Panos Karkanevatos

Regisseur, Scenarist, Producer

Panos Karkanevatos is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Riverbanks

2015 | Drama

Griekenland/Duitsland/Turkije/Frankrijk 2015. Drama van Panos Karkanevatos. Met o.a. Andreas Konstantinou, Elena Mavridou en Giannis Kalatzopoulos.

De rivier de Evros vormt de grens tussen Griekenland en Turkije, de rand van Europa. Griekse soldaat en mijnenveger tegen wil en dank Yannis loopt er patrouille, en is met zijn groep soldaten verantwoordelijk voor het opruimen van de mijnenvelden - en derhalve menselijke resten van opgeblazen vluchtelingen - langs de Griekse oevers. Een onvruchtbare bodem voor liefde, maar Yannis vindt het met Chryssa, een vrouw die piepjonge vluchtelingen helpt met de oversteek van de rivier en het mijnenveld. Onnodig treurige film, wat betreft inhoud en beeldtaal, met af en toe een aantal seconden voldoening.

Metechmio

1993 | Drama

België/Griekenland/Verenigd Koninkrijk/Duitsland 1993. Drama van Panos Karkanevatos. Met o.a. Aris Lebossopoulos, Christos Kalavrouzos, Stavros Zalmas, Yannis Stathis en Yannis Bofilios.

Yannis (Lebossopoulos) verafgoodt zijn oudere broer Stelios (Zalmas) die sinds hun moeder overleden is en hun vader blind geworden is, voor hem zorgt. Op een dag echter verdwijnt de rebelse Stelios spoorloos en wordt hij naderhand dood verklaard. Jaren later komt Yannis die politieman werd, in het bezit van een foto waarop zijn broer staat. De foto is lang na diens zogenaamde verdwijning gemaakt. Yannis gaat op zoek naar Stelios. Gevoelig gefilmd drama over twee totaal verschillende broers in een door machtsstrijd verscheurd land. Een scenario boordevol symboliek, geschreven door Karkanevatos, Yannis Xanthopoulos en Clare Downs. Achter de camera werd plaatsgenomen door Andreas Sinanos. Regisseur Karkanevatos leerde het vak o.a. bij Volker Schloendorf en G. Panousssopoulos. Internationale titel: BORDERLINE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Panos Karkanevatos op televisie komt.

Reageer