Jake LaMotta

Acteur, Auteur

Jake LaMotta is acteur en auteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Hangmen

1986 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1986. Actiefilm van J.Christian Ingvordsen. Met o.a. Rick Washburn, Jake LaMotta, Dog Thomas, Keith Bogart en Kosmo Vinyl.

De film die door de kritiek bestempeld werd als de hardste film van 1986, gaat over een ex Vietnam-veteraan, die bij de CIA een baantje heeft en ontdekt dat een splintergroep binnen die organisatie ondermijnende activiteiten bedrijft. De jacht wordt echter op hem geopend, zodat hij moet onderduiken. Gesitueerd in New York's East Side. In de rolprent de come-back van de 71 jarige ex bokskampioen-acteur Jack LaMotta wiens leven Martin Scosese inspireerde tot en model stond voor RAGING BULL.

Raging Bull

1980 | Biografie, Sportfilm, Drama

Verenigde Staten 1980. Biografie van Martin Scorsese. Met o.a. Robert De Niro, Cathy Moriarty, Joe Pesci, Frank Vincent en Nicholas Colasanto.

Na Taxi Driver leverde de samenwerking tussen regisseur Scorsese, acteur De Niro en scenarist Paul Schrader opnieuw een schitterend en verontrustend drama over een bezeten man op. De Niro - die voor deze rol 25 kilo aankwam - is Jake LaMotta, een bokser uit The Bronx die het in de jaren 40 schopt tot middengewicht kampioen, maar tenslotte vadsig en gedesillusioneerd eindigt als meelijwekkende gastheer van een louche nachtclub. De gevechtsscènes zijn briljant gefilmd, maar juist de magistrale verbeelding van de teloorgang van de kampioen maakt dit tot zo'n onbetwist meesterwerk. Oscar voor De Niro.

The Hustler

1961 | Sportfilm, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1961. Sportfilm van Robert Rossen. Met o.a. Paul Newman, Jackie Gleason, Piper Laurie, George C. Scott en Myron McCormick.

Newman is een gewone jongen, die sinds zijn vijftiende een vermaard poolspeler is. Hij heeft een droom: Minnesota Fats verslaan en daardoor kampioen van Amerika te worden. Als hij een match aangaat, is hij na 25 uur non-stop spelen niet alleen dodelijk vemoeid, maar ook verslagen, al zijn spaargeld kwijt en bovendien een illusie armer. Newman speelde 25 jaar later dezelfde rol in THE COLOR OF MONEY.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jake LaMotta op televisie komt.

Reageer