Inge Classen

Producer

Inge Classen is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Don't Ask Why

1999 | Documentaire

Pakistan/Duitsland 1999. Documentaire van Sabiha Sumar.

Anousheh, een meisje van zeventien uit Karachi, is volgens haar moeder op de huwbare leeftijd, maar zij denkt niet aan trouwen. Ze wil studeren en debatteert met haar vader over de uitleg van de koran, waarin volgens haar staat dat vrouwen dezelfde rechten hebben als mannen. Ze wil daarom lid worden van de religieus-politieke partij Jamaat-i-Islami die gelijke rechten voor vrouwen in het partijprogramma heeft staan. Anousheh ontdekt echter dat ook die partij door mannen wordt gedomineerd... Het interessante scenario van de 37-jarige regisseuse Sumar van deze in cinema vérité stijl gedraaide film legt de vinger op een zere plek: vrouwenrechten in een islamitisch land. De strijd zal lang en taai zijn, maar die gelijkheid komt er op den duur. De film is door zijn lengte van minder dan een uur heel geschikt om in discussiegroepen vertoond te worden. Een belangwekkend maatschappelijk portret dat zijn steentje bijdraagt en achteraf een historisch tijdsbeeld zal laten zien. Aan de negatieve zijde staat dat Sumar een jonge vrouw uit de betere middenklasse met kansen laat zien. Anderzijds is het waar dat juist die klasse een voortrekkersfunctie heeft om de grote minderbedeelde of totaal onbedeelde meerderheid te verheffen uit kommervolle middeleeuwse omstandigheden. Het camerawerk is van M. Claire Pijman. Voor het eerst vertoond op een festival in New Delhi, omdat de maakster om heel begrijpelijke redenen het risico niet heeft durven nemen deze vorm van maatschappijkritiek in eigen land te lanceren. Uitgezonden o.a. in de reeks van Das kleine Fernsehspiel in het kader van de serie Menschen im Islam van de Duitse omroep ZDF en diens satellietzender 3Sat, die participeerden in de productiekosten en coproducent waren. DigiBeta.

Plus Minus Null

1998 | Drama

Duitsland 1998. Drama van Eoin Moore. Met o.a. Andreas Schmidt, Tamara Simunovic, Kathleen Gallego-Zapata, Matthias Schmidt en Steffen Münster.

Svetlana (Simunovic), een Bosnisch meisje, droomt ervan in haar geboorteland een kapsalon te openen. Om geld hiervoor te verdienen moet ze, evenals haar vriendin Ruth (Gallego-Zapata) in de Berlijnse Kurfusterstra[KL29]e zich als hoertje aan de klanten verkopen. Op een nacht wordt ze uit een netelige situatie gered door bouwvakker Alex (A.Schmidt). Hij nodigt haar uit om de nacht bij hem door te brengen. De twee storten zich in het Berlijnse nachtleven. Hun uitspattingen beginnen een nefaste invloed uit te oefenen op hun dagtaak. Tot overmaat van ramp ontdekt Alex` baas dat deze duizend mark `geleend` heeft uit de kas. Dank zij de tussenkomst van zijn broer Matze (M.Schmidt) mag Alex blijven, op voorwaarde dat hij het geld binnen de week terugbezorgt. Grootstadstragedie met losers zonder toekomstperspectieven. Een deprimerende film die nog zwaarder doorweegt doordat hij grotendeels geïmproviseerd werd en met een overbeweeglijke handcamera in beeld werd gebracht. Een interessant gegeven dat echter niet helemaal kan overtuigen. De film werd op verschillende festivals bekroond. Regie-debutant Moore schreef tevens het scenario, produceerde de film, hanteerde de camera - samen met Bernd Löhr - en speelt een van de rollen, maar hij is nog lang geen Orson Welles. Dolby SR.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Inge Classen op televisie komt.

Reageer