Bruce Baron

Acteur

Bruce Baron is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Overdose

1989 | Actiefilm, Thriller

Frankrijk/België 1989. Actiefilm van Jean-Marie Pallardy. Met o.a. Laura Albert, James Short, Bruce Baron, Jess Hahn en Gordon Mitchell.

Karen (Albert) is airhostess. Dat komt goed uit voor haar Amerikaanse vriend Michael (Short), die haar voor rekening van de brutale drugbaron Costa (Baron) regelmatig cocaïne laat smokkelen. Op een keer kan ze ter nauwernood aan ontdekking ontsnappen en wanneer ze thuis komt betrapt ze Michael met een andere vrouw. Razend dumpt ze tien kilo cocaïne in zee. Dit schiet in het verkeerde keelgat van Costa die afrekent met Michael en dan met man en macht op zoek gaat naar Karen. Een gewelddadige xeroskopie van tientallen gelijksoortige prenten, gespeend van elk greintje talent. De acteurs acteren om ter slechtst en het verhaaltje kraakt aan alle kanten. Enkel de lokatie-opnamen op Malaga hebben enige charme. Geschreven door seks-cineast Pallardy, die eens iets anders wou maken. Voor ons hoefde het niet. Fotografie van Max Monteillet. Engelse versie verkrijgbaar op video onder de titel THE LAST SHOT. Dolby Stereo.

Cruel Horizon

1989 | Avonturenfilm

België 1989. Avonturenfilm van Guy Lee Thys en Guy Lee Thijs. Met o.a. Bruce Baron, Jessie Elmido, Fran[KA10] Beukelaers, Marilyn Bautista en Ding Navasero.

Engelsgesproken Belgische B-film met internationale allures over het drama van Vietnamese bootvluchtelingen en tussendoor wordt het sekstoerisme vanuit het Westen over de hekel gehaald. Baron geraakte in 1975 in de chaos van Saigon zijn Vietnamees lief Elmido kwijt en gaat haar jaren later in Thailand opsporen waar zij aan een bordeel verkocht werd. Technisch gaaf, vinnige montage en Thys kan boeiend vertellen. Gebaseerd op min of meer ware feiten en opgenomen op lokatie in de Philippijnen. Bij momenten gewelddadig en brutaal met haast niet te tellen uitkleedscènes. Beukelaers domineert als helpende vriend van Baron de hele rolbezetting.

Legend of the Wisely

1987 | Avonturenfilm

Hongkong SAR van China 1987. Avonturenfilm van Teddy Robin. Met o.a. Sam Hui, Teddy Robin, Ti Long, Bruce Baron en Wong Joe-Yin.

Een extravagant en duur spektakelstuk, zeer vrij naar een plaatselijke serie avonturenromans. De locaties zijn exotisch: Nepal, Taiwan en Cairo. Geslaagd als zuivere avonturenfilm en met uitstekende produktiewaarde, maar als komedie à la JEWEL OF THE NILE komt de film niet uit de verf. De geleerde/avonturier Sam Hui gaat in Nepal op zoek naar zijn oude makker Teddy Robin. Ze raken betrokken bij de legendarische cultus van de Himalaya's en moeten op de vlucht. Het verhaal lijkt erg op dat van THE GOLDEN CHILD. Het spel is gruwelijk slecht, vooral de korte rol van Ti Long. Aankleding, camerawerk en art direction verdienen daarentegen een compliment. Ook bekend als CITY OF FIRE.

The Legend of The Golden Pearl

1986 | Avonturenfilm, Fantasy, Actiefilm

Hongkong SAR van China/Verenigde Staten 1986. Avonturenfilm van Teddy Robin Kwan. Met o.a. Samuel Hui, Ti Lung, Bruce Baron, Teddy Robin Kwan en Wong Joe Yin.

De film gaat over de avontuurlijke jacht op een legendarische parel, die eeuwen geleden in het hooggebergte van Nepal is neergelegd door een mythische vuurdraak. Vol flitsende kung fu- acrobatiek en mysterieuze monniken die een vijf jaar oud kind met psychische krachten vereren.

Dragon Force

1982 | Actiefilm

Verenigde Staten 1982. Actiefilm van Michael King. Met o.a. Bruce Baron, Mandy Moore, James Barnett, Jovy Couldry en Frances Fong.

Een commando-eenheid onder aanvoering van macho Baron gaat op zoek naar de plaats waar prinses Caroline (Moore) uit het dwergstaatje Mongrovia dat rijk aan titanium is, door een bende terroristen wordt gevangen gehouden. Hersenloos geblitz dat al 1001-keer eerder vertoond is. Gesitueerd in Hong Kong. Toch waren er twee scenarioschrijvers voor nodig om deze gewelddadige handeling op papier te zetten: Terry Chalmers en Dennis Thompsett. Idem voor het camerateam, dat bestond uit Robert Hope en Bob Huke. Eigenlijk zonde van het het geld...

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bruce Baron op televisie komt.

Reageer