neo-realisme, een poging om humor te vermengen met maatschappelijke tragedie. Ondanks overdreven dichterlijkheid en paternalisme een goede film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hiroshi Akutagawa op televisie komt.

Reageer